Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Landbouwfiets, band, wat, Policumbent, reddingskaart, uitgesteld, op gevoel, Cirrus en Speedliner, april, velomobielen in Frankrijk, krant, tech support

Landbouwfiets

Vorige week hadden we het al over de Aggrozouk (fietsend land bewerken). Nu blijkt dat de Aggrozouk ook in Dronten geassembleerd gaat worden, en wordt er bij de biodynamische landbouwopleiding Warmonderhof eind april een workshop gehouden waar ook de Franse bedenker van de Aggrozouk aanwezig is.

Band

Eveneens vorige week hadden we het over een lekvrije de Metl-band (geavanceerde bandentechnologie). Nu is er ook een video van. Het wachten voor ons liggers is op de 20 inch versie, dan kan deze band getest worden.

Doen wij niet, toch?

Welke ligfietser rijdt in de buurt van Valkenwaard doelbewust (?) een wandelaar aan?

Policumbent

Het studententeam Politecnico di Torino hebben sinds een week een nieuw ontworpen site Policumbent (voor de technici onder ons zie hoe de site opgebouwd is). Sinds 2015 doet het team mee met de WHPSC in Battle Mountain met de PulsaR en de Taurus (X).

Reddingskaart velomobiel

Bij Velomobile Vertrieb & Service Ottersberg is een eerste hulpkaart - reddingskaart verkrijgbaar om de hulpverleners te helpen om iemand uit een velomobiel te halen.
Deze kaart is nodig omdat er mogelijk veel tijd verloren gaat en om onnodige schade aan de velomobiel te voorkomen om het slachtoffer te bevrijden uit het omhulsel.
De kaart is verkrijgbaar als Milan versie, maar ook als algemene versie (Strada), en is naast Duits ook in het Engels verkrijgbaar.
Deze zou ook in het Nederlands verkrijgbaar horen te zijn. Wie stort zich hierop in samenwerking met Velomobile Vertrieb & Service Ottersberg?

Uitgesteld of gaat niet door

Nog steeds coronagerelateerde berichten:
  • De 5e Grenslandtour is verplaatst naar zondag 5 september.
  • Dit houdt ook in dat het meerdaagse Grenslandtreffen, normaal rond Hemelvaart, ook dit jaar niet doorgaat. De situatie rondom Covid-19 is gewoonweg op dit moment te onzeker.
  • Ook de 24 h ride attempt in Oldenzaal op 15 mei gaat dit jaar niet door. Jan Kranczoch (alvast gefeliciteerd) probeert het volgend jaar opnieuw!
  • Ook het Paastreffen gaat dit jaar niet door.

De Snoek op gevoel

Sven Kröll van Velomobile-Nord heeft de Snoek (Duits gesproken, Engels ondertiteld) aan de tand gevoeld.
Wat steekzinnen uit de video: absoluut verrukt van, de snelste velomobiel waarmee hij ooit heeft gereden, 50 km/uur aanhouden is een makkie, de Snoek is comfortabel en stil, je bent een eenheid met de velomobiel (veilig gevoel), de instap in deze kleine velomobiel is krap. En dat allemaal in een proefrit van 30 minuten met het prototype.
Jammer is dat er geen meetwaardes zijn, met andere woorden: alles is op gevoel.

Challenge Cirrus en M5 Speedliner

De ongeveer 25 jaar oude Challenge Cirrus, een 26"/28" korte wielbasis ligfiets met onderstuur, mocht weer rondjes rijden. En reed samen met de M5 Speedliner, een 20"/26" ligfiets met bovenstuur, na een stevige opknapbeurt.

Begin april

  • Goed voorbeeld doet goed volgen. Alve helpt de boeren (fb) ook op het land.
  • Natuurlijk is het iedereen opgevallen dat de Van Raam selfcare dienst wel heel toevallig op die ene dag startte. Of niet. Eén van de reageerders was zijn gal al aan het spuwen, en toen ineens de argwaan kwam. :)
  • Ook kwam er een Engelstalig bericht dat er in Nijmegen en Groningen speciale fietspaden alleen voor bakfietsen (fb) zouden komen. Met een hoge boete voor andere fietsers die zich op die baan bevinden.

Grappig voertuig

De velomobiel, een grappig voertuig om moeiteloos door de lucht te snijden. Aerodynamische romp, flitsende lak… Op de weg blijft de velomobiel niet onopgemerkt. In de Zuid-Vendée is Joël Vincent vol lof over deze snelste mensaangedreven machine ter wereld.
WAW, Mango, Quest, Stroed (Strada, vermoedelijk)… Hun namen zijn net zo verwarrend als hun vormen. In de showroom van Cycles JV & Fenioux…
Dit alles in Ouest France (helaas achter de betaalmuur).

Sous la voiture

Reporterre, een samenvoeging van rapporteren (report) en aarde (terre), met alledaagse ecologisch reportages, heeft een video over velomobielen.
Ehouarn rijdt al meer dan een jaar in een velomobiel. In tegenstelling tot de traditionele tweewieler, wordt deze motorloze machine liggend bestuurd in een gestroomlijnde cabine. Het is een goed alternatief voor de auto die steeds meer aanhangers krijgt (red.: de velomobiel krijgt meer aanhangers).
Dit onderwerp is voor de Franstaligen onder ons (gesproken en ondertiteld in het Frans).

Krant

Hase Bikes

Net als veel andere bedrijven, heeft Hase Bikes zich het afgelopen jaar steeds meer op de digitale communicatie met de klant moeten richten. Sinds kort worden video-tutorials in 3 talen aangeboden: één Duitstalige en een Engelstalige versie, waarbij de laatstgenoemde Franstalige ondertiteling heeft. De tutorials zijn te vinden via de 'Konfigurator' op de website, of door direct naar het YouTube-kanaal van Hase Bikes te gaan.
Een mooi voorbeeld van deze tutorials verscheen deze week: uitleg over de verstelbare cranks van Hase (Duits; Engels/Frans).

Reacties

PietV op vr 02 apr 2021 om 14:27

Over die M5 Speedliner het volgende. M5 heeft nooit een type Speedliner gebouw. Wel de Blue Glide en de 26/20. De Blue Glide en de Street Legal zijn later wel in licentie gebouwd door het bedrijf Speedliner.

quest200 op vr 02 apr 2021 om 15:35

In de Snoek video zegt Sven "50 km/h zu halten ist ein Witz"
te vertalen als "vijftig km/u vasthouden dat is een grap"
en niet als 50km/u is makkelijk bereikbaar.
Sven denk dat hij met de snoek wel over de 90 km/u op een vlakke weg kan halen. Dat is overigens niet voor iedereen weggelegd, kijk maar eens naar het vermogen dat hij hier weet te trappen.

TeJayLigFts op vr 02 apr 2021 om 16:01

Theo, du hast recht. Ik heb het iets anders vertaald (aangepast aan jouw opmerking)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.