Nieuws

Cycle Vision 2024, 21-23 juni

Van 21 t/m 23 juni wordt er weer een weekendje gezellig en sportief geraced op sportpark Sloten. Je kunt meedoen als serieuze atleet of in de categorie 'woonwerkfietser', waaronder iedereen valt die niets op heeft met trainingsschema's. Daarnaast is Cycle Vision ook een ontmoetingsplek voor medeliggers, bijvoorbeeld tijdens de BBQ op zaterdagavond op de Sportcamping Amsterdam. Vooraf aanmelden, zie onder.

di 04 jun 2024 om 16:41 — 1 reactie


Nieuwe accessoire voor Delta TX e-chopper HP Velotechnik

Een ligfiets niet geschikt voor in de stad? Beter zichtbaar en stallen in een kleine ruimte? HP Velotechnik heeft een speciaal type e-chopper gemaakt die deze bezwaren wegneemt en zich gemakkelijk overal laat parkeren. Zo wordt je ligfiets dus eigenlijk een rechtopfiets!

wo 19 jun 2024 om 11:01

Vrijdagbericht

Eerste ligfietsrit, Afsluitdijk, fietsvoorwaarden ligfietsen NS definitief, Laidback Bike Report, Tuna nieuws, freewheel, ethische regels, Revue, jubileum, unieke Mango (was) te koop, Cycle Vision (Different), Bülk Urban op reis, M5 High Racer aerostuur

vr 14 jun 2024 om 13:00 — 13 reacties

Viering 40-jarig bestaan ligfietsvereniging

Op zondag 27 oktober 2024 vieren we het 40-jarig bestaan van onze vereniging met een treffen centraal in Nederland, in en rond de accommodatie van Kampong in Utrecht.
Binnenkort volgt meer nieuws.
We hopen op die dag heel ligfietsend Nederland te ontmoeten, ook (oud)leveranciers en oud-leden. Binnenkort volgt meer nieuws.
Noteer alvast de datum in je agenda en tip alvast oud-leden die je kent voor deze activiteit, want we beschikken niet over actuele adressen.

vr 07 jun 2024 om 13:10 — 2 reacties

Vrijdagbericht

40-jarig bestaan ligfietsvereniging, grondbeginselen lagers, reclame, Moby Dick, Slyway Ultra, Cycle-Con, zelfbouw Pima Cab Bike Hawk, fietsroutes, verzande fietspaden, Cycle Vision

vr 07 jun 2024 om 13:00 — 3 reacties

Vrijdagbericht

Spezi, open ligger, alledaagse velomobielen, tevreden met de Snoek, Snoek L, verlaten snelweg, aan de kant gezet, waaghals, Grenslandtreffen, velomobielen veroveren Minneapolis, alles over de ketting, eerste keer ligfietsrit Zevenaar, Cycle Vision, Wereldfietsdag

vr 31 mei 2024 om 13:00 — 3 reacties

40 jaar ligfietsvereniging 04-1987

In 1987 gebeurt (internationaal) zoveel dat editie 4 maar liefst 29 pagina’s telt:
• De ligfiets heeft zelfs een (VVD) pleitbezorger in het Europees parlement
• Aan zelfbouwers weer geen gebrek: minstens 18 nieuwe modellen waaronder de Lying Dutchman, de caféracer, de Schiets (combinatie tussen een schaats en een fiets), de Andros en de Velocity III, ja zelfs een buikligfiets
• De trend in zogeheten tentfietsen zet door: met opzienbarende snelheden
• Een futuristische ligfiets van Aart Roelandt in museum Boijmans
• Derk Thijs op TV en wint een prijs
• Bram Moens wordt Nederlands jaarkampioen
• 10 wedstrijden en Nederlandse records (op het EK)
• Ligfiets wint van gewone fiets
• Wintertips! (Nog steeds actueel)
• Niet alleen in America en Nederland krijgt de ligfiets ‘wiel aan de grond’ maar ook bij onze oosterburen ontstaat een HPV organisatie en start DESIRA, een interessant HPV project:
• Start van het Daedalus-project HP Aircrfaft met wereldrecords
• Wereldrecord op een Hydrofoil en kennismaking met de bedenkers ervan
• Een spectaculaire film waarin beelden van allerlei HPV-voertuigen en interviews met pioniers
En natuurlijk weer vele links naar filmopnamen en interessante artikelen in (vak)bladen.

do 30 mei 2024 om 09:30 — 1 reactie

Meer nieuws ➔