Wintercompetitie Amsterdam

Gepubliceerd op

Vandaag was het eindelijk zo ver! De nieuwe spullen van de club voor de tijdwaarneming konden in het echt getest worden! Na wat avondjes uitproberen thuis, was dit de echte vuurdoop. Thuis alle deelnemers al in de software klaargezet en met de zwarte Strada op naar Sloten!

Met veertien ingeschreven deelnemers belooft het een gezellig evenement te worden. Er is maar één volledig gestroomlijnde fiets (DF XL), dus er wordt besloten om alle deelnemers tegelijk te laten rijden.

We starten met wat testen en warm rijden, waarna er om de snelste ronde gestreden wordt. Jasper van Dijken maakt gelijk indruk. Met staande start haalt hij al 28km/uur op zijn eerste ronde en dat loopt via 39 en 42km/uur op naar zijn snelste ronde poging: 56,8km/uur! En dat is sneller dan Arjen in de DF XL die nog aan de baan moet wennen.

Nadat iedereen weer is uitgerust, wordt er gestart met het eerste 45 minuten criterium. Arjen is in de DF XL duidelijk in het voordeel met de stroomlijn en nadat hij op kop rijdt, blijft hij dat de rest van de race ook doen. De strijd om plek 2 en 3 is erg spannend. Jasper en Jan wisselen regelmatig van plek, maar uiteindelijk is Jasper toch de meerdere en sprint naar de finish.


Voor de liefhebbers wordt er nog een tweede 45 minuten criterium gereden. Bij een aantal mensen is de koek al wel een beetje op. Er is ook nog even een crash, maar beide rijders zijn gelukkig ongedeerd. Arjen weet met zijn stroomlijn weer een flink gat te slaan. Jasper blijft stabiel op plek 2 en om de derde plek gaat het tussen Mark-Paul, die het eerste criterium niet heeft gereden, en Jochem. Ze wisselen een paar keer stuivertje, maar uiteindelijk is Jochem op het einde de sterkste en pakt plek 3.


Al met al een leuke en leerzame dag, waarbij ook de Live Timing in de Sportshive app alvast uitgeprobeerd kon worden en dat was erg leuk voor het publiek. We werken er nog aan om dit ook live op een website te kunnen publiceren, zodat je geen app meer nodig hebt. Dit smaakt zeker naar meer en gaat zijn waarde bewijzen op de langere banen zoals bij Cycle Vision of de 24-uurs race.

Foto's (grotendeels Arend Jan van Lent).
Video.
Uitslagen (staan nog dubbele races in).

Op naar Apeldoorn op zondag 17 maart!

Sjoerd

Nog wat opmerkingen van de thuisblijver (Theo):
Kijkers op afstand
Hoe is deze eerste livesessie verlopen? Zoals het hoort, er zijn onvolkomenheden.
Het 'live' meekijken is niet gelukt zoals Sjoerd gehoopt had.

Internet
Via de link naar de NVHPV op Mylaps (Sporthive) is de wedstrijd vlot gevonden. Alleen verder dan Test kwamen we in eerste instantie niet. Maar we zien wel wie er allemaal mee zouden doen.
Na half twaalf waren ineens warm rijden en snelle ronde zichtbaar, die allen afgelopen waren. Maar geen 'live' bijdrage bij de hierop volgende criteriums zoals gehoopt.

De app Speedhive
Zou het misschien aan Sporthive liggen? Dus de app Speedhive (i.d.g. voor Apple iOS) downloaden.
Eerst een zoektocht naar NVHPV, HPV en Netherlands gedaan, maar dat levert niets op. Dan krijgen we de hint om onderaan de pagina op Live Timing te drukken. En daar zijn de resultaten wel te vinden. Maar ook hier geen 'live' bijdragen.

Maar de computerspecialisten zullen dat wel weer oplossen.

Reacties

A.C.B. op zo 11 feb 2024 om 21:29

Als deelnemer ook een fantastische dag gehad.
De Tijdwaarneming was al druk doende met voorbereidingen toen ik rond 9 uur aankwam.
Transponders werden uitgedeeld en tijdens het warm rijden gecontroleerd op doorkomsten, wat perfect verliep. 
De Snelste ronde uit 5 ronden was spannend en ook erg gaaf.  Met 54 km/h door de bocht is gewoon verslavend. Criterium 45 min was een ander verhaal met de groep op de baan waarbij inhalen en ingehaald worden een extra aandacht punt is. Het rijden in de groep is ook mooi om onderling je wedstrijdjes en sprintjes te rijden. Het was een gezellig en sportief samen zijn en ik ben weer gemotiveerd om te blijven fietsen en op conditie te blijven en te verbeteren. Na het inleveren van de transponders zat het er bijna op. Ludieke prijsjes werden uitgezocht door de deelnemers en werden bedankt voor voor hun komst. Ook een dikke duim voor onze vrijwilligers en bijzonder onze nieuwe tijdwaarnemers.

Vriendelijke groet Alexander Kamminga M-Racer   
(Vandaag op de rode M5 CHR)

sjoerdp op ma 12 feb 2024 om 10:07

De wedstrijd was inderdaad wat moeilijk te vinden in de Speedhive app, maar dit is wat toeschouwers te zien kregen tijdens het tweede criterium: https://photos.app.goo.gl/WjuoDz9mFUYtgmit8
Je kon dus zie wie er op kop lag, hoeveel ronde achterstand de anderen hadden en wie de snelste ronde gereden had tot dan toe. Je kon zelf kiezen of je de categorieën zoals stroomlijn uit wilde splitsen of één totaaloverzicht zoals in het screenshot van de telefoon hierboven. En de blauwe balkjes gaven aan hoe ver iemand ongeveer in de ronde was (op basis van eerdere rondetijden). Vooral op een langere baan weet je dan wie er ongeveer aan gaan komen binnenkort.
Smaakt naar meer en zodra de licentie voor de Live timing op de website werkt (probleem aan de MyLaps kant door oudere account van Gerard en nieuwere accounts door elkaar), wordt het allemaal nog een stuk makkelijker en kunnen we ook op Ligfiets.net de link plaatsen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.