Optima Cycles B.V. High Baron (28/28)

The Baron is the bike for those who want the ultimate experience in speed and maneuverability. A race model without compromise, our Baron is one of the fastest bikes and probably the highest selling and most copied low racer in the world.

Taking all the sleek lines and racing prowess from our classic low Baron, the new High Baron gives you even more. We have now incorporated the benefits of 28" wheels (700c) and road racing bike gearing, but with the aerodynamic seating position we are all looking for.

Experience its practicality and amazing handling and you’ll see that this beauty is more than street worthy.

FEATURING :
    [*]Strong ‘over-size’ 7005 Aluminum double heat-treated to T6 with Optima’s internal/external gusseting.
    [*]The quadruble rear ends give the Baron sufficient stiffness of the frame whilst assuring comfort, transferring shocks into the frame and not in the seat as we see on most other unsuspended racers.
    [*]Optional superman “open cockpit” stem and handlebars offered.
    [*]The chain guide of the chain diverting from the front wheel allows easy turning with many features for a daily use or on sinuous routes.
    [*]You can easily put this bike in direct drive (chain line without return idlers).
Zithoogte : 57 cm / zithoek : 22-27 graden / wielbasis : 121 cm.

Prijsindicatie: vanaf 1895 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

neilb op vr 31 mei 2013 om 17:17

Voordat ik mijn ervaring deel over de Optima High Baron wil ik eerst even een overzicht geven van mijn ligfietsverleden. Ik heb inmiddels al aardig wat merken mogen berijden. Ik ben begonnen met de eerste productie ligfiets de roulandt, daarna de Jouta, Flevobike Trike, Optima Eagle, Challenge Wizzard. Toen besloot ik af en toe een wedstrijd te gaan rijden en moest er een snellere fiets komen. Dit werd de Optima Baron lowracer met staartpunt opgevolgd door een M5 Carbon Lowracer met staartpunt. Ondanks dat dit een zeer fijne en snelle fiets was maar doordat ik in de stad woon te weinig werd gebruikt (zonde voor zo'n dure fiets), besloot ik de fiets te verkopen. Ik wilde een meer handelbare maar ook snelle fiets die ook goed bruikbaar was in de stad. Omdat ik ook een mooie racefiets had staan met lichte onderdelen ging ik op zoek naar een Highracer met 28 inch wielen. In de tijd dat ik op zoek was waren er nog niet veel met deze wielmaat. Nazca was een van de weinigen met zo'n ligfiets in hun assortiment. Het werd dus de Nazca Gaucho Highracer. Ondanks dat dit de meest comfortabele fiets was die ik ooit heb gehad vond ik hem toch te zwaar (ondanks alle carbon onderdelen waarmee de fiets was opgebouwd). Op cyclevision zag ik de Optima High Baron en na een ritje was ik verkocht. De fiets was snel, wendbaar en licht. Precies de fiets die ik zocht en na een telefoontje met Optima had hij ook nog een mooie "probeerfiets" in de aanbieding. Nadat ik alle lichte onderdelen van mijn Nazca had overgezet incl. Carbon tailbag, kon ik gaan fietsen. De Optima High Baron heeft al mijn verwachtingen waargemaakt. Hij is licht, heeft een goede wegligging, is wendbaar en vooral snel. Op het vlakke doet hij echt niet onder voor de M5 Carbon lowracer. Het viel me op dat ik ondanks mijn matige conditie makkelijk een snelheid van boven de 40 km kon aanhouden. Oke, met tegenwind en heuvel op was mijn M5 sneller maar dat is logisch (mijn M5 was ook de lichste versie die er te krijgen was en alles wat carbon kon zijn was van carbon). Maar de verschillen waren veel kleiner dan ik dacht. De High Baron is erg veelzijdig. Je kan er heerlijk mee touren, door de stad fietsen of gewoon een wedstrijd meepakken. Kortom een heerlijke fiets.

Theomez11 op za 28 nov 2015 om 22:01

Recentelijk heb ik een tweedehandse optima baron opgepikt, dit na vanalles gelezen te hebben op het internet, zowel positief als negatief. Om met het negatieve te beginnen, de velgremmen werken inderdaad slecht (gelukkig heb ik voor een schijfrem). Probleem was echter heel gemakkelijk op te lossen door er andere blokjes op te zetten. Ik heb voor Kool Stop duos gekozen, en nu werken de remmen zoals verwacht (wiel blokkeren is zeker mogelijk). Een tweede belemmering vind ik het gebrek aan een knikstuur; van de fiets afstappen vraagt nu gewenning, en ook bij het stoppen mis ik het knikstuur (deels omdat je toch hoog zit). Vast en zeker een persoonlijke keuze, maar een dezer dagen komt er toch een ander stuur op. Tot slot heb ik tot dusverre 1x het voorwiel aangeraakt met mijn voet, zonder gevolgen wat dan ook. Verder bevalt de fiets me goed. Hij ziet er goed uit, rijdt lekker, en het hoger zitten geeft toch meer zicht en dus een veiliger gevoel. Vering mis ik effectief niet. Hij lijkt iets sneller dan de low baron, maar aangezien ik er toch een jaar of 5 tussen heb zitten is het lastig vergelijken. Mijn strada wint wat snelheid betreft zonder moeite, desondanks verhalen dat highracers net zo snel zijn als een velomobiel. Alles bij elkaar een leuke fiets; ik ben er blij mee.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.