Laatste nieuws omtrent de jubileumviering

Gepubliceerd op

Het laatste nieuws, ruim 200 aanmeldingen voor het dagprogramma. Verder voegen we LTE uit Breda toe met een aantal bijzondere fietsen aan de beurs.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels zijn we de 200 aanmeldingen voor het dagprogramma ruim gepasseerd. Extra stoelen en capaciteit zijn ingericht!

We hebben wat extra bandana's dus die zijn ook los te koop op het evenement.



We hebben een extra standhouder die zich heeft aangemeld, LTE uit Breda die een aantal bijzondere fietsen meeneemt, duofiets, vrachtfiets, tripod, kortom een aantal interessante toevoegingen.


Boudewijn Polane van LTE


LTE: uitgekiend maatwerk
Het bedrijf LTE startte in 2000 in een oud garagebedrijf dat Boudewijn Polane met hulp van anderen tot een ligfietswinkel omtoverde. Hij was al langer in de fietsbranche actief en werd aangetrokken door ontwikkelingen in de ligfietswereld. Met alle bekende merken in de etalage breidde hij het aanbod uit met speciale aanpassingen en accessoires die klanten bestelden voor hun ligfiets. Ook trikes en elektrische ondersteuning maken deel uit van het winkelaanbod. Gaandeweg kwamen er meer ontwerpen op maat, zoals aanpassingen voor minder validen die graag mobiel blijven. Naast onderhoud van ligfietsen en trikes werkt LTE momenteel aan een klantproject voor de ontwikkeling van een vervoermiddel voor dagelijks gebruik met onalledaagse combinatie van kenmerken: vierwielig, elektrisch ondersteund, overdekt en kantelend in de bocht.

Dit laatste is ook mogelijk bij trikes, om de trikeliefhebbers een extra beleving te bieden. Zo levert LTE al jaren de Tripod, een van de weinige kanteltrikes op de markt. Voor verdere informatie: www.lte-breda.nl.

Vrachtfiets
Deze vrachtfiets is gebouwd met de intentie om comfort toe te voegen aan bestaande concepten. De aandrijving gaat met een Enviola voorwielnaaf om makkelijk traploos te kunnen schakelen.
Elektrische ondersteuning wordt gegeven in het achterwiel. Kanteltechniek is toegepast om in de bochten het normale fietsgevoel te behouden.

C-bike
Deze bakfiels is tot stand gekomen vanuit de gedachte een ambachtelijk product te bouwen dat zich onderscheidt van conventionele bakfietsen door een bijzondere vormgeving en constructie.

Transit E-trike
Halfoverdekte of helemaal gesloten elektrisch ondersteunde voertuigen zijn overal in ontwikkeling, zoals we af en toe al in het straatbeeld kunnen zien. Deze e-trike is een studie om te onderzoeken wat de praktische kanten zijn van dit concept en wat van invloed is op comfort en verkeersgedrag, ook bij dagelijks gebruik.

LTE Tracer sport trike
Dit ontwerp is een eerbetoon aan de succesvolle Optima Baron ligfiets, ontworpen door Dries Baron. Daarnaast is het een betaalbare en sportieve lichtgewicht trike met een goede uitstraling en een comfortabele kuipstoel, bedoeld voor dagelijks gebruik. Het herkenbare achterframe met het negatieve camber van de voorwielen leveren een karakteristiek uiterlijk op met slechts 16 kilo fietsklaar gewicht.



De standhouder Radical Design had zich eerder al gemeld en wilde zich graag op de beurs wat meer als specialist op mooie fietsonderdelen profileren. Vandaag lieten ze daarvan op Facebook al een voorproefje zien. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.