Greenspeed Trikes GT20 Model 2018

De GT20 is een nieuwe Greenspeed-trike die uitzonderlijk gemakkelijk te berijden is. Geïntroduceerd op de 2015 Recumbent Cycle-Con Show in Cincinnati, beweerden vier verschillende rijders dat het de beste trike was tijdens de show, en de man die het eerste prototype kocht, beweerde dat hij heuvels kon beklimmen in twee versnellingen hoger dan hij op zijn andere 4 trikes.

Een zorgvuldig ontworpen, lichtgewicht frame, banden met lage rolweerstand en een efficiënte aandrijflijn, geven uitzonderlijke prestaties, waardoor deze trike een echt plezier is om mee te rijden, voor woon-werkverkeer, touring of gewoon sporten en plezier maken.

De belangrijkste reden voor de meeste mensen die een ligfiets kopen, is voor meer comfort dat je op het kleine zadel van een gewone fiets stapt. Een aantal trikes bieden nu mechanische ophanging, maar dit voegt onvermijdelijk gewicht toe, dat je voelt bij de eerste slag van de pedalen, en arbeid met de heuvels op. Terwijl de GT20 een zogenaamde virtuele ophanging heeft. 1e de Scorcher-banden zijn gemaakt volgens ons eigen ontwerp, dat soepeler is dan elke andere band op de markt, waardoor veel van de schok van de weg wordt gekalmeerd voordat deze de driewieler bereikt. Vervolgens is het frame ontworpen om te buigen en tenslotte is de zitting doorschoten met schokkabel, zodat het een maat van ophanging geeft. Bovendien zijn de stoelframes geanodiseerd in plaats van met power coated, zodat de stoelbekleding gemakkelijker op het frame kan bewegen. De stoel is ontworpen door een chiropractor, zodat het zowel lenden- als schoudersteun biedt. Een ander kenmerk dat uw comfort verhoogt, is de verstelbaarheid van de stoel. Het zitvlak past zich aan de hoogte aan, zodat als u moeite hebt om in en uit een lage stoel te komen, u kunt beginnen met de stoel hoog, en als u fitter wordt en / of afvallen, kunt u de stoel laten zakken en voordeel van de betere stabiliteit die u krijgt met een lager zwaartepunt. Plus om uw comfort verder te verbeteren, is de stoel verstelbaar voor een hoek. Sommige mensen die last hebben van rugpijn kunnen de meer liggende hoeken beter vinden, terwijl anderen een meer rechtopstaande hoek prefereren. Ook de zithoogteverstelling in combinatie met de hoekinstelling stelt u in staat om de hoek tussen de pedalen en uw lichaam te variëren, om het beste bij uw fysieke vorm te passen, en om uw meest comfortabele fietspositie te krijgen.Veel trikes met 20 “-wielen maken gebruik van de standaardversnelling die is ontworpen voor gewone fietsen met 26” -wielen en menen dan dat trikes langzamer zijn dan fietsen. Sommigen gebruiken 26 inch achterwielen op trikes die zijn ontworpen voor fietsen met weinig zijwaartse belasting en vragen zich dan af waarom ze niet stabiel zijn. De GT20 maakt gebruik van 20 “-wielen, met tandwieloverbrenging die is ontworpen voor 20” -wielen, zodat deze ZOWEL snel als stabiel is. Eindelijk zijn er de Scorcher-banden. De Greenspeed Scorcher-banden werden in 2005 geïntroduceerd en gedurende tien jaar hebben ze gekozen voor Pedal Prix-teams, omdat ze sneller zijn dan elke andere band op de markt. Vorig jaar 2015 hebben we het ontwerp opnieuw bekeken en zijn we erin geslaagd de rolweerstand met nog eens 15% te verbeteren! Dus de GT20 heeft de nieuwe “Scorcher 120” banden als standaard uitrusting.Veering de wielen.
Aluminium 7005
Breedte 31 “-79 cm
Lengte 76 “- 193 cm
Hoogte 27 “- 69 cm
Stoelhoogte 12 tot 17 “- 30 tot 43 cm
Stoel-hoek 30 tot 48 graden
Crank hoogte 13 tot 14 “- 33 tot 36 cm
X- bereik (34) 41 tot 51 “- (86) 104 tot 130 cm *
Bodemvrijheid 6 “- 15 cm
Draaicirkel 12 voet – 3,7 m
spoor 29,5 “- 75 cm
wielbasis 39 “- 100 cm
Voorwielen 20 “lichtmetalen velgen met RVS spaken
Achterwielen 20 “lichtmetalen velg met RVS spaken
Banden GreenSpeed ​​Slicks, 20 x 1,5 “- 40-406, 40 tot 100 psi.
Versnelling 24 snelheden
cranks 56/42/28 x 165 mm
Cassette 8 snelheden 11/34
Voorderailleur Micro Shift
Achter derailleur Shimano
Ketting YBN S8
shifters Shimano Ultegra Bar End 8 speed
Versnelling Range 16 tot 108 “- 618%
Remmen GS – Sturmey Archer trommels van 90 mm
Standaard uitrusting Achterspatbord, veiligheidsvlag
extra’s Spiegel, hoofdsteun, bagagerek.
Gewichtslimiet 250 lbs – 120 kg
Bagage gewichtslimiet 66 lbs – 30kg
Trike Gewicht 37 lbs – 17 kg

Vouwbare driewieler met extreem korte draaicirkel en compacte afmetingen.

Zie verder op www.joutaligfietsen.eu


Prijsindicatie: vanaf 2550 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

ARCUS1200 op za 13 jan 2024 om 03:48

Ik heb afgelopen donderdag een Greenspeed GT20 gekocht (occasion van Marktplaats). Het is mijn allereerste ligfiets trike maar ik ben nu al "verkocht". Wat een mooie manier van voortbewegen is dit! Heel erg wennen omdat je heel erg laag bij de grond fietst, dus echt omhoog kijkt naar gewone fietsers. 

Ook stuurt de Greenspeed GT20 enorm direct (een kleine stuurbeweging heeft al een enorm effect op de hoeveelheid dat je een richting op gaat (en héél direct, bij grotere snelheid glijdt je bijna van de stoel af doordat je eigen gewicht rechtdoor wil). Toch heeft dit ook wel weer iets, het is wel leuk om gecontrolleerd door bochten te sturen en last minute obstakels te ontwijken. 

Bovendien is het een opvouwbare ligfiets wat super is tijdens het reizen met de trein (zonder extra fietskaart kunnen reizen). Hij is ingevouwen wel wat groot en de opslagkoffer die achterop de bagagedrager zat heb ik eraf gehaald omdat dat niet te doen was om na inchecken met die GT20 door die poortjes te lopen. 

Nu nog even uitzoeken wat de perfecte instellingen zijn van de ligfiets voor mijn lengte en het vinden van een systeem waar ik mijn smartphone in kan klikken t.b.v. navigatie. Verder nog even kijken naar goede fietstassen (ik kijk nu naar de Ortlieb Back Roller Classic) en een compacte overkapping tegen zon en regen als dat bestaat. Ik kan niet wachten totdat het zomer is zodat er mooie (mooi weer) tochten gemaakt kunnen worden. 

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.