HP Velotechnik ontwikkelt handbike

Gepubliceerd op

We vonden het leuk en verrassend om te lezen, dat HP Velotechnik op facebook een bericht publiceerde over de ontwikkeling van een handbike. We hebben wat meer informatie gekregen. De module moet passen op verschillende types van de driewielige ligfietsen die ze al maken.
Naast de handbike heeft HP Velotechnik al vele andere aanpassingen om mobiel te blijven in het programma. Deze zijn nu gericht op aandrijving via de benen. De armkracht aandrijving is nu natuurlijk nieuw.

Doel

Hp schrijft: "Ons doel is niet alleen gericht op sport - omdat het al op de markt bestaat. We willen - net als bij onze pedaalaangedreven fietsen - sportiviteit, comfort en geschiktheid voor alledaags gebruik combineren en zo de consument een grote keuze bieden die ze nog niet hebben gehad op basis van hun persoonlijke voorkeuren. Iemand bij HP kan dus een comfortabele alledaagse fiets hebben zonder af te zien van sportiviteit. Of een sportieve fiets die toch veel comfort biedt. In tegenstelling tot de vorige markt, waar we alleen zeer gespecialiseerde handbikes zien. En weinig ‚out of the box‘ opties voor maatwerk. "

Planning en productie

Dankzij een samenwerking met de Hogeschool van Darmstadt is HP in staat geweest om de toenmalige student Jonas Engelhardt op een zeer gerichte en consequente manier aan het project laten werken.

Na het afronden van de afstudeerscriptie - waarin een ontwerpstudie voor een handbike op basis van een van de handbike trikes centraal stond - is Jonas Engelhardt nu bij HP in vaste dienst gekomen.
Jonas wijdt hij zich, na zich aanvankelijk te hebben geconcentreerd op ontwerp- en ergonomische overwegingen, nu ook aan de concrete technische realisatie.

Hij wordt hierbij natuurlijk zo goed mogelijk bijgestaan door zijn collega's van de HP ontwikkelingsafdeling, en uiteraard kunnen zij ook putten uit het bestaande productassortiment.

Modellen en variaties

Een belangrijke vereiste in een onderneming is uiteraard kosteneffectiviteit. HP vertrouwt erop dat zij een technisch hoogwaardige en geavanceerde oplossing zullen vinden voor de handbike module.
Uiteraard zal deze ook niet onnodig duur worden voor de kopers. Het is de bedoeling dat de trike aandrijving modulair wordt en dus voor vele modellen gebruikt kan worden.

Er wordt aan gewerkt dat de module past dan op de modellen van zowel de Scorpion-serie als de Gekko-familie. Uiteraard wordt gekeken dat ook de overige accessoires die HP levert kunnen worden gebruikt en gebouwd op de fietsen.

Tijdsplanning

Omdat de fiets natuurlijk nog volop in ontwikkeling is wordt nog geen datum gegeven waarop de fietsen in de markt komen. Op de foto's die de redactie van ligfiets.net heeft gekregen is een prototype te zien. Zodra de handbike te bestellen is laten we dat uiteraard nog even met een berichtje op onze site weten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.