Opvallende uitkomsten in de testen van banden

Gepubliceerd op

In de zomer zijn op het blog van Wim Schermer weer een aantal bandentesten verschenen. Sommige resultaten hieruit zijn opvallend.

Vanuit deze test blijkt dat de Schwalde one niet sneller is dan de Contact Speed 2022. Beiden zijn langzamer dan de Gocycle band die Wim zelf verkoopt.
Echter de banden van Schwalbe zijn zelfs langzamer geworden dan 10 jaar geleden. Een zeer interessant stukje leeswerk!

Eerder in de zomer werd onder andere ook een Vredestein band getest met opvallende resultaten. Vanuit de testen blijkt de band van Continental type Contact Urban een stukje sneller is dan de Contact speed.

Reacties

twilwel op wo 14 sep 2022 om 14:52

De huidige Schwalbe One 28-406 heeft 67epi. De eerste versie van de band had, als ik me niet zwaar vergis 127epi, zoals alle snelle hoge druk bandjes. Het zijn dus totaal verschillende banden, die er alleen op het oog hetzelfde uitzien en die waarschijnlijk om redenen van marketing dezelfde naam op is geplakt. Schwalbe maakt het je niet gemakkelijk bij de bandenkeuze en je kunt niet van de reputatie van een band uitgaan wanneer er een nieuwe versie uitkomt. Voor een snelle Schwalbe kom je waarschijnlijk uit bij de (nog ongeteste) Pro One TT. De snelle Continental LTD's die Wim eerder al getest heeft zijn nog steeds beschikbaar bij o.a. Velowerk Duitsland en Gingko. Ik gebruik ze alleen voor bijzondere gelegenheden/wedstrijden en ze houden zich daar goed. 
De meest bijzondere nieuwkomer is natuurlijk de Continental Urban, die er heel bruikbaar uit ziet voor het dagelijkse verkeer.

NoStress op wo 14 sep 2022 om 17:16

Ik was ook zeer blij met de test van de Urban. Ze leken al zeer vlot onder de DF van Marloes. Maar die kwam van Marathons af. Dat verschil voel je wel. Voor mijn DF-XL zal het wel minder dramatisch zijn over 2 mnd als ik van speed contact overstap naar Urban.

Naam zegt idd niks. De Marathons zijn in mijn beleving niet meer zo traag als zeg 15 jaar geleden. Ander rubber? De greenguards varen heerlijk betrouwbaar en aceptabel vlot op mijn Quest.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.