Een cadeautje voor nieuwe leden!

Gepubliceerd op

Waarom zou je eigenlijk lid worden van de ligfietsvereniging?

Er is nu een héél goede reden: Volgende maand vieren we ons 40-jarig jubileum. Dat is sowieso al een goede reden, want het is een goede gewoonte om iemand die jarig is een cadeautje te geven, toch? 
Maar in dit geval geef je jezelf ook een cadeautje: ben je nog geen lid dan kun je je gewoon inschrijven voor de viering van ons 40-jarig jubileum. Je kunt ook koffie/thee, wat lekkers, een lunch en buffet én een bandana bestellen. Net als de mensen die wél lid zijn. 
Maaaar, er hangt wel een prijskaartje aan voor jou, alles bij elkaar opgeteld: € 37,15!
 
En dat zou jammer zijn, want speciaal voor jou hebben we een eenmalige aanbieding: Als je je VANAF NU inschrijft als volledig lid met automatische incasso dan kost dat € 25 voor de rest van 2024 en heel 2025. Je ontvangt dan ook het prachtige clubblad. Bij de aanmelding vink je aan dat je lid bent, typt in het opmerkingenvak ‘SPECIALE AANBIEDING’ maakt het bedrag over en meld je daarna aan voor de feestdag en je eet en drinkt gratis mee en je ontvangt desgewenst die mooie bandana.  
 
De rekensom is gauw gemaakt, meld je dus snel aan en profiteer.
 
Als dat geen goede reden is? 
Misschien helpen de onderstaande overwegingen je over de streep te trekken…..
 
Daarom nogmaals de vraag: 
Waarom zou je eigenlijk lid worden van de ligfietsvereniging?
Dezelfde vraag kun je in feite stellen aan iedereen die lid is van welke vereniging dan ook. 
Mensen komen bij elkaar rond een bepaald thema dat hen interesseert. Je wilt er meer van weten, samen verzamel je er kennis over die je aan anderen overdraagt zodat ook zij er hun voordeel mee kunnen doen. Daarvoor heb je een kader nodig, een bestuur en vrijwilligers die het gezamenlijke doel van de vereniging helpen bereiken. En natuurlijk een minimum aantal leden waaruit het kader gevormd kan worden en dat de vereniging ook financieel ondersteunt.
 
Verenigingen komen, veranderen en gaan weer, afhankelijk van de tijd en de context waarin ze bestaan. 
 
Welnu, in de loop van de afgelopen 40 jaar zijn de redenen om lid te worden en te blijven van de ligfietsvereniging verschoven. Aanvankelijk waren het milieubewuste sportievelingen met vaak een technische achtergrond die hun schouders zetten onder het ontwikkelen en uittesten van mensaangedreven voertuigen op de weg, in het water en in de lucht. Onder druk van het besef dat we als mensheid op tijd de goede afslag zouden moeten nemen gingen wereldwijd ook universiteiten zich ermee bemoeien en voorzagen dat wat de Willy Wortels proefondervindelijk al hadden bedacht, van een wetenschappelijke onderbouwing. Daarmee zou de industrie aan het werk kunnen. Ondanks alle pogingen daartoe brak de ligfiets om allerlei redenen niet echt door. 
 
Het sportieve argument voor het fietsen is altijd gebleven, ook de drijfveer om dat op zo’n comfortabel mogelijke manier te doen staat nog steeds overeind. Voor een deel van de leden weegt daarnaast de snelheid van het je verplaatsen per fiets zwaar mee en ook de milieuargumenten. Van de aanvankelijk enkele tientallen fabrikanten/leveranciers is er een tiental overgebleven. Mensen die nog niet met pensioen zijn en/of ook op tijd een opvolger hebben kunnen vinden. Zij ontwikkelen nog met evenveel passie nieuwe modellen met de nieuwste technieken en ook voor de steeds verder vergrijzende samenleving maken zij de fietsen aanpasbaar aan beperkingen die mensen ondervinden aan het bewegingsapparaat. Zo zijn er ook weer nieuwe ondernemers bijgekomen, die zich puur richten op (aangepaste) trikes. 
 
Momenteel zien we een toename van het aantal groepen dat samen op pad gaat met ligfietsen en trikes. Zien en beleven dat het comfortabele voertuigen zijn doet mensen ernaar verlangen om er ook een aan te schaffen. 
Tezamen, gebruikers, leveranciers én de ligfietsvereniging houden het comfortabele en zo men wenst, snelle, voertuig van de toekomst op de weg.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.