Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

WK, 50, Q&A, VT1-e, waterfietsen, trap, cadeautje, zoekplaatje

WK

Het is deze week een wat mager vrijdagbericht, mede veroorzaakt door het WK van afgelopen weekend. De redactie was hier ook (als toeschouwer/verslaggever) vertegenwoordigd, waardoor we (heel) wat minder tijd hadden om ander nieuws te vergaren. Een verzameling van video's, foto's en verslagen van dit evenement is eerder deze week al op Ligfiets.net gepubliceerd.

50 km/h?

Saukki heeft weer een nieuwe uitdaging gevonden: haalt hij het om 50 kilometer in 1 uur te rijden in een Milan SL? Hij heeft in het begin van de video in ieder geval al voldoende 'smoesjes' bedacht voor het geval hij het niet haalt.

Vraag en antwoord

Jan had nogal wat vragen gekregen over de video die hij de vorige week op YouTube had geplaatst. In de video van deze week probeert hij de gestelde vragen te beantwoorden.

Velomtek VT1

We hebben al eerder over de Velomtek VT1 bericht (de laatste keer in februari van dit jaar), en deze week is er een video van deze Canadese velomobiel verschenen. In het begin van de video is te lezen dat het een VT1-e betreft, wat er hoogstwaarschijnlijk op duidt, dat dit exemplaar over de optionele e-assist beschikt.

"Waterfietsen"

Ook op YouTube, kwamen we deze week deze verzameling "waterfietsen" tegen. Van drijvende camper met elektrische ondersteuning tot fiets omgebouwde kajak, zit er zo ongeveer alles bij wat men zich bij een amfibische fiets kan voorstellen.

Traplopen?

Met een velomobiel de trap af? Allemaal geen probleem in Antwerpen (fb)!

Zelfbouw

Je zult er maar mee getrouwd zijn, en wéér zo'n zelfgemaakte carbon ligfiets krijgen...

Zoekplaatje

Of het door het WK komt, of dat het zoekplaatje deze maand te wazig was, is voor ons niet helemaal duidelijk, maar feit is, dat er geen enkele reactie op het zoekplaatje is binnengekomen. Daarom geven we deze week een paar tips en zetten we er een betere foto bij.
Tip 1: M&M (niet het snoepgoed)
Tip 2: Duits beeldverhaal, vaak genoemd als zijnde één van de eerste strips

Reacties

jantje op vr 24 sep 2021 om 17:19

De stijl van de afbeelding op het zoekplaatje kwam bekend voor, maar na opening ben ik er nog niet geraakt. De tips waren dus echt wel nodig.
Efteling, attractie Max & Moritz levert de wikipediazoekactie op.

TvWijk op vr 24 sep 2021 om 22:09

Max und Moritz; twee belhamels uit de veer van de duitse schrijver/tekenaar Wihelm Busch.
Een voorloper van Pietje Bel.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.