Optima Cycles B.V. Condor ALU

De Roestvrijstalen Condor is reeds 8 jaar op de markt en zet nog steeds de standaard als de ulieme ligfiets voor mensen die even een rondje aarde doen. Veel van onze klanten hebben echter iets minder extreme eisen en zoeken een iets lichtere vakantiefiets voor iets minder extreem werk. Voor deze klanten heeft Optima de Condor ALU gemaakt, De geometrie is ongewijzigd overgenomen van de roestvrijstalen Condor enkel het framemateriaal is bij deze fiets aluminium waardoor deze fiets minder gewicht in de schaal legt dan zijn roestrvrijstalen broerjte. De fiets is in dezelfde afmontages verkrijgbaar als de roestvrijstalen Condor en is ook 150 euro goedkoper. Uiteraard is deze fiets ook verkrijgbaar als framekit waardoor U zelf Uw ideale reisfiets kunt samenstellen.

Prijsindicatie: vanaf 1695,00

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

Naan op ma 09 okt 2006 om 00:00

Eindelijk! Na jaren op een RVS condor te hebben gereden besloot ik dat het tijd werd voor een geveerde voorvork. Daarvoor was het nodig een nieuw frame aan te schaffen met 1 1/8 inch balhoofdmaat. Ik besloot om dan meteen alles maar te vervangen en verkocht mijn oude fiets. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar de meest extreme onderdelen die ik kon vinden. Dit is het geworden: http://www.naaneldering.nl/img/condor2.pdf Hoe rijdt dit? Geweldig confortabel en het gewicht van 16kg valt me erg mee. Ik denk dat hij, met al zijn onderdelen zelfs nog lichter is dan mijn RVS Condor. De instap is erg hoog. Ik ben 1.86 en mijn binnenbeenlengte is 96cm. Toch kan ik nèt opstappen. Voetje aan de grond was even oefenen, maar als ik recht overeind ga zitten gaat het net. Geen fiets voor korte afstandjes dus. Voor ritten over zandpaden, drempels, boomtakken, kuilen, vluchtheuvels en trappen is hij zeer geschikt. Veldrijden gaan we binnenkort proberen. Wat me nu al opvalt is dat mensen eerder bewonderend reageren dan afkeurend.

anoniem op zo 25 feb 2007 om 00:00

tot nu toe 3200km op een condor de eerste 1100 waren op de een standaard tweedehands RVS condor. omdat deze fiets me zo beviel maar je nueenmaal altijd wat meer wilt had ik na enkele maanden de drang om wat verder te gaan. ik heb een ALU frame gekocht en met bijeengesprokkelde onderdelen(hyd, schijfremmen, luchtvering, deore LX group,bigapple banden) een 'jeep" van een ligfiets gemaakt. waar de meeste slechts in kleine cabrios rijden. alles zo matzwart als het maar kan zijn een genot om lekker tegen 30 overal naartoe te glijden. ook heb ik ondanks het klassieke ontwerp van de bar-end shifters , de nieuwe rocket-shifters van deore gemonteerd(met omgekeerde veer zodat dezelfde handeling hetzelfde effect heeft). voor info of foto's kan je mailen: ooitatnooit@gmail.com

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.