Kettingen

Gepubliceerd op za 10 jan 2004 om 00:00

Een zelfsmerende ketting? In deze tijd van het jaar wordt wel een aanslag gedaan op het materiaal. Lees er meer over in het uitgebreide bericht.

Een systeem van Rohloff http://www.rohloff.de/index.php?lang=en&p=PRODUKTE/LUBMATIC&d=
Werd gevonden in een link op de ligfietsmailinglijst http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/36654. Niet iedereen is enthousiast in het bericht http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/36684 staat een verslag van iemand die het heeft geprobeerd.
Ook kan onderweg worden gesmeerd. Oplossingen hiervoor staan in http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/36705

Verder zijn er andere systemen, http://www.scottoiler.com/marketplace/default.asp?rangeid=18 Een verslag van een gebruiker is te lezen op http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php/42985/2 (is een motorforum)

Hoe moet er gesmeerd worden? http://www.wielertoerist.be/website/techniek.php?cat=onderhoud Geeft wat tips.

Maar een oplossing met een bakje voor onderhoud wordt getipt op http://www.fietsenpagina.nl/tips/tips4.schoonmaken.htm

Helemaal luxe is de opsomming bij de site van Fietsersbond http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=692

Specifiek over ligfietsen gaat de site onder de titel Bryan's ligfietsavonturen http://www.tevreden.net/recumbent/maintenance/index.php en http://www.m-gineering.nl/ketting.htm over kettingen en de volgende link nog over smeermiddelen http://www.m-gineering.nl/olie.htm onderaan. Deze laatste link stelt zijn kanttekeningen bij de claims van fabrikanten. Enthousiaster over de beloften is http://www.vanherwerden.nl/ketting.html(deze noemt ook een onderzoek van Rohloff)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.