Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Snoek, vizier tijdens vorst, kruising, takel, viervoeters, bandafnemer, Velomobile World, borden, lopen

Sandiway rijdt met de Snoek

Omdat de DF nog een onderdeel (de stuurstang was afgebroken) nodig heeft, rijdt Sandiway vandaag met de Snoek naar zijn werk. Onderweg komt hij naast vele (!) trikes ook nog op een smal meanderend fietspad met daarnaast wat kunstig gedrapeerde rotsblokjes tegen. Een aansporing om langzamer te rijden?
Of de nog niet geprepareerde Snoek sneller dan de volledig op Sandiway geoptimaliseerde DF is, kan hij nog niet zeggen.

Vizier tijdens vorst

Gevaarlijke kruising eindelijk op de schop

In Groningen wordt na bijna twee jaar eindelijk de gevaarlijke kruising bij de Helperzoomtunnel verbeterd. Waarom kon dat niet in een keer?

Anderhalf jaar geleden hadden we al aandacht aan dit bizarre project (zie: Humor, soms) besteed. Zowel op de autowegen (Helperweg en Helperzoom) als op de fietspaden is er druk verkeer. Het gevaarlijkste stuk staat links op de illustratie. Autoverkeer die vanaf de Helperweg rechtsaf slaat naar de Helperzoom komt op het 'zoek het zelf maar uit'-terrein van fietsers die naar de rechterbaan willen of naar het fietspad langs de Helperweg.

Velomobieltakel

Soms neemt zo'n velomobiel meer ruimte in dan je had gehoopt: dan liever de lucht in (zei Jan ooit, maar dan niet zo explosief).
Op Facebook staan deze week toevallig twee vergelijkbare oplossingen: Jean Filippe en Troy deel een en deel twee.

Ontmoetingen met viervoeters

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: blaffende honden, steigerende paarden, en stoïcijns voor zich uitkijkend (sommige paarden en de kat). De vriendelijke velomobiel van TorPedyellow heeft een aantal situaties verzameld.

Handige bandafnemer

Mogelijk is deze Tyre Glider een uitkomst, maar met een paar bandenlichters kan het ook.
Zie ook de site van Tyre Glider.

Velomobile World

Er is weer een video van Velomobile World verschenen. Jan heeft COVID-19 gehad, dus alles loopt wat vertraging op (Alpha M9). Bovendien is de winter daar echt (koud!).
Beterschap Jan.

Projecties

Zoveel sneeuw als in Finland hebben we meestal niet, maar we denken dat deze geprojecteerde borden (tw) voldoende praktische toepassingen zouden kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijk fietspad op de rijbaan, bij wegwerkzaamheden.

Loopwiel

Colin Furze is een typisch gevalletje van wat je 'mad scientist', oftewel een gekke uitvinder zou kunnen noemen. Op zijn YouTube-kanaal zijn onder andere allerlei fietsgerelateerde projecten te vinden, van raketfiets tot deze... uhm... loopfiets?

Reacties

twilwel op ma 31 jan 2022 om 12:28

Ziet er leuk uit die Tyre Glider, maar ik vraag me af of er ook een oplossing is om een tubeless band van een tubeless velg te krijgen. Misschien ligt het aan mijn specifieke combi van band en velg, maar ik krijg hem er alleen af met een platte schroevendraaier die ik tussen velg en hieldraad wurg en dan draai ik de schroevendraaier een kwartslag. Maar dat beschadigt het tubeless velglint die ik dan compleet moet vernieuwen. Dit is niet bepaald een klus om onderweg te doen :-( Ik gebruik nu gewoon weer binnenbanden en heb de velgranden ingestreken met vaseline. Het blijft een moeilijker klus dan met een gewone velg, maar het is nu te doen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.