Sloten "test" op kampeerwijzer

Gepubliceerd op

Kampeerwijzer publiceert een interessant artikel over de zoektocht naar fietssloten. Lang geleden publiceerde ligfiets.net ook een artikel specifiek over het gebruik van sloten op ligfietsen met een samenvatting van de test door fietsersbond van fietssloten.

Reacties

xanderniezing op za 09 okt 2021 om 13:31

De sloten van Cyclops (ook bekend onder de naam Weissenfells of Koenig)
waren inderdaad ongekend goed. De Fietsersbond claimde zelfs dat je met zo'n slot geen fietsverzekering hoefde te te hebben. Het geheim zat hem in de geharde vierkante schakels en vooral de (korte) lengte daarvan: je kon ze niet kapot draaien met een ijzeren staaf. Mijn Cyclops slot gaat nu al 4 fietsen mee (25 jaar). Het gele (rode of blauwe) omhulsel vond ik niet zo mooi en heb ik vervangen door een oude sv 6 binnenband die ik m.b.v. wat slaolie om de ketting getrokken heb. Ik heb laatst naar een nieuw slot gezocht van dit merk gezocht (o.a. Blokker) maar het is allemaal namaak met langere schakels.

PietV op za 09 okt 2021 om 14:55

Ik mis de test met de haakse slijptol op accu. Die heeft weinig moeite met gehard staal.

straatsma op zo 10 okt 2021 om 13:25

Ik heb ook de video gezien waar een Litelok gemold werd door Mr. Locklawyer maar heb toch gekozen voor een Litelok Silver. In de wetenschap dat elk slot kapot gemaakt kan worden is het voor mij een afweging tussen flexibiliteit, gewicht en de plek waar de ligfiets geparkeerd wordt. Bovendien speelt het type ligfiets ook een rol.

Flevo-Whike op zo 10 okt 2021 om 15:21

Van een fietsenmaker een keer een hele lange tang mee gekregen (ruim een meter lang) toen ik de sleutel verloren had van m'n kettingslot.
De hefboom werking deed keurig haar werk, de ketting was door in een paar seconden.
Het was de sterkste ketting die toen op de markt was.

Vanaf dat moment geloof ik niet meer in fietssloten, en denk dat de beste beveiliging is om je fiets dicht bij een mooiere fiets te zetten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.