Fietsparkeerdata

Gepubliceerd op

De NVHPV zoekt iemand met voldoende tijd om zich met de standaard voor fietsparkeerdata wil bemoeien ten behoeve van de verschillende types ligfietsen.

Vandaag was er een CROW kenniscafé over een standaard hoe fietsparkeerdata opgeslagen gaat worden.

Het goede nieuws is: de ligfiets staat bij de types. We 'horen' er dus al bij in standaarden. Dat is mooi meegenomen.

Het minder goede nieuws is: of de verschillende ligfietstypes er goed in passen, is de vraag. Velomobielen hebben andere parkeervragen dan een Nazca Pioneer en misschien ook wel andere dan een trike, maar dat onderscheid is niet zichtbaar.

Op basis van deze fietsparkeerdata gaan ambtenaren nadenken, overleggen, plannen maken en geld verdelen. We vermoeden dat enkele kleine uitbreidingen van deze standaard voor ons en ambtelijke beslissingen in de toekomst makkelijker gaan maken. En misschien moet er een andere definitie voor ligfiets gemaakt worden (er is een lijst met definities, denken we)?

We zoeken nu een vrijwilliger die de GitHub requests over deze (JSON) data standaard wil uitvoeren, toelichten, beantwoorden en waar nodig monitoren, als vertegenwoordiger van de NHVPV, zodat we de ligfiets op de goede manier vertegenwoordigd gaan zien. Ook sein je het bestuur in voor relevante ontwikkelingen. Coaching en praatpaal is beschikbaar.
Hoeveel tijd het kost, weten we niet zeker, maar we schatten nu 1-2 uur per week de komende paar maanden. In oktober hoort dit 'life' gaan.

Goede klus voor iemand die 'between jobs' is of naast zijn pensioen even een overzichtelijke klus wil oppakken. Reacties graag naar het volgende e-mailadres.

Foto: Bas de Meier

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.