Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Interviews, aangedreven, Giro, Milan racekap, Different plug, schoonmaken, Trisled, EQHawk, zoekplaatje, en…

Interviews

Velomobiel.ro is op de website velomobileworld.com begonnen met het plaatsen van interviews met velomobiel-dealers. Deze week is, naast de 'uitgetypte' interviews, het eerste video-interview verschenen, met Sven Kroll van Velomobile Nord.
Doel van de interviews is, om belangstellenden een kijkje in de keuken van de dealers te geven en deze zo wat beter te leren kennen.

Aangedreven?

Onder het mom, laten we onszelf niet al te serieus nemen rijdt Marco met een groep 'verticalen' bij het Lago Maggiore. Hij rijdt de ene na de andere voorbij. Dat geeft scheve ogen. Als Marco voor een verkeerslicht stopt, komt de klassieker: "Ik dacht dat ie elektrisch aangedreven was. […] Zeg je me nu dat dat je aerodynamische prestaties beter zijn dan hiermee?". "Allemachtig: zeker wel!".
Ook zien we een fietspad dat bevolkt wordt door wandelaars, terwijl er net naast een mooie boulevard ligt. Hebben we dit al niet eerder gezien? Zie Fietspad?.

In de Giro

Dat niet alle fietspaden in Italië overbevolkt zijn met wandelaars getuigt deze video van een Milan die een stuk meefietst in de Giro.

Milan racekap

De Milan komt met een nieuw type racekap met net zo'n (bromfiets-)vizier als bij de Evo K, DF of Alpha. Daarmee kan dit vizier ook met een ruitenwisser uitgerust worden.

Different plug

De Different plug is diverse malen geschuurd, geplamuurd en in de grondverf gezet. Het resultaat is prachtig! Nu moet de plug dienen als mal voor de echte fiets.

Fiets schoonmaken

Volgens de kalender is het voorjaar, dan staat van oudsher schoonmaken op het programma. Ook het schoonmaken van de fiets moet zo af en toe gebeuren. Maar met welk schoonmaakgereedschap gaat dit het best. Belle en David proberen de diverse producten uit.

Trisled Rotovelo carbon

Trisled maakt ons in de war met een recente (?) video van een carbon versie van de Rotovelo.
Waarom in de war? In januari 2013 hadden we ook al een bericht van de carbon versie.

Trisled Aquila ventilatiesysteem

In Australië zitten ze intussen ook niet stil. Trisled is aan de slag gegaan met het ventilatiesysteem van de Aquila 3, om zo onder andere condensvorming op de grote voorruit te voorkomen of in ieder geval te beperken. Bij het ontwerp is in ieder geval rekening gehouden met het feit dat de neus een kreukelzone van de velomobiel is. Zodoende voegt het ventilatiesysteem weinig tot geen stijfheid toe aan deze kreukelzone.

EQHawk vierwieler

Tijdens de pandemie ontstond een idee om een nieuw type voertuig te creëren: de EQHawk. De E staat voor elektrische aandrijving en de Q waarschijnlijk voor quattro oftewel vierwieler.
Het uiterlijk, ontworpen in samenwerking met designers uit Beieren, zorgt voor een ruim en functioneel interieur waarin ook een passagier kan plaatsnemen en bevat bovendien een grote bagageruimte. Naast, volgens zeggen, uitstekende rijeigenschappen, is dankzij de staatsvakschool in Tarnów de EQHawk ook elektrisch goed voor elkaar.
En we moeten zeggen: de EQHawk ziet er goed uit!
Zie ook Pima Velobike op Facebook. Pima Velobike bouwt naast de fraaie Hawk ook mooie (fiets-)aanhangers.

Zoekplaatje

De locatie van het zoekplaatje was deze maand weer snel gevonden: binnen het uur wist Theo te melden dat dit voor de basiliek in Oudenbosch is. In een verder commentaar deed Johan, de maker van de foto, al uit de doeken dat dit antwoord correct was en gaf nog een korte uitleg hoe de basiliek aan zijn bijnaam komt.
Johan, bedankt voor de foto, en Theo, voor jou de eeuwige roem!

Teaser

Volgende week bouwen we een klein feestje...

Reacties

Wicos op vr 21 mei 2021 om 14:02

Leuk, die Rotovelo van carbon maar m.i. zal het stijver maken van het trikeframe dat in/onder de kuip verscholen zit meer zin hebben. Ik heb een keer het genoegen gehad de Rotovelo te proberen. Man, man, man, wat reed dat slecht. Doordat de (slappe) trapboom niet aan de voorkant aan de kuip is bevestigd zwaait 'ie als een malle heen en weer en op en neer tijdens het trappen. En bij het remmen komen de stuurhendels (tankbesturing) centimeters naar voren. Ik vond het wel teleurstellend van een firma die ook hoogwaardige velomobielen bouwt zoals de Aquila en Avatar.

jzwaard op vr 21 mei 2021 om 16:12

Dank weer voor het vrijdagbericht. De Milan in de Giro is wel een gevalletje herhaling: vrijdag bericht 13 mei 2016

TeJayLigFts op vr 21 mei 2021 om 18:13

Pff Johan, ik heb niet goed opgelet.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.