Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Testrit, wereldrecord, zelfbouw, Zwitserland, overzicht, Milan, fietsbrug, Mystique, sturen, WK, boos, zoekplaatje

Le test de WAM

Een Franse afdeling van Canal+ ging op bezoek bij CycleJV & Fenioux, om onderzoek te doen naar de velomobiel: "Le vélomobile: objet roulant non identifié!". Of hoe een collega-redacteur het naar het Engels vertaalde: Unidentified Riding Object (URO). Een bezoek aan het ziekenhuis zal, bij het passeren van een bepaalde afdeling, voor schrijver dezes nooit meer hetzelfde zijn...

Wereldrecord

In 2014 reden Guy Martin en Jason Miles een nieuw wereldrecord voor tandems: 565 mijl in 24 uur. De fiets werd destijds gemaakt door niemand minder dan Mike Burrows.

Een documentaire hierover is te zien op de website van Channel 4, maar is helaas alleen beschikbaar binnen het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig is de samenvatting, en daarmee de essentie van deze toch wel heroïsche recordpoging, ook beschikbaar op YouTube.

Zelfbouw

Je hebt al een trike, maar droomt stiekem van een velomobiel? Binnenkort kun je wellicht zelf aan de slag, met Coroplast en de tekeningen van David Sommerfeld (fb).

Zwitserland

Wie een paar weken geleden genoten heeft van de beelden uit Zwitserland, komt deze week weer aan zijn/haar trekken. Deze keer niet aan de Bodensee, maar ten westen van Bern, rondom het Lac de Neuchâtel, de Murtensee en de Bielersee: de streek van horloges en wijn.

(E-)velomobielen

Op YouTube verscheen vorige maand deze video, met daarin een aantal meer en minder bekende, al dan niet (deels) elektrisch aangedreven velomobielen.

Milan special edition

We blijven nog even op YouTube hangen, met deze prachtige rode Milan.

Fietsbrug

De gemeente Zwolle krijgt dit jaar het eerste exemplaar van een in Delft ontwikkelde hout-betonbrug. Met deze brug probeert men te voldoen aan de duurzaamheidseisen van de gemeente, terwijl tegelijkertijd ook de kosten voor onderhoud zoveel mogelijk geminimaliseerd worden.

Metabike

Op Recumbent.news heeft collega Honza aandacht voor de Metabike Mystique, de nieuwe fiets van Jonathan Garcia, van het in Portland gevestigde Rose City Recumbent Cycles. Dit stevig ogende model is geproduceerd door Performer Recumbents/Trikes in Taiwan, en heeft volgens Jonathan uitstekende rijeigenschappen te hebben.

Sturen

Ook bij Recumbent.news deze week: een artikel over de verschillende stuuropties bij trikes.

WHPVA Speed Championships twee maanden later

Wellicht is het al opgevallen in de agenda: de WHPVA Speed Championships worden gehouden op 17, 18 en 19 september. De reden voor de verplaatsing naar september, is nog steeds de onzekere situatie rondom de coronapandemie. Op Facebook is de afweging voor dit besluit te lezen.

Daarmee is de datum van zaterdag 17 juli bij Spaarndam trouwens niet uit de agenda verdwenen: het is een trainingsdag voor het WK geworden.
Zowel voor deze trainingsdag als voor het WHPVA Speed Championships zijn vrijwilligers nodig, dus schroom niet om je hiervoor op te geven, mocht je zelf niet willen of kunnen deelnemen.

Angry Bird

Deelnemers en vrijwilligers aan de trainingsdag en het WK, mogen trouwens op hun tellen passen, want de baan wordt momenteel onveilig gemaakt door een buizerd. Het broedseizoen zal in september ongetwijfeld afgelopen zijn, maar op onze redactie is niemand met voldoende vogelkennis aanwezig, die kan inschatten hoe lang de territoriumdrift van zo'n buizerd aanhoudt. Wees dus gewaarschuwd!

Zoekplaatje

We zitten weer halverwege de maand, dus tijd voor het zoekplaatje. Als je weet waar onderstaande foto is ontstaan, mag je het antwoord in de opmerkingen onder dit Vrijdagbericht zetten.

Reacties

theomol op vr 14 mei 2021 om 13:53

Jaaa, ik herken iets. De foto is genomen voor de basiliek in Oudenbosch.
Mijn opa is in Oudenbosch in het internaat geweest en ik ben een jaar of wat geleden gaan kijken hoe het daar nu uitziet. De (weinige) verhalen die hij vertelde waren van rond 1900, maar ik kon nog een paar dingen herkennen.
De basiliek is trouwens erg curieus.

mikok op vr 14 mei 2021 om 14:55

De Franse meneer in het filmpje is wel erg stout, hij draagt zijn mondkapje niet over zijn neus!

wernerklomp op zo 16 mei 2021 om 07:47

Dat rondje zwitzerland was een mooie rit, ik ben er één dag ervoor heengereden, zaterdags die rit van 200km om de drie meren, zondags weer terug. Totaal in 3 dagen 700km, heerlijke tocht.
Groetjes uit Oostenrijk
Foto‘s zijn in het forum te zien

https://www.velomobilforum.de/forum/index.php?threads/velomobil-ausfahrt-drei-seen-runde-im-mai-2021.61855/page-5#post-1290795

In Juli heb ik nog een Bodenseetreffen uitgeschreven, hier wordt aankomende woensdag de grenz weer geopend voor toeristen dus in de zomer moet dat geen problem meer zijn om met een groep samen te komen.

jzwaard op ma 17 mei 2021 om 19:53

@theomol helemaal goed: mijn DF staat hier voor de basiliek in Oudenbosch, ook wel de kleine St.Pieter genoemd. De kerk is nl een geschaalde kopie van de St.Pieter in het Vaticaan. link
Op de een of andere manier kan ik hier niet aan voorbij rijden, zonder even een fotostop te doen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.