Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Lupine accu, let's get digital, e-bike veiliger, Snoeken, brevet, fietshek, 30 km/uur, Bachetta talk, productiestart, Sun Trip, blogs, zoekplaatje

Lupine accu laadt slecht?

Er lijken wat probleempjes met het laden van de Lupine 14,4 (Volt) accu met de Wiesel V6 lader. De accu lijkt niet verder te laden dan 40 of 60 %, of geeft een lichtshow.
Een technische verklaring is er momenteel nog niet, maar het wordt 'opgelost' door de Lupine accu helemaal leeg te laten lopen, en opnieuw te laden.

Let's get digital

Lezyne heeft haar handpompen (!) uitgevoerd met een ledschermpje. Het display geeft tot op +/- 1,5% nauwkeurig aan!

Optima vindt e-bike veiliger dan ligfiets

Optima’s visie over de ligfiets was al jaren niet optimaal (fb). Zij hebben hun visie compleet herzien:
Een e-bike is ook heel goed in zulk woon-werkverkeer, en is voor de meeste mensen toch net even aantrekkelijker [en veiliger] dan een ligfiets. Optima zag dat in en schakelde precies op tijd over.
En, nee, er zit geen commercieel visie achter, echt niet. Het klinkt meer als: bruggen achter je verbranden.

Vier Snoeken

Afgelopen week stonden er vier Snoeken voor Velomobiel.nl. Let ook eens op de luchtinlaat, die van de wit-groen versie lijkt anders.
Bovendien blijkt dat de Roemeense versie van de Snoek wat zwaarder is dan die bij Velomobiel.nl zijn gemaakt. Mogelijk zijn er vanwege de huidige schaarste andere onderdelen gebruikt (fb).
Misschien interessant: tijdens de trainingsdag voor de WHPVA Speed Championships bij Spaarndam doen tenminste twee Snoeken (Clément en Matthias) mee.

Brevetten met de Snoek

Eva heeft het afgelopen weekend 750 km gereden: de 600 km brevet.
Ook komt de Climate Classic 2021 (Cycling 4 Climate) ter sprake.
"De Snoek is licht en glijdt door de lucht als een vis door het water…"

Fietshek

Staat je oude fiets in de weg na de aanschaf van een ligfiets? Dan kan je deze integreren in een hek (fb).

30 km/uur in Amsterdam

En zoals we gewent zijn, is Amsterdam de eerste stad die zoiets doet. Want 'de stad Groningen neemt dit jaar de conceptvisie ‘Groningen goed op weg’ aan, waarin eveneens 30 km/u de norm wordt. Maar Groningen gaat pas volgend jaar vaststellen wanneer het een en ander invoert'.
Is het dan een gelopen race voor Amsterdam? Welnee! Het plan moet eerst nog goedgekeurd worden.
Maar niettemin is het wel een omslag in denken over autoverkeer.

Bachetta talk

Gary Solomon van Laidback Bike Report praat met de voormalige directeur Mark Swanson van Bachetta Recumbent Cycles over de teruggang van de tweewiel ligfietsen, en over de Carbon Trike 2.0.

Podbike Frikar

In de nieuwsbrief van Podbike werd deze week vermeld, dat de eerste serie van 10 Frikar's in productie is gegaan. Men heeft gekozen voor een kleinere serie, vanwege de situatie met de beperkte verkrijgbaarheid van onderdelen en om het productieproces te kunnen finetunen.
Verder hoopt men, met het oog op de verwachte versoepelingen omtrent reizen, in september weer evenementen voor proefritten te kunnen organiseren in Noorwegen. In oktober zouden dan mogelijkheden moeten komen om in Duitsland een proefrit met de Frikar te maken.

Sun Trip 2021

Op 15 juni startte de Sun Trip Europe 2021 met allerlei typen fietsen, die naast spierkracht ook aangedreven worden door zonnepanelen. Ze werden uitgezwaaid door Frans Timmermans (vicevoorzitter van de Europese Commissie): 'Le vélo est pour tout le monde' (fietsen is voor iedereen).
De rit startte in Brussel en gaat (sommige via Stockholm) naar Riga, en vervolgens: Constanta, via de Stelvio pas, Barcelona, via de Pico Veleta pas, Porto naar Lyon.
Zie ook The Sun Trip.

Blogs

We hoeven ons aan steeds minder coronamaatregelen te houden en krijgen steeds meer bewegingsvrijheid terug. Nu de vakantieperiode weer voor de deur staat, leidt dit hopelijk tot een toename van het aantal (lig)fietsvakantieblogs.
Sommigen hebben de vakantie er inmiddels weer op zitten, wat ons weer veel leesplezier en de nodige inspiratie bezorgt. Voor wie de blogs van Helen niet kent, wees gewaarschuwd: er komen regelmatig hoogcalorische foto's langs!

Zoekplaatje

Het moge duidelijk zijn dat het fietspad op het zoekplaatje frequent door ligfietsers wordt gebruikt, gezien het aantal mensen dat in de reacties wist te melden dat dit bij Maarssen langs het Amsterdam-Rijnkanaal gelegen is. En we dachten nog wel dat het niet gemakkelijk zou zijn...
Onze dank gaat uit naar Maarten Sneep voor het aanleveren van de foto. En David, André, Hans, Roef en Wilco; allemaal gefeliciteerd met jullie geografische kennis!
Volgende maand weer een nieuwe kans. Voor ons, om het moeilijker te maken, en voor jullie, om weer het tegendeel te bewijzen. Mocht iemand nog een leuk plaatje hebben en dit voor deze rubriek beschikbaar willen stellen, stuur dit dan naar redactie@ligfiets.net.

Reacties

CV op ma 05 jul 2021 om 01:00

Wat betreft die quote van Optima; Mijn perineum is onverdeeld; de ligfiets is veiliger.

Mensen die 'een ligfiets te gevaarlijk vinden' moeten eens naar een velomobiel kijken; hoef je niet uit te klikken bij stilstand! Koop er eentje van 75cm+ breed en het grote gevaar (verplicht moeten rijden op "fietspaden") is ook opgelost.

lighans op ma 05 jul 2021 om 13:11

Au Optima, Dit is pijnlijk. Ik kan me nog herinneren dat ze voorspelden dat ze in de toekomst weer terug zouden komen op de ligfietsmarkt. Maar blijkbaar is er een andere baas of is de oude baas niet meer geïnteresseerd in de financieel weinig aantrekkelijke ligfiets.

Maar goed. Ik hoop dat ze dan ook snel afstand doen van de url ligfiets.nl. Die kan dan gebruikt worden door een bedrijf die wel interesse heeft in ligfietsen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.