Pasen komt er aan, kom je mee eieren?

Gepubliceerd op

Kampeerboerderij 'De Nieuwe Hof' staat weer klaar om ons voor de 22e editie van het Paastreffen te verwelkomen. Wij kunnen elkaar weer gaan zien!
Alle wegen rijden dit jaar naar ... Boshuis Drie, waarvan de wereldberoemde appeltaart op subtiele wijze in het paastreffen logo is verwerkt, met dank aan Harry Gijsman. Meld je uiterlijk woensdagochtend aan als je mee wilt doen met de maaltijden.

Op de prachtig landelijk gelegen locatie kun je naar keuze binnen of buiten bivakkeren. Veel gasten arriveren al op de Paasvrijdag om maximaal te profiteren van het eindelijk weer kunnen bijkletsen. De rest van de groep arriveert in de loop van zaterdag, we spelen dan wat spellen buiten of verkennen de omgeving in ongeorganiseerd verband. Je kunt ook deelnemen aan de NVHPV Ledenvergadering die zaterdagmiddag wordt gehouden. Daarna wordt er samen gekookt en samen gegeten. Op zondag gaan we in drie snelheden een toertocht rijden, en eindigen we het culinaire programma al eierend. Maandag rijden we zoveel mogelijk gezamenlijk terug naar huis en arriveren we hopelijk fris genoeg om het evenement nog even flink te promoten op sociale media.

Oproep

Zaterdag spelen we het buitenspel Kubb. Wie heeft het en neemt het mee? Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom. Zet het in het commentaar onder dit bericht.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Die groep vertrekt om 18:30, maar wie later komt is ook welkom. Wie goedkoper uit wil zijn kan in de keuken van de camping zelf koken (met zelf meegebrachte spullen).

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in het commentaar onder dit bericht of in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag is er een haakthee, en gaan we vanaf een uur of drie op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen (zie oproep 2). Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een pastamaaltijd te bereiden, en bereidt kok Marjolein alvast de tiramisu voor de dag erop voor.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen.

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een bikkelvariant voor mensen die een hellinkje niet schuwen, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer serieus gekookt, dit keer stuurt kok Marjolein de snij-, meng- en roerploeg aan, en het is de bedoeling dat dit resulteert in een paaseiercurrie en een rijkelijk gevulde paastiramisu.

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

De routes lopen die jaar alle drie langs Boshuis Drie, waar we gaan testen of de appeltaart nog steeds het predikaat 'legendarisch' verdient. De gezins- klets- en bikkelvariant zullen zo'n 45, 70 en zware 80 kilometer lang zijn en de vertrektijden zijn respectievelijk 11:00, 10:30 en 10:00. Dan komt iedereen elkaar weer gezellig tegen bij Boshuis Drie. Je mag natuurlijk zelf onderling andere afspraken maken.

De gpx-files komen, ijs, storm en voorrijder dienende, zaterdagochtend online. Wel kunnen er tot maandagavond in de gezins- en kletsroute nog wijzigingen optreden.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. We sluiten de inschrijving voor het eten op woensdag 13 april 19.00.
Voor het slapen heb je je eigen tent en kampeerspullen nodig, als je op het veld kampeert. Het alternatief is slapen op een van de drie slaapzalen, dan breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte.
Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf. Er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 20:00. En er is de Plus in Harskamp, open vr./zat. tot 21:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

Meer info bij Kampeer en toercommissie (katoco@ligfiets.net) 

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden via de evenementenagenda.

Reacties

theomol op vr 15 apr 2022 om 10:57

Zaterdag spelen we het buitenspel Kubb. Wie heeft het en neemt het mee? Ik neem mijn kubbspel (met kleine blokken) mee en ik ben vooral benieuwd hoe het ook alweer gaat, jaaaren niet gespeeld.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.