Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Londen-Ipswich, Jan Wijnen, NACA-Duct Milan, Panaracer Minits, zelfbouw, doenbaar, Bülk lichtmodule, staande gehouden, zoekplaatje

Londen-Ipswich v.v.

John Williams, aha hij is weer terug, in de Snoek rijdt met Martin van Londen naar Ipswich, zo'n 180 km, en de volgende dag weer terug. Zo te zien is de film in begin juni opgenomen bij heerlijk warm weer (excuses voor dat). Voor Martin (in de Milan) is dat zijn eerste lange rit.

Jan Wijnen

Exotische voertuigen, geproduceerd door een in Roemenië gevestigde Nederlander. De velomobiel, dé attractie op de wegen van Mures. Aldus Ştirile TV ('Nederlands' *).

* Misschien 'Duits -> Nederlands' veranderen in 'Roemeens -> Nederlands'.

NACA-Duct voor Milan

Voor de Milan MK7 (SL en GT) is er een NACA Duct verkrijgbaar ter vervanging van het serviceluik op de neus van de Milan!

Wim test Panaracer Minits

Wim is goed bezig. Dankzij Oane mag hij de Panaracer Minits, een heel licht vouwbandje uit Japan, testen. Oane had wel betere waardes verwacht dan de nu geteste waardes.

Zelfbouw

Op het Velomobil Forum kwamen we een foto tegen met een bijzondere velomobiel, een  Hageman #01 blijkt. Hier is de bouw van de Hageman te vinden.
Het kan nog beter.

Doenbaar, of…

Toen de hype van het tv-journaal voorbij was, was het net als alle andere koude ritten die Martin normaal gesproken maakt. Martin zit elke dag in dit spul, dus de -20° Celsius ( -3° Fahrenheit) in de Greenspeed Glyde was heel goed te doen (fb) voor hem. 11 km in totaal; het was een adembenemende rit!
Echter een paar dagen later knalde zijn hieldraad (fb) van zijn voorband bij -2° Celsius (28 Fahrenheit) kapot. Verklaring: 'als het koud wordt, echt koud, doen metalen voorwerpen rare dingen. Bij temperaturen onder nul gaat het metaal kristalliseren.'
Hopelijk kloppen nu de waarden van Celsius en Fahrenheit.

Bülk lichtmodule

Velomobile Ottersberg toont een speciale editie van de Bülk met het nieuwste type Safety Module (Hot Spot Modul).

Staande gehouden

Vélo Club de Montigny-le-Bretonneux (VCBM) organiseerde deze maand een toertocht. Imdu78 deed mee met zijn Snoek. Onderweg wordt hij staande gehouden door de douane:
De douane stelt de volgende vragen: wat is dit voor een machine? Is deze toegestaan op de weg?
Enkele antwoorden en technische details stellen mijn vriendelijke gesprekspartners van de dag gerust.

Zoekplaatje

Gezien we dit jaar door omstandigheden twee Oliebollentochten hadden, vonden we dit zoekplaatje wel toepasselijk. De velomobiel op de foto's staat inderdaad bij de Greswaren in Reuver, de plek van waaruit de 'voorjaars-OBT' werd verreden. Bij Piet kwam het antwoord snel, zij het nog een beetje twijfelend. Maar de onzekerheid werd door Mark en Henk denk ik snel weggenomen. Heren, goed gezien!

Voor iedereen een geweldig rollend 2023.

Reacties

HvdK op vr 30 dec 2022 om 17:08

Hierbij bedank ik de redactie van ligfiets.net & Ligfiets& voor al het verzette werk om ons in 2022, steeds weer prettig leesbare en interessante artikelen voor te schotelen.
Op naar 2023 (en de SPEZI!)
Proficiat!

WimH op do 05 jan 2023 om 15:06

Hierbij kan ik mij alleen maar aansluiten. Een mooi 2023 voor iedereen.

Iedere vrijdag is het weer fijn, interessant, informatief, enz. om het vrijdagbericht te lezen.


Dan wil ik nog alle mensen die iets willen vertellen/lezen over ligfietsen in de ruimste zin des woords uitnodigen om lid te worden van het Nederlandse Ligfietsforum om deel te nemen aan al die mooie en interessante gesprekken.

Onder de knop 'De Ligfietser' bovenaan deze pagina zit een link naar dit forum.

WimH op do 05 jan 2023 om 15:08

Het kan ook zo: https://ligfietsers.nl/Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.