Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsschoenen, ligfietsgemeente, Jochem, betrouwbaarste 20"-band, moerasrit, DryCycle, eigenbouw ligfiets, vastgeroest, No Cycle Paths, zoekplaatje

Fietsschoenen?

De Fietsersbond vroeg haar lezers: draag jij al fietsschoenen? Sommige antwoorden zijn toch wel verrassend: gebruik voor op kantoor, of dat je er mee kan wandelen, en er zijn ook fietssandalen verkrijgbaar.

Roerdalen is de ligfietsgemeente

Als eerste gemeente in Nederland is de gemeente Roerdalen door de NVHPV uitgeroepen tot ‘ligfietsgemeente’. Dit op voordracht van ligfietsclub ‘Grensrijder.com’ uit Roermond.
Roel van Dijk (voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Human Powered Vehicles) reikt de oorkonde en een roll-up banner voorafgaand aan de start van de 5e Grenslandtour uit aan de (loco)burgemeester van Roerdalen.
Dit op zondag 22 augustus as. om ca. 10:00 uur bij Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Aan de toertocht nemen zo’n 25 ligfietsen deel. De ca. 75 km lange tocht voert door Midden-Limburg en voor een groot deel door de gemeente Roerdalen.

Jochem

ICE is natuurlijk trots dat Jochem Leemans op hun fiets op dezelfde dag, 15-07-2021, zowel op de 100 km als de 100 mijl de 's werelds snelste trike-rijder ('Nederlands') is geworden.
100 km: 41,39 km/uur.
100 mijl: 41,15 km/uur.
Jochem:
Het was heel Hollands weer, veel regen en kou, en dat in juli. Tijdens de poging had ik twee lekke banden, dit was erg stressvol, en tijdens een ronde zag ik een hond op de baan, eerst dacht ik dat ik droomde maar gelukkig ving een van de vrijwilligers de hond.

Welke 20"-band is het betrouwbaarst?

Honza Galla: 'met de levensduur en lekbescherming van de Schwalbe Marathon Plus zijn de ervaringen, om het maar eens beleefd te zeggen, niet meer wat het was.'
Zijn vriend en collega Milan Čtvrtnik gaf hem de volgende alternatieven ('Nederlands'):
  • Classic Schwalbe Marathon 20 × 1,75;
  • Continental Ride Tour 20 × 1,75;
  • Schwalbe Marathon GT365 20 × 1,5 or 2,15;
  • Vittoria Randonneur 20 × 1,5;
  • Schwalbe Big Ben Plus;
  • Schwalbe Super Moto.

Door het moeras

Saukki heeft vakantie, dus tijd voor een andere insteek: hij rijdt met zijn Azub Max over gravelwegen. Maar de uitdaging ligt in het oversteken van een voormalig meer (Lehdonjärvi) dat nu min of meer een moeras is. Niet zijn beste beslissing van de dag, de vliegen malen er niet om. Soms denk je, is dit wel een weg, en dan is er ineens een zo goed als vermolmde brug: ja dus.
Goed, er volgen nog een paar verrassingen op zijn pad.

Huh, een fiets? De DryCycle

'Jack en Eilis gaan naar Bedford om een ritje te maken in een prototype van een revolutionair nieuw soort elektrisch voertuig: de DryCycle. Uitgerust met een volledig afgesloten cabine, verwarmde stoelen, ruitenwissers en een crashtest bestendigde cabine, maar nog steeds legaal om te rijden op fietspaden. Zou dit de toekomst van het stadsvervoer kunnen zijn?'
En nee, het is geen tricycle (driewieler), het is een vierwieler met trapondersteuning.

Eigenbouw ligfiets

Sajal Roy heeft een zeer eigenzinnige ligfiets (fb) gebouwd. Nog een filmpje (fb).

Hoezo vastgeroest?

We Don't Want No Cycle Paths Here

De automobilisten geven 'hun terrein' niet gauw op, zoals hier in Kensington (Londen): het fietspad bestond maar zeven weken. Aldus Judy's Cycle Path Song.

Zoekplaatje

Deze maand een lastige! Althans, in ieder geval de brug zelf is voor fietsers wat lastiger te nemen. Maar waar ligt deze brug...???

Reacties

Bietrume op vr 20 aug 2021 om 13:24

DryCycle gaat zijn activiteiten stoppen. Alle prototypes en de overblevende componenten werden te koop gesteld. (
https://www.drycycle.co.uk/news )
Met een kostprijs van £14.995 (17.500 Eur) had de DryCycle sowieso geen toekomst. De Quadvelo,die weliswaar niet crash bestendigd, zal maar 7.900 Eur kosten: https://quadvelo.com/

TvWijk op vr 20 aug 2021 om 14:43

Die lastige brug lijkt mij één van de drie voetgangersbruggen over de nieuwe N69 die in Noord Brabant aangelegd wordt tussen Oeienbosch/Veldhoven Zuid en Dommelen/Eurocircuit Valkenswaard /Kempervennen.
Van de drie voetgangersbruggen Braambos, Einderheide en Heers, gok ik op de eerste.

gerritrol op zo 22 aug 2021 om 19:58

Die lastige brug is bij de eerste gok door T v Wijk goed geplaatst. De brug gaat over de N69, die momenteel wordt aangelegd. Ze ligt ten westen van Dommelen tussen de knooppunten 1 en 3. Dit is in de weg 'Braambos'.

Flevo-Whike op di 24 aug 2021 om 23:15

HvdK op wo 25 aug 2021 om 00:56

Toch erg jammer, dat het steeds weer fb-links zijn.
Eigenlijk schokkend, hoe men zich overgeeft.

hanzdaniel op wo 25 aug 2021 om 13:01

groeten aan de hardnekkige zuckerberg (what's in a name) supporters
en hun fb links
it all makes perfect sense expressed in euros en cents

HvdK op do 26 aug 2021 om 10:08

Aha fietsschoenbelangstelling.


Eerlijk is eerlijk het is eigenbelang, wegens aankoopoverweging, maar ik zag graag aandacht voor de magnetische pedalen. Klein hoekje van totale fietserij op deez’ aardkloot, maar toch.


Op het internet is ‘t e.e.a. te vinden, zeker op YouTube, maar dat zijn allemaal recht-op-fietsers. Wel een uitgebreide recensie van Mac Aventures gevonden (waarschuwing: Frans gesproken)
https://youtu.be/XDLIlJVO2GI


De man is totaal enthousiast, maar in zijn latere video’s heeft hij toch weer zijn “gewone” pedalen aan zijn ICE Fat zitten. (Fraaie fiets trouwens met dat zonnecellendak. Maar ik dwaal af.)


Dus zit er ooit een artikeltje in over magnetische pedalen?
(Sporthopeo, magped, MagLOCK; zijn er nog meer?)
Bij voorbaat veel dank.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.