Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Nachtrit, Policumbent, optie Milan MK 7, technisch, zweetband, trikedrager, Herr Hase, amfibische velomobiel, balanceren, pfff, Pterovelo, OBT shirt, VeMoBag, ligfietzun, oplossing

Nachtrit

John met de Alpha 7 en Sean met de DF rijden op zaterdag 24 juli de 180 km lange nachtrit van Londen naar Dunwich, de Dunwich Dynamo. Daarna is er nog een gesprek met Patrick die met een Performer rijdt.
Binnen ongeveer 24 uur 360 km fietsen valt wel tegen.

Recordrit op laagbaancircuit Balacco

Omdat er dit jaar geen World Human Powered Speed Challenge te Battle Mountain is, wil het studententeam Policumbent proberen om op 23 en 24 oktober een nieuw 200 meter record en ook een nieuw uurrecord te vestigen op de autotestcircuit Balocco (fb)!

Optie Milan MK 7

Voor de Milan MK 7 is, als optie, een mast ter ondersteuning van de trapasmast verkrijgbaar. Dit strak passend onderdeel voorkomt dat de trapasmast gaat bewegen en zorgt ervoor dat meer kracht naar de aandrijving gaan.

Technische tekeningen

Zowel voor de Alpha 7 als de Milan SL en GT zijn opengewerkte tekeningen te vinden op Velomobile World voor trapstellen, elektrische bedrading, voor- en achtervering.

Elleboog zweetband

Handig bij bovenstuur samen met armleuningen in de velomobiel zijn deze elleboog zweetbanden. Geen doorweekte en stinkende armleuningen meer. Als de zweetband nat is, vervang je hem gewoon voor een ander. Gewoon maken uit afgedankte lange sokken.
Alve zweert er bij!

Trike fietsendrager

Op zoek naar een fietsendrager voor een trike? Op Recumbent.News ('Nederlands') wordt verwezen naar Pendle Bike Racks, met plek voor de tweewieler en de trike.
Een probleem is er vanwege de Brexit: Pendle Bike Racks wordt vervaardigd in het VK, en wordt momenteel niet geleverd in Europa, laat staan dat de transportkosten bekend zijn.

Herr Hase

Herr Hase heeft afgelopen week de laatste video geüpload naar YouTube over zijn vakantiereis door Sauerland op zijn trike: Mit dem Liegerad ins Sauerland.

Amfibische velomobiel

Op Recumbent.News staat een bericht over een amfibische velomobiel ('Nederlands') in 1949, Finland. Daarnaast ook een filmpje met de toenmalige velomobielen (kinneri).

Balancerend naar de toekomst

De evolutie van fiets (fb) van 1818 tot 1890. Het filmpje is gemaakt in Frankrijk in 1915.

Pfff…

Sandyway trof het niet, een afgebroken stuurstang maakte de velomobiel compleet onbestuurbaar. En dat bij zo'n 50 km/uur. Met veel geluk komt hij tot stilstand.
De oorzaak, meent Sandyway, is het vervangen van de oorspronkelijke, verbogen, stuurstang door iets te korte stuurstang (fb) (niet genoeg schroefdraad).

Pterovelo

Wat is dit nou weer? Elon Musk onderweg naar huis? Bizar voertuig!
Nou het is de Pterovelo (fb), ontworpen en gebouwd door Frans Van Der Merwe.
Zie ook een ouder bericht op onze site.

OBT shirt 2021

De sponsor voor de Oliebollentocht-shirt (fb) voor dit jaar is gevonden: Henning Tesch eigenaar van Velomobile Vertrieb & Service Ottersberg (Velomobil.net).
De eerste 150 aanmeldingen voor de tocht (of Grensrijder.com) zijn verzekerd van een shirt!

VeMoBag

Op de site van Grensrijder vinden we ook een handig gaasvormig tasje (inhoud zichtbaar), de VeMoBag voor in de velomobiel. Handig voor die kleine dingen die je snel onder handbereik wilt hebben zoals je mobiele telefoon, bril, sleutels, beurs e.d.
Het tasje heeft drie opbergvakken: een grote over de hele breedte en 2 kleine aan de voorkant. het tasje wordt met een speciaal kliksysteem (FildLock) en klittenband aan de wand van de velomobiel bevestigd.

Shirt al / nog te koop?

Een jaar geleden wilde Aad zelf een T-shirt maken met als opschrift 'ligfietzun is leukerder' (fb). Opnieuw is er een vraag of dit T-shirt (fb) met deze opdruk ook echt verkrijgbaar is (geweest).

Zoekplaatje

In de twee reacties op het vorige vrijdagbericht werd het juiste antwoord en bijbehorende uitleg gegeven. We zagen op de foto ‘ligfietser’ Moritz, die in de nieuwste achtbaan van de Efteling, een ingenieus mechanisme probeert op te winden.
Jantje was het snelste met zijn reactie en dus gaat de eeuwige roem deze maand naar hem.

Reacties

Mauricem op vr 01 okt 2021 om 13:37

Handig ook die reservewielen die Herr Hase in zijn oren heeft.

quest200 op vr 01 okt 2021 om 15:32

Het T-shirt dat Aad zoekt heb ik ooit ontworpen in 1994 ofzo.
Er zijn er toen veel in Dronten bij Solana gedrukt. Later heeft de club ze nog eens laten maken. Ik weet niet of er nog ergens data van is bij een drukker. Groet Theo van Andel

Fietsbennie op vr 01 okt 2021 om 17:39

Herr Hase heeft naast die reservewielen ook alvast een bandenplakker op zijn kin gedaan... :D Desondanks mooie filmpjes. Al blijft dat fietsen op 100 wegen een dingetje, zeker met een wat bredere trike.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.