Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Zand erover, Strunen, fietspad of niet, Alpha 7 (2x), Lupine SL AF, Fiets- en Wandelbeurs, rugby-rolstoel, dashcam, spaakspanning, rug-aan-rug ligfietstandem, ligcaravan, bedfiets, groot ben

Zand erover

Wandelende duinen (doorlopend ontstaan er nieuwe duintjes die door verstuiving worden veroorzaakt) zijn een probleem als ze het fietspad oversteken.
Bij de Blijdensteinsweg in Bergen, onderdeel van de kustroute, zwoegen fietsers niet alleen door het opgeworpen zand. De Fietsersbond Bergen kon het niet langer aanzien en besloot het pad te gaan vegen.

Strunen

We waren jullie nog wat schuldig, zie het vrijdagbericht van vorig jaar: LigfietsrouteNL.
Strunen (struinen, slenteren) is een programma van RTV Drenthe. Kees en Bert werden in Nijeveen wel gezien in hun velomobielen (start na 8 minuten) door presentator Harm Dijkstra.

Afhankelijk van de coronamaatregelen is Bert van plan om begin mei de hele ligfietsroute te doen. Wie geheel of gedeeltelijk mee wil fietsen mag zich melden.

Wanneer mag je het fietspad negeren?

Op het forum Ligfietsers is een discussie gaande over welke velomobielen het verplichte fietspad in Nederland mogen (!) negeren.
In het kort: de Quest, Quest XS, QuattroVelo, Strada, Mango, Milan GT en de Milan 4.2 mogen op de rijbaan.

Rondom de Alpha 7

Velomobile Nord heeft een mooi filmpje gemaakt over, om en in de Alpha 7.

Sceptische Stuart test de Alpa 7

John, van velo-ads, heeft moeite om in de Quattrovelo Stuart bij te houden. De video start met mooie armsteunen van Niklas Bostelmann.

Hoe goed is de Lupine SL AF?

Velomobile Nord toont de lichtopbrengst van de Lupine SL AF en de B&M IQ XE 150, gemonteerd op een Alpha 7, in een vergelijkende filmpje. De Lupine geeft een echt mooi egaal lichtbeeld af.

Fiets- en Wandelbeurs

Vanwege de coronacrisis zijn de in mei geplande beurzen in Gent en Utrecht geannuleerd en vervangen door een online editie. Op 23 en 24 april vind dit interactieve digitale evenement plaats onder de noemer ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’.

Rugby

Sally Sycha is aan een rolstoel gekluisterd, maar legde in 2020 toch zo'n 338 km af op een aangepaste ICE trike. Dit jaar wil ze het equivalent van de afstand van Land's End naar John o' Groats overbruggen, dik 4 keer zo ver dan de vorig jaar door haar behaalde afstand. Dat zijn ruim 1.400 km vanuit het zuiden van Groot-Brittannië naar het topje van het Schotse vasteland, in de hoop zo £3.200 bij elkaar te fietsen om een rugby-rolstoel te kunnen financieren. Ze doet dit niet in één keer, maar stukje bij beetje in haar eigen omgeving. Haar ritten zijn te volgen via haar Strava-account. Vanuit de redactie wensen we haar veel succes!

Dashcam

Kevin legt in principe al zijn ritten af met een dashcam. We hebben in het vrijdagbericht al vele filmpjes laten zien van (lig-)fietsers met een dashboard camera.
Meestal gaat het leuke of mooie passages. Maar je kan ook rare of gevaarlijke situaties vastleggen.
Waar monteer je de dashcam, of welke dashcam is beter? Kevin probeert daar antwoord op te vinden (tip: ook is er een korting mogelijk bij AllCam.nl).

Spaakspanning meten

Bij Velomobile World kwamen wat klachten binnen over de spaakspanning. De spaakspanning zou per wiel voor alle spaken niet gelijk zijn of te zwak zijn.
Nu hebben zij een meetinstrument aangeschaft waarmee de spaakspanningsmeter geijkt kan worden.
Goed plan!

Rug-aan-rug ligfietstandem

Jos heeft zijn rug-aan-rug ligfietstandem op Marktplaats.nl te koop staan. In feite zijn het twee Raptobike midracer frames welke volgens zijn ontwerp professioneel gelast zijn.
De tandem is deelbaar in drie delen.

Bij de Fietsersbond staat een item waar de vraag gesteld of de tandem niet ten onder gaat aan de succes van de e-bike.

Ligcaravan

Ergens in Ierland is deze ligfiets annex caravan (fb) opgedoken.

Velomobiel wil weer naar buiten

Als het baasje geen tijd meer voor je heeft, en je wil eindelijk weer eens rondrijden, dan moet je zelf dan maar de advertentie opstellen: Quest XS zoekt actieve fietser!

Bedfiets

Blijkbaar is het ultieme van liggen in een bed liggen. Hier wordt het voeteinde of hoofdeinde (fb) van een bed gebruikt voor een fietsframe.

Later, als ik groot ben

Deze driewieler kijkt naar (fb) zijn grote voorbeeld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.