Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Snoek, huiswaarts, verkeerslichten, klimaat, amfibisch, herstel, Hillingdon, NSU, kogel, oplossingsgericht, WK 2022, transport, testrit (1), testrit (2), T1

Recensie Snoek

'Na meer dan 3.000 km op deze nieuwe Snoek #05, is hier mijn mening ('Nederlands') over deze fantastische velomobiel.'
Na zo'n tekst weet je het al: er is geen betere!

Alve fietst van Griekenland naar Zweden

Alve en de Quattrovelo zijn weer thuis na de 202020 Velomobile Challenge!
Hij had zijn QV maanden op Kreta achter moeten laten op een camping, omdat hij ook thuis werkzaamheden had en een nieuwe onderneming opstartte. Op zijn blog kan je lezen, geïllustreerd met vele foto's, hoe hij richting Zweden reed.

Activeren van verkeerslichten

Saukki: 'Activeert je velomobiel het verkeerslicht? Zo niet, maak je dan geen zorgen. Ik heb wat tijd gestoken in het testen van verschillende oplossingen om je velomobiel groen licht te laten geven.' Hij probeert het met magneten, aluminiumfolie (bodembedekkend veel), aluminium tape in de carbon Milan SL.
Een andere oplossing zou kunnen zijn om een stuk schroot in je velomobiel te leggen, maar het bezwaar daarvan is dan wel weer het extra gewicht.
Mocht je gered zijn met een oplossing van Saukki, draag dan wat bij: koop iets bij Saukki.

Tegen klimaatverandering

De campagne deze machine bestrijdt klimaatverandering (fb) wordt gepromoot door Cycling UK.

En waar is de fiets in deze energie efficiëntieklasse (energielabel) voertuigen (fb)?

Fietsers op zee

Wat historie hoe de velocar (Charles Mochet in Frankrijk) rond de tweede wereldoorlog populair werd in Zweden en Finland als vervanger van de auto.
In deze landen zijn vele meren, en zo komt het dat er ook gedacht werd om er mee te gaan varen om omwegen door het heuvelland te voorkomen: de amphitrike ('Nederlands').
Er werd een weddenschap afgesloten om de zee over te steken…

Graham Williams herstellende

Bij Graham Williams (fb) is de Covid niet voorbij gegaan. In januari kwam de besmetting. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en kreeg daar een hartaanval door het ingespannen ademen. Het heeft hem vele maanden gekost om gedeeltelijk te herstellen, maar het heeft hem wel veranderd; hij is mentaal en lichamelijk niet meer de persoon voordat hij het ziekenhuis in ging.
Wat hem op de been heeft gehouden, is schrijven. Hij heeft een nieuw boek voltooid en gepubliceerd, en is ben halverwege met het schrijven van een nieuw boek, een boek over een jonge RAF Spitfire-piloot en een geest.

Hillingdon 2021

John heeft een video op YouTube gezet over de laatste race van het seizoen van de British Human Power Club. Nog wat foto's op Facebook.
Hank van GCN (Global Cycling Network) was ook aanwezig en GNC heeft ook een video gemaakt over deze race: de rare, gekke en wonderbaarlijke ligfietsraces.

NSU

Op de voorplaat van dit exemplaar van het magazine Hobby, das Magazin der Technik, uit 1956 staat wat vormgeving betreft een bekend uiterlijk met de gemotoriseerde NSU vliegende ligstoel (fb) ontworpen door Gustav Adolf Baumm.
Door de vormgeving overleefde Wilhelm Herz toen de NSU bij 320 km/uur over de kop sloeg door de stabiele constructie van de aluminium cockpit.
NSU is in de jaren zeventig opgeslokt door Volkswagen.

Aero Bullet

Allan bouwt een Catrike om naar een velomobiel met de Aero Bullet velomobile kit. Deel 1, deel 2, en deel 3.

Jochem: denk in oplossingen

Een ongeluk tijdens het fietscrossen in 2004 veranderde het leven van Jochem Leemans drastisch. Alles in zijn pols ging stuk, echter door een verkeerde behandeling kreeg hij spierdystrofie waardoor hij zijn hele linkerhand en arm niet meer kan gebruiken.
Omdat hij wilde blijven sporten, heeft hij met ligfietsbouwer Arnold Ligtvoet de trike zodanig aangepast dat hij alles met één hand kan bedienen.
En zie: Nieuw wereldrecord met de trike.

Championnats du monde 2022

De komende wereldkampioenschappen ('Nederlands') voor ligfietsers vinden plaats in Frankrijk en wel bij Orgelet op 15, 16 en 17 juli. Daar hoort ook een videopresentatie bij.

Velomobiel transport

Paulus haalt een pas gespoten Quest op.

Frikar Podbike

Zoals eerder vermeld, hebben de klanten en geïnteresseerden nu de eerste gelegenheden gehad om een testrit met die Podbike Frikar te maken. Frank Glanert schreef een verslag over zijn ervaringen, die hij met de Frikar in Oldenburg opdeed.

Voordeel met racekap?

Ben Parke deed onlangs pogingen om de aerodynamische voordelen van zijn velomobiel te testen en maakte hierbij gebruik van verschillende configuraties: met/zonder wieldoekjes en met/zonder racekap.

Volkswagen

Op Facebook kwamen we deze human powered vierwieler tegen, die zijn uiterlijk aan een Volkswagen bus T1 ontleend. Nu zal dit 'maatwerk' ongetwijfeld zijn prijs hebben, maar gegarandeerd dat je voor een originele T1 een veelvoud kwijt bent. En uiteraard heeft deze de bonus dat 'ie stukken milieuvriendelijker is.

Reacties

Bentlage op vr 29 okt 2021 om 13:57

NSU is met drie andere Autoproducenten (o.a. Horch) opgegaan in Audi ( Audi = imperatief van audiere ; horen; Horch = inperatief van horchen (duits) = horen. Van de vier marken komen de vier ringen.

In het Zweirad und NSU Museum in Neckarsulm zijn mooie stroomlijnen uit de jaren 1960 te zien die veel laten denken an derekordfietsen van vandag. Als je in de buurt bent in ieder geval een mooi museum .

Mvg

Uli

enduro op za 30 okt 2021 om 10:41

NSU zette Baumm neer in de media als grappige artiest op ligstoel om te verhullen dat hij tijdens WO2 werkte in de oorlogsindustrie want in die tijd sprak men niet graag over WO2, en zeker niet over een Wunderwaffen zoals de Me262.
.
Hij werkte als tekenaar aan de ontwikkeling van de Messchersmitt Me 262 straaljager, de eerste straaljager ter wereld. Dat is nooit bekend gemaakt en dat valt ook nergens te lezen op internet maar na veel studie is het wel met 100% zekerheid op te maken uit diverse technische details en uit zijn levensloop.
.
Belangrijkste technische detail is de vorm van de romp van zijn streamliner want die is gelijk aan de typische doorsnede vorm van de romp (fuselage) van de Me262, maar dan 180 graden gedraaid.
Goed te zien op een wikipedia foto 'Bugansicht mit vier 30-mm-MK 108'
https://de.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Me_262
.
Per ongeluk toetste ik een keer Baum in, in plaats van Baumm. Toen verscheen een pagina waar ook foutief de naam Baum gebruikt werd. Daarin is een onbekende video te zien van Baumm in zn streamliner:
https://www.criticalpast.com/video/65675044818_GA-Baum_super-streamlined-torpedo-shell_pilots-the-torpedo_sets-a-new-record

MichielAdriaan op di 02 nov 2021 om 02:10

Inspirerend verhaal van Jochem en goede verslaggeving Theo!
Ik sprak hem bij Cycle-Vision waar hij in een Alpha aan deelnam. Door de training voor de wereldrecords op de trike heeft hij enorm gespierde benen gekregen!

ErikRapt70 op di 02 nov 2021 om 11:21

Respect ???? Jochem.

ErikRapt70 op di 02 nov 2021 om 11:22

Respect (box) Jochem

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.