Go-One Go-one³

Designed by Michael Goretzky (involved in the development of Daimler Chrysler's SMART automobile), the go-one³ is both a new type of vehicle and a new way of life. For the first time, conservation, frugalness and fitness is combined in a way that are actually provocative, engaging and fun!

The go-one³ is more than an enclosed bicycle [actually tricycle], it's a "Human Powered Vehicle" [HPV], complete with headlight, back light and turn signals. As an option, the velomobile can be fitted with a 350 Watt electric assist motor.

Why settle for a mundane, 3,000 lb behemoth car or truck (even if it has an electric or hybrid power plant)? What other vehicle can you "recharge" with a sports drink and a power bar? The go-one³ is the next-generation vehicle that you can own and enjoy today while not worrying about where you are going to refuel; slaving after the mass transit schedule; paying for gas and insurance; or, spending a fortune on maintenance and tune-ups. The go-one³ is virtually limitless!

Ervaringen

wegdom op za 02 jun 2007 om 00:00

Mijn eerste rit gemaakt naar Amsterdam zuidoost op dinsdag 22 mei. Een fantastische rijervaring. Om de drukte van de stad te vermijden rijd ik vier kilometer om; via de Nieuwe Meerweg, langs het Amsterdamse bos, dwars door Amstelveen en dan via Ouderkerk aan de Amstel naar Zuidoost. Totaal zo'n 18 Km. Behalve het stuk door Amstelveen bijna alleen maar asfalt. Lange rechte stukken zijn een genot in de Go-One. Het enige geluid komt van de ketting die heel zachtjes hoorbaar door de kunstof pijp raast. Ik heb nog geen kilometerteller gemonteerd maar het rijdt lekker door en kom totaal niet moe op mijn werk aan. Relaxed gefietst. Snelheden komen later als de KM teller is gemonteerd en mijn benen gewend zijn aan het ligfietsen. Het schakelen naar het grote voorblad gaat wat zwaar en ik zwabber nu nog een beetje. De stuurstangen mogen daarom wat strakker, dan stuurt het wat zwaarder maar wordt de Go-One iets minder nerveus. Tijdens de rit terug redelijk mooi weer. Halverwege Zuidoost en Ouderkerk aan de Amstel sta ik, net over de brug voor een brommertje stil bij het stoplicht. Het gaat na de brug wat omlaag dus dat trekt lekker op. Ik kan het niet laten. Ik ga er vol vandoor. Het verval na de brug zorgt ervoor dat ik snel kan optrekken. In de achteruitkijkspiegel zie ik de brommer naar links gaan om me in te halen. Ik geef nog wat 'gas' bij en zie de brommer weer naar rechts gaan. Hij komt me niet voorbij. Yes!! Dat is echt kicken. Na een kilometer doemen in de verte weer stoplichten op dus ik besluit het rustiger aan te doen. De brommer haalt me nu, heel erg langzaam, in. We rijden, schat ik ruim 40 en dat is een relaxte snelheid, prima te doen in de Go-One. Eerste snelheidstest is wat mij betreft geslaagd. Yo!

wegdom op vr 01 jun 2007 om 00:00

Vanmiddag een kilometerteller gehaald. Handig wanneer de Decathlon om de hoek van je werk zit. Een draadloos model (Sigma), dus monteren voordat ik naar huis zou gaan, was een makkie. Kon ik meteen controleren of de ijking klopte. Dat bleek zo te zijn. Precies veertien kilometer van deur tot deur. Wel jammer; mijn standaard fietstocht door de stad, dan is racen er niet bij. Dit is echt een ritje voor bukkers. 'S avonds nog snel even gekeken hoe hard dat nou gaat met een Go-One. Niet ontevreden, op een ietwat bochtig fietspad vlakbij thuis ruim 50 Km/h. Maar dan komen, ondanks het grootste verzet mijn (44 jaar oude) knieschijven wel bijna los. Het verzet op de Go-One mag wat zwaarder. Dat wordt de volgende klus.

wegdom op wo 11 jul 2007 om 00:00

Kritiek op de Go-One gaat altijd over de beperkte opslagruimte. Welnu, de fietsendrager die Beyss nu bijlevert is uit de grote kunst. Heel mooi en ook een slim ontwerp. Zeer universeel en flexibel. Als fietsforens heb ik alleen behoefte mijn laptop en aanverwante zaken mee te kunnen nemen. De tas die ik hier al jaren voor gebruik komt van AGU en is erg handig. Klick and Go. Ik hang wel meestal het kettingslot door het handvat. Al is de tas niet eenvoudig te verwijderen, je zult maar bij het stoplicht zitten, comfortabel in je Go-One en een onverlaat gaat aan je tas zitten peuteren. Die is dan sneller weg dan dat jij bent uitgestapt. En geloof me, er zijn brommertjes die je niet bijhoudt, ook niet in een Go-One :-) Meer fietservaringen vind je trouwens in mijn Fiets Blog op [url="http://www.vanegdom.net/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2&id=7&Itemid=25"]www.vanegdom.net[/url].

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.