Optima Cycles B.V. Xlow

Ultieme racefiets van Optima, samen ontwikkeld met diverse wedstrijdrijders uit binnen en buitenland, die deze fiets al een jaar lang extreem getest hebben in diverse wedstrijden. extra Lage Baron voor mensen die NOG harder willen.
De ultieme wedstrijdfiets met een extra laag dunwandig aluminium warmtebehandeld raceframe met hoger crankstel, wat resulteerd in een meer liggende en aerodynamischere houding. De XLOW is onder wedstrijdrijders de populairste lage racer die als productiefiets verkrijgbaar is. Voorzien van een smal aluminium bovenstuurtje, 20/26" wielen en een kleine zithoek staat deze fiets garant voor resultaten. De ketting loopt langs de assymetrische aluminium voorvork. Afmontage met lichte hoogwaardige onderdelen.
De Baron XLOW is alleen verkrijgbaar in de kleur mat zwart.

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

sjef op ma 29 sep 2003 om 00:00

op de 'gewone'baron was mijn broer op zijn m5-lowracer toch altijd sneller. Toen een Baron xlow aangeschaft. De m5 is nog steeds een tikkeltje sneller, maar de baron is dan weer lichter, dat merk je goed bij optrekken voor een stoplicht en een stuk handelbaarder dan de moeilijker te befietsen m5. (alles went trouwens). en in vergelijking met de gewone baron kan je hier makkelijk met je hand op de grond terwijl je voeten ingeklikt blijven.ook handig. hoofdsteun zou wel handig zijn. over het algemeen een fijne, snelle fiets, alleen tril je ervan af als je niet over asfalt rijdt. (tip: neem een mountainbike slick achterband en pomp die niet te hard op, een bar of 4, bijvoorbeeld de specialized fat boy)

(Niet langer geregistreerd) op do 03 mrt 2005 om 00:00

Voordat ik een lage ligfiets heb aangeschaft wilde ik eerst weten hoe zo'n fiets op de weg rijd. Ik kon een M5 huren voor een week. Na deze week wist ik voor mijzelf dat een M5 lowracer voor mij niet geschikt was. De fiets was mij te nerveus in zijn stuurgedrag. Ik wil deze fiets gebruiken voor het rijden op de openbare weg. Toen ik de M5 terug bracht kon ik een Optima Baron proberen, dit was een wereld van verschil. Deze fiets rijd gewoon goed en doet wat de berijder wel. Ik heb hierna gelijk een Optima Baron besteld met extra laag frame. De voorrem is aangepast en de retourketting loopt boven het voorwiel langs om een normale stuuruitslag te krijgen. De fiets rijd gewoon goed en is snel.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.