Nadere informatie van de commissie ligfietskleding

Gepubliceerd op

N.a.v. ons bericht over de nieuwe ligfietskleding hebben we enkele opmerkingen gezien, waarvoor nog wat extra uitleg van onze zijde nodig is.

Dames-en herenmaten
Bestellers kunnen straks weliswaar kiezen uit dames-of herenmaten, maar de afmetingen zijn precies hetzelfde. Het verschil is dat de damesshirts, -vesten,-jassen worden getailleerd
Kleuren logo’s
Zoals je ziet aan de preview worden de aangeleverde logo’s door onze ontwerper omgezet naar de kleuren van het shirt. Dit, omdat het anders een ratjetoe aan kleuren wordt. Daarom moeten de logo’s worden aangeleverd worden in vector formaat. Op de achterkant van de shirts, vesten en jassen komen de logo’s van de internationale organisaties, ook aangepast aan de kleuren van de kleding. 
Mouwen of zijstukken? 
Wat je ziet op de preview zijn zijstukken voor zowel de bovenkleding als de broeken. 
Zoals aangegeven wordt het logo en de website van de Nederlandse HPV standaard daarop aangegeven. 
Als extra service kunnen lokale organisaties gebruik maken van de mogelijkheid om aan één zijde hun eigen naam en logo te plaatsen voor éénmalig € 50. 
Wel of geen zakken? 
Normaal zitten bij racefietsshirts de zakken aan de achterkant. Onze leverancier levert op ons verzoek de zakken nu standaard aan de voorzijde. 
De meningen zijn verdeeld over wel of geen zakken. Er komt een mogelijkheid voor het leveren van maatwerk, zodra de fabrikant terug is van vakantie zullen we vragen of ook hier maatwerk kan worden geleverd. 

Maatwerk
We adviseren om je eigen afmetingen goed te spiegelen aan die van de bijgeleverde maattabellen in de webshop en niet alleen aan het begrip X smal tot 4xl (de range van beschikbare maten). Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld aan te geven of je de kleding wat korter of langer wilt, zo ook de mouwen. 
Zoals eerder gezegd, racefietsers hebben de kleding strak om hun lichaam, ligfietsers hebben wellicht liever wat ruimere kleding. Dat is persoonlijk en kun je zelf bepalen door een of twee grotere maten te bestellen. 

Welke kleding? 
Slimfit strakke dunne stof aan mouwen en zijkanten van de shirts, vesten en jassen: 
Shirts korte mouw
Shirts lange mouw
Vesten voor voor-en najaar lange mouw
Model met gewone omgezoomde mouwen en zijstukken in gewone stof: 
Shirts korte mouw
Shirts lange mouw
Vesten
Broeken lycra ( hardloop)  dus zonder naad
Kort
Lang (zomer)
Winter lang
Roeifietskleding. 

Bij andere of nadere vragen kunt u terecht bij ligfietskleding@protonmail.com

Reacties

Christ op ma 21 aug 2023 om 15:17

VEEL DANK aan de commissie. Jullie mogen trots zijn op het ontwerp en wat er nu wordt aangeboden! Heel erg mooi en maatwerk. Gr. Chris Trines

raymonds op ma 21 aug 2023 om 15:44

Afgelopen weekend in Ter Apel verschillende generaties van de vorige ligfietskleding gezien. Nu heb ik eindelijk een voorstelling hoe het eruit kan zien.

Het nieuwe design vind ik ook aantrekkelijk, op z'n minst al omdat deze bij de kleur van mijn Challenge Chamsin (blauw) en Radical tas die mijn overal vergezeld (geel) past :P

Daarnaast komt het aanbod ook op tijd, want mijn huidige kleding is op sterven na dood :-P.

Ik zou overigens ook wel graag een optie voor een wijde broek hebben, waarbij de rijwind door de broekpijp naar binnen waait. 

Hulde voor de kledingcommissie! 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.