Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

LOL, medailles, bezorgd, Aldenhoven (1), Aldenhoven (2), ruitenwisser, TV, meester, test, Fatvelo

LOL op stap

Afgelopen zondag ging LOL weer op stap voor hun maandelijkse gezamenlijke rit (iedereen is net weer terug van de vakanties), deze ene keer met Adrie als voorrijder. Bovendien is er ook een delegatie uit Dronten bij. Er rijdt ook een, blauwe, Tuna mee met een halo.
De rit ging vanuit Zutphen naar Markelo.

Medailleregen op de Paralympische Spelen 

Op de Paralympische Spelen heeft Jetze Plat de triatlon met overmacht gewonnen van de Oostenrijker Florian Brungraber (2) en Geert Schipper (3). Na de Spelen in Rio de Janeiro en Tokio is dit de derde overwinning voor Jetze.

Bij haar debuut bij deze Spelen heeft Marieke van Soest goud in de tijdrit gewonnen. Ze was veel sneller dan de Zwitserse Celine van Till (zilver) en de Deense Emma Lund (brons).
In een andere klasse was Chantal Haenen net niet snel genoeg voor goud. Ze was zes seconden langzamer dan de Amerikaanse Oksana Masters en dus moest ze genoegen nemen met het zilver.

Maar daar bleef het niet bij, want een dag later gingen ook andere tijdritmedailles weer naar Nederland. Onder andere Jetze Plat pakte een tweede gouden plak mee.

Gisteren bleek de koek nog steeds niet op, want ook toen waren er weer de nodige medailles voor Team NL. Zo behaalde ook Mitch Valize een tweede gouden plak en ging Jennette Jansen er met het zilver in de wegwedstrijd vandoor. Later op de dag was er wederom goud voor veelvraat Jetze Plat, met wellicht een vierde plak in het verschiet.

Voor meer nieuws over de Paralympics, klik hier.

Koerier

Open NK fietskoerieren in Zwolle op vrijdag 20 september t/m zondag 23 september. Zie ook Facebook)
Om verzekerd te zijn van een goodiebag, had je je volgens dit Facebookbericht voor 4 september moeten aanmelden. Maar wie weet, zijn er toch nog een paar meer beschikbaar.

24 uur in Aldenhoven

Afgelopen weekend deden een aantal rijders op de ATC-testlocatie in Aldenhoven een aanval op het wereldrecord voor 24 uur.
Nicola, Nici, Walde heeft het voorlopige (nog niet erkend) record van 1088,76 km uit 2018 en 1129,88 km uit 2022 op 1175 km gebracht!

De andere deelnemer, Rüben Schütze, die vanwege hitteproblemen (ventilatie) de Alpha W9s (nog niet lang in gereden en nog niet optimaal ingesteld) inwisselt tegen de hem bekendere Milan SL (geoptimaliseerd voor deze baan door Daniel Fenn). Desondanks heeft hij zijn poging na 12 uur moeten afbreken. Zie de opmerkingen door Schaltnix.

Foto's van het gebeuren.
Wie meer wil weten, zie het Duitse forum.

(Nog geen officieel record Nici)

Aldenhoven a.s. zaterdag

En er kan komende zaterdag alweer in Aldenhoven op de ATC-testlocatie geracet worden.
Tijdens dit schrijven waren er bijna veertig deelnemers ingeschreven. Wel zijn de Nederlanders met gemak op één hand te tellen. We hebben hierboven al gelezen dat de, meeste, vakanties voorbij zijn, en dit circuit ligt zo'n 20 km oostelijk vanaf Heerlen (Nederland!). Hier kan je je alsnog inschrijven.
Op het Duitse forum is meer info te vinden.
Voor de Nederlandse deelnemers: omdat dit gebeuren onder leiding van de Duitse vereniging staat, is een helm verplicht.

Vergeet ook niet dat zondag 22 september de zomercompetitie wordt verreden in Assen (nu al zo'n twintig deelnemers, en dat aantal groeit gestaag).

Ruitenwisser

In Ierland regent het waarschijnlijk ook veel. Oleksii, van het prototype VeloDreamer, heeft via AliExpress een elektrisch bedienbare ruitenwisser aangeschaft.
Bron Facebook.

Denkend aan velomobielen

Vanaf afgelopen zondagavond zoemde het ineens rond op het internet: er zijn velomobielen te zien in het programma 'Denkend aan Holland', het programma met André van Duin en Janny van der Heijden, met deze keer medewerking een delegatie uit Dronten, namelijk Theo en Allert.
Janny heeft het over spannende fietsen en André mag in de velomobiel zitten, ook spannend! Vanaf 19 minuten (maar wie goed oplet, kan beide velomobielen al even eerder zien wachten op het teken van de regisseur).

Meester Tim

De jeugd op de basisschool Noorderlicht vindt het geweldig als, zijinstromer, meester Tim (lid van Noorderligt!) aan komt rijden in zijn felgekleurde velomobiel.
Dat is tenminste een andere reactie dan die van de opmerkzame (!) scooterrijder die naar Tim roept: 'Meneer, weet je dat die dingen levensgevaarlijk zijn. Niemand ziet u!’

Frikar test

Één van de toch wel toonaangevende bladen in Duitsland, der Spiegel, heeft de Frikar van Podbike aan de tand gevoeld. Een al te zware test was het niet; we zouden het eerder een introductie voor de leek willen noemen. Toch komt men aan het einde tot een aantal (niet heel verrassende) conclusies:

+ een goed doordacht concept
+ solide gebouwd
+ goede bescherming tegen de elementen

- ietwat lomp (t.o.v. een 'gewone' fiets)
- lawaaiig
- onveilig gevoel tussen auto's

Alles bij elkaar genomen, denken we, niet eens zo'n slechte introductie in autominnend Duitsland. En wie weet, komt men via deze weg ooit ook bij de 'echte' velomobielen terecht...

Fatvelo

Joop probeert de jeugd geïnteresseerd te krijgen in zijn Alleweder, dus probeert hij het met vette banden.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Joop er een ATA (All Terrain Alleweder) in ziet, maar deze redacteur had net dit gelezen en bekeken (ook een velomobiel zichtbaar).

Reacties

WimH op vr 06 sep 2024 om 13:21

Mooi, ook aandacht voor de Paralympische Spelen. Geweldig.

1175km in 24 uur. Onvoorstelbaar knap.



Weer een zeer gevarieerd Vrijdagbericht.
Ik vind het altijd weer erg leuk en ik lees de berichten met veel plezier.
Van sommige was ik op de hoogte (LOL) en veel andere berichten had ik online nog niet voorbij zien komen.
Wederom een compliment voor de redactie.

rene op vr 06 sep 2024 om 16:08

"geoptimeerd" is een mooi woord, maar is geen Nederlands.

TeJayLigFts op za 07 sep 2024 om 12:35

Ik dacht dat het, René, een bestaand woord was. Blijkbaar niet. Ik heb er een paar letters aan toegevoegd.

lighans op ma 09 sep 2024 om 15:43

Diep respect voor Nici. Dat is dus bijna 50 km/h gemiddeld. Petje af. Een geweldig record.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.