Nieuws


Laag inschrijftarief voor WK eindigt 15 juli

Als je naar het Wk wilt schrijf je dan snel in! In het uitgebreide bericht de meest recente informatie.

zo 14 jul 2024 om 19:06

Vrijdagbericht

Aanpassingen bij Bülk MK1, stuursticks en afdalen met de Bülk Urban, Laidback Bike Report, International Recumbent Bike Day, ligfietsparade, podcast Cruzbike, Battle Mountain, A Race in The Park, Sa ruller vi igen, Texel, regeltjes, zoekplaatje

vr 12 jul 2024 om 13:00 — 8 reacties

40 jaar ligfietsvereniging 06-1989

In 1989 veranderen de geopolitieke omstandigheden verrassend snel: de Berlijnse muur valt. Optimisme overall. Ook in de Human Power Beweging. We kunnen de bewapeningswedloop achter ons laten en ons concentreren op die zaken die er wezenlijk toe doen. De Human Power beweging draagt haar steentje bij, zet haar schouders eronder en komt ter land, ter zee en in de lucht met inventieve nieuwe voertuigen en breekt daarmee wereldrecords.
Maar ondanks de bewezen successen qua snelheid en milieuvriendelijkheid, breken de voertuigen niet door. De industrie rond brandstof-aangedreven voertuigen zal, zelfs na de oliecrisis van 1973 nog zeker 50 jaar haar positie versterken. Negatieve verhalen door prominenten in de media rond de HPV’s helpen ook niet echt mee. Dit tot teleurstelling van de vele pioniers. Maar zij laten de moed niet zakken en experimenteren en ontwikkelen de voertuigen verder. Theoretisch wordt zo ook een hele databank opgebouwd, vooral internationaal bij de IHPVA.
In deze editie zien we daar vele voorbeelden van: de eerste HPV helikopter en zelfs een onderzeeër. Bernd Zwikker schrijft een (na 35 jaar nog steeds heel actueel en steeds nijpender) visie op de toekomst van het vervoer. En naast wedstrijdfietsen wordt ook gekeken naar de specificaties voor de ideale ligfiets voor het woon-werkverkeer. De Nederlandse Bart Verhees en de Deen Rasmussen met respectievelijk de 365-dagen fiets en de Leitra zijn voorlopers in dit genre.
Design wordt nog wel eens vergeten bij praktische ontwerpen. Maar een aantal van onze pioniers heeft daar wel degelijk oog voor, zoals Bram Moens, Joost Conijn en Aart Roelandt. De laatste blijkt naast de bekende Roulandt ligfiets ook mooie kunstzinnige voorwerpen te maken. Vandaar in deze editie aandacht in de rubriek persoonlijke verhalen. Daarin ook een portret van Wim van den Assum, die als motto heeft: ‘ Dare to be different’ met een prachtige recente film. En ook een persoonlijke terugblik met een film van ligfietsnomade Steve Roberts op zijn tocht door America. Jaarkampioen algemene categorieën wordt Walter Ising en bij de stroomlijnen Arjan Wisse. Bram Moens verplettert wereldrecords en Joost Conijn wordt voor de tweede keer Europees kampioen.
In de kranten in 1989 weer vele leuke artikelen over reislustige ligfietsers en nieuwe ontwikkelingen en een prachtig artikel van H.J.A. Hofland, over Luut Schimmelpenninck met zijn SOLO ligfiets dat je beslist niet mag missen!!

di 09 jul 2024 om 09:16

Vrijdagbericht

Stroomlijn, ligfietsvideogame, Hans, MK1 vs Urban vs 4M, 550 km in twee dagen, CLIK-ventiel, Velocar Foton, Kettwiesel ONE, Cycle Vision 2011, Kinner car

vr 05 jul 2024 om 13:00

Grote veranderingen bij Velomobile World.

De velomobielen voor Velomobiel.nl worden niet meer gemaakt (alle huidige orders worden wel geleverd!)

di 02 jul 2024 om 20:03 — 4 reacties

Vrijdagbericht

Ligfiets& 2024-2, Afsluitdijk ‘open’, A Race in the Park, zijn ideeën ook praktisch, kano of velomobiel, Different, welke, einde voor de Milan SL, levering van Quatrevelo's tijdelijk gestopt, Kellermann in problemen, Bülk Urban op reis, velomobiel held, zoekplaatje

vr 28 jun 2024 om 13:00 — 1 reactie

Cycle Vision uitslagen en verslagen

De 6-uursrace werd nog even reuzespannend toen Pieter een lekke band kreeg en meer dan 6 snelheidspunten achter Theo kwam te staan; daarmee reed Theo heel even virtueel in de roze trui. Maar de 6-uurs is ongenadig en Pieter wist zijn achterstand uiteindelijk om te vormen tot een voorsprong. De plaatsen 1, 2 en 3 zijn gegaan naar Pieter Sijbrandij (Tuna), Theo van Andel (Snoek L) en Ymte Sijbrandij (Tuna). Het eindklassement staat online, evenals het gedetailleerde verloop van alle races.

za 22 jun 2024 om 10:55 — 4 reacties

Meer nieuws ➔