Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Recordpoging Nici, Different met kap, winst met tourkap Bülk, snelheidstest tour- of racekap Bülk, terug van vakantie, terugplaatsen achterwiel, houten driewieler, verlichte velomobiel in acryl, PBP, Balkan, Aldenhoven, zoekplaatje

Recordpoging Nici

Vorige week donderdag kreeg Nici Walde te horen dat ze in september een recordpoging op de BMW testbaan bij München mag doen.

Different met kap

Op de Different is nu de kap geplaatst. In deze video is te zien dat deze klep net zo scharniert als de kap op de Super Mango van Piet.

Winst met  tourkap Bülk

Richard was benieuwd wat voor een voordeel een tourkap nou geeft t.o.v. geen kap (fb) op zijn Bülk.
Hij bespaart precies 4 watt bij 26,4 mph (42,5 km/u) en precies 7 watt bij 29 mph (46,7 km/u). De gemiddelde snelheid varieerde echter het meest met bijna een gemiddelde snelheidswinst van 0,4 mph (0,6 km/u) bij het rijden met de tourkap. Met andere woorden: een besparing van wattage bij 25 mph (40 km/u) en lager met de motorkap is er bijna niet. Ik gebruikte niet eens het combideksel. Hij had meer verwacht.
Hij deed deze testen achter elkaar op hetzelfde parcours en probeerde zoveel mogelijk variabelen te elimineren.
Run met kap: Strava.
Run zonder kap: Strava.

Snelheidstest tour- of racekap Bülk

Saukki test welke kap, tour- of racekap op de Bülk een hogere snelheid oplevert. En of het dat waard is. Ook hier zijn veel variabelen die de test niet echt accuraat maakt. Maar de wat lagere racekap lijkt meer snelheid op te leveren. Terwijl de tourkap wat meer ruimte boven je hoofd geeft, stoot je bij een kuil niet zo snel je hoofd.
Kies de praktische tourkap voor alledag, en de efficiëntere racekap voor racen.

Terug van vakantie

De vakantie van Velomobile World zit er op. Langzaam starten ze weer op.

Terugplaatsen achterwiel

Dus gaan we weer verder met de ondersteuning video's van Velomobile World.
Dit keer laat Jan je zien hoe je je cassette terugplaatst in de fiets, hoe je het achterwiel terugplaatst, zodat je je klus, het onderhoud aan de achterkant, kunt afmaken.

Houten driewieler

Bochten maken op een driewieler is een uitdaging maar die moeten opgelost worden voordat er verder gegaan kan worden met het ontwerp van de houten auto (The Wooden Car). Ligfietsen doen het op één manier, Morgan driewielers doen het op een andere manier, maar er moet een derde manier te vinden zijn.
Tim overweegt en verwerpt ideeën hoe hij dat zal aanpakken. De ligfietsmanier is verworpen, want het moet een autoachtige trike worden en daar past het kijken naar je knieën niet bij.
Meer van dit project.

Verlichte  velomobiel in acryl

Heb je een Bülk of wil je er een hebben? Dan is er voor jou een verlichte versie voor op je bureau of in de (boeken-)kast. Naast de Bülk zijn de volgende versies ook verkrijgbaar: Milan SL, Quatrevelo, Alpha 7 en de record Bülk van Holger. Ook de Quest schijnt te verschijnen. Nog een paar ontwerpen.
De acrylafbeeldingen zijn speciaal door Axel Herfurth getekend en ook gelaserd.
Individuele aanpassingen zoals de naam, het framenummer van je eigen velomobiel of een logo kunnen natuurlijk worden aangebracht.
En? Deze redacteur gaat er over nadenken als de Milan GT er ook bij staat, terwijl een andere redacteur (QV-rijder) baalt dat we dit nieuws pas nu hebben, en hij 2 weken geleden slechts 6km van Axel verwijderd was. ;)

Paris-Brest-Paris

Deze week vond Paris-Brest-Paris plaats, de ultieme uitdaging voor de doorgewinterde randonneur. De rit van dit jaar, ruim 1.200km, werd ook weer door ligfietsers en velomobilisten uit heel Europa gereden. Meer over het onderwerp op ligfietsers.nl, het Duitse Velomobilforum, als je de juiste mensen volgt, op Strava (Christian heeft zijn rit gelukkig openbaar gedeeld) en Facebook.

Balkan

Maurice Mahieu heeft ook een heel stuk gefietst, maar deed dit in een iets gezapiger tempo dan de randonneurs van PBP. Dat mag ook wel, want de rit naar de Balkan was tenslotte zijn vakantie!

Wedstrijd

Volgende week zaterdag, 2 september, vindt in Aldenhoven een wedstrijd in de BeND-serie plaats. Deze wedstrijd staat niet onder evenementen in de agenda vermeld, maar fervente wedstrijdrijders zijn hier ongetwijfeld al van op de hoogte. Meer info (en misschien toch nog aanmelden?) via de website van DropLimits.

Zoekplaatje

Tja, Xander had de fiets van Mark, aka Veloquest, goed herkend. Helaas heeft deze kennis hem helemaal op het verkeerde been gezet, want de foto is zeker niet in Groningen gemaakt.
Hoewel zelf Groninger, wist Henk de fiets van Mark wél op de juiste plaats te zetten, namelijk bij de Vervoorne molen bij Werkendam in Noord-Brabant.
Mark, Xander en Henk: bedankt voor het aanleveren van de foto, het herkennen van de fiets en het oplossen van het zoekplaatje!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.