Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bülk 4 More, luchtzak, velomobilisten in La Daguenière, gezien worden in het donker, fietstent, ontwerpfout, voordelen van een ligfiets, slaapverwekkend, Battle Mountain in 2025, zomercompetitie, zoekplaatje

Bülk 4 More

Axel, van Velomobile-SH, heeft de Bülk 4M binnen (een dezer dagen komen de 4M's ook in Nederland aan!).
Hij heeft hem uitgebreid getest en kan er hier het een en ander over schrijven. Het lijkt erop dat hij een van de eerste echt lange rijders in de B4M is, want er zijn hem een paar dingen opgevallen die voorheen geen probleem waren.
Diverse berichten op het Duitse forum:
De geteste uitrusting, de  aandrijving en de montagedeksel ('Nederlands');
Het zitje ('Nederlands');
De romp ('Nederlands');
Gewicht ('Nederlands').
Voor de liefhebber is er veel meer info te vinden vanaf hier ('Nederlands').

Luchtzak

Racefietsers missen de aerodynamica van ligfietsers laat staan velomobielen. Maar daar is een oplossing voor: een 'baanbrekende fietsrugzak'.
De 'Pioneering Bike Backpack' ('Nederlands'), is ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en veiligheid vergroten. “Zeg vaarwel tegen omslachtige uitrusting en hallo tegen moeiteloos fietsen met onze lichtgewicht oplossing”, scheppen de enthousiaste oprichters op.
"De efficiëntie van onze rugzak is ongeëvenaard, zorgvuldig ontworpen om uw snelheid op de weg te verhogen", zegt RAF (Ram Air Fairing uit Hong Kong). Even nog herkauwen: efficiëntie van onze rugzak is ongeëvenaard.
Hoe zou dit fietsen met een stevige zijwindvlagen?

Goed, je kan je binnenkort inschrijven voor een crowdfundingcampagne voor deze met gebakken lucht gevulde zak.

13e Nationale treffen van velomobilisten in La Daguenière

De titel zegt het al, alleen de vertaling is ingewikkeld gemaakt door Ouest France (of is het witgelakt door minister-president Schoof, nu we net toch al over gebakken lucht hadden?).
Wil je dit lezen dan zul je de tekst moeten kopiëren en door bijvoorbeeld DeepL Translator laten vertalen.
Deel van de tekst:
46 Fietsers vertrekken vanaf 9 uur 's ochtends vanaf de sociëteit Laboureurs boule de fort in La Daguenière voor twee ritten: de eerste, op vrijdag 20 september, brengt hen ten zuidwesten van Angers langs de Corniche wijngaarden, zo'n 70 km met een adembenemend uitzicht op het Malécots-schachtbok (bok van een mijnschacht, red.) en een picknick in Saint-Aubin-de-Luigné. Aan het eind van de dag houdt de Vélomobile-club de France haar algemene vergadering.

Gezien worden in het donker

Ja, het donkere seizoen komt er weer, te, vlot aan. Richard vroeg zich af hoe zichtbaar zijn velomobiel, vermoedelijk deze keer een Quest XS, is in het donker. Bereid je voor op minutenlang het verdwijnende knipperend achterlicht te zien, en dan de koplamp.
Zo te zien is er niks mis met de zichtbaarheid van deze velomobiel.

Richard rijdt inmiddels een jaar in de Bülk MK1.

Fietstent

Bij de Fietsersbond is een bericht te vinden over Linda, die een hondenkar ombouwde naar een vouwcaravan. Of eigenlijk gaat het over Annette, die de door haar zus gemaakte caravan achter haar ICE Adventure hangt. 

Ontwerpfout

Want, waarom zitten de vier fietsers als bukfietsers in deze racezeilboot. Zelfs in de zeilboot last van zadelpijn (fb). Zie ook het volgende onderwerp.

Voordelen van een ligfiets

Momentum Magazine, uit Oregon (VS), publiceert de top 10 redenen om een ligfiets te kopen ('Nederlands').
Wij worden hier blij van: 'Hoewel traditionele fietsen al tientallen jaren de norm zijn, is er een fascinerend alternatief dat de laatste jaren aan populariteit wint: de ligfiets'.
Als we naar de daar populaire merken en modellen kijken zien we voornamelijk open liggers.

Slaapverwekkend

Waar denken de traditionele fietsers aan als ze over een ligfiets (fb) horen.

Battle Mountain in 2025?

De vraag die iedereen bezighoudt is of de WHPSC door kan gaan zonder het leiderschap van Al en Alice Krause ('Nederlands').

Er is een commissie ingesteld om uit te zoeken wat er moet gebeuren om dit te realiseren. Als onderdeel van het proces heeft Alice een voorlopige lijst samengesteld van alle dingen die zij en Al al die jaren hebben gedaan, en geloof me, het is een lange lijst.

Er is al heel wat voorbereidend werk gedaan en we zullen ons best doen om dit voor elkaar te krijgen en we zullen de hulp inroepen van alle leden van onze gemeenschap. Hopelijk zal ergens eind dit jaar duidelijker zijn of het evenement in 2025 mogelijk is.

Het aantal renners heeft zich nooit hersteld van de twee jaar onderbreking van COVID, en dit heeft zowel het vrijwilligersbestand als het budget voor het evenement onder druk gezet. Het is een hoopvol teken dat veel teams hebben aangegeven dat ze van plan zijn volgend jaar te komen, en dit maakt het nog belangrijker dat we dit evenement in stand houden.

Laten we de handen ineenslaan en WHPSC 2025 mogelijk maken!

Zomercompetitie Assen

Ben je zondag in de buurt van Assen, kom dan langs als publiek of als rijder bij de wedstrijd tussen een 40-tal rijders!
De races starten om 13 uur op het circuit, adres Stadsbroek 9 9405 BK Assen.

Zoekplaatje

Velo quest had al duidelijk gemaakt dat hij de locatie had gevonden, maar gaf liever een tip zodat anderen ook nog een kans kregen om zelf tot een goed antwoord te komen. Onderstaande foto was een goede aanvulling op zijn tip geweest, maar intussen heeft hij zelf het juiste antwoord al gegeven.
Met dank aan Rogier voor de foto('s)!
Brug over de Dommel, tussen Liempde en Olland

Reacties

TimS op vr 20 sep 2024 om 13:49

Er is één team in de America's Cup dat het wel begrijpt en hun fietsers liggend de longen uit het lijf laat trappen. Zie dit draadje plus de gelinkte video op het forum: https://ligfietsers.nl/thread-2453.html

Wat de rest betreft: onbegrijpelijke ontwerpfout ;-)

wakkermans op vr 20 sep 2024 om 17:31

Vind die fietsrugzak wel geniaal, even afwachten of het mogelijk is om hem goed te laten aansluiten. Kom je toch nog een beetje vooruit op je vouwfiets. Alleen jammer dat hij alleen in saai zwart of snel vuil wit wordt uitgebracht. Signaaloranje lijkt me veel beter. Op de site van road.cc wordt nogal smalend over het concept gedaan, maar dat is vooral een uiting van angst om er belachelijk uit te zien. Daar malen wij niet om, toch?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.