Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Verdwenen, buiten, dik, waterdicht, speelgoed, Snoek, deksel, DuoQuest, film, zoekplaatje

En weg is de barrière

Herinner je je dit filmpje van ADFC Flensburg uit het Vrijdagbericht van twee weken geleden nog? Nou, die barrière (fb) is weggehaald! Ging alles maar zo snel...

Hup, naar buiten en fiets

Een mooi verhaal ('Nederlands') van Igor hoe hij met ligfietsen in aanraking kwam, en er een bouwde. Nu is hij de eigenaar van het ligfietsmerk VeloMotion.
Halverwege staat 'Stop met lezen en ga er op uit, en fiets'. Kan…, maar als je terug bent, lees dan vooral verder (bv. het Vrijdagbericht, of zo)!

Dik? Ik ben niet dik!

Zo verweerde Obelix zich altijd als hij weer zo'n opmerking kreeg.
Baby Bliss leed er wel onder, ondanks dat hij vanwege zijn omvang altijd in de schijnwerpers stond. Hij woog rond de 200 kg (tussen de 400 en 500 pounds). Waarom hier een vermelding ('Nederlands')? Hij werd gebruikt om aan te tonen dat de fiets van Schwinn sterk genoeg was om hem te dragen.

Raket, torpedootje?

Ymte test de DF4 (nog steeds de voorlopige bijnaam) op waterdichtheid. En zo te zien is de DF4 met glans en wimpel geslaagd, want de glimlach is niet van Ymte's gezicht te slaan. En de draaicirkel? Net zo groot als de regenplas, en de DF4 kantelt niet. Maar "hoe, wanneer en of hij in productie komt hangt af van de testen komende maanden", aldus Ymte.
Zie ook de discussie op Facebook.

Speelgoed?

Onder de titel 'Where are your parents?' publiceert Jason een filmpje waar een agent naar het toeloopt, hem tot stilstand maant en hem wat vraagt. Ondanks herhaald afspelen is het niet gelukt om te horen wat er gezegd wordt.
Dus hier de quiz van deze week 'Wat wordt er gezegd'?

Snoek snelste?

De Snoek maakt niet alleen binnen de ligfietswereld de tongen los, maar ook een aantal gadgetsites hebben hem ontdekt. Zowel New Atlas als ook The Super Boo! maken melding van de potentiële snelheid van de Snoek, al is de één daar net wat stelliger in dan de ander.
Uiteraard wordt de titel 'snelste velomobiel' op Facebook door diverse kenners meteen in twijfel getrokken, waarbij ook de kwaliteit van de journalistiek van één van die sites zorgvuldig wordt meegewogen.

Schuimdeksel Alpha 7

Er is een passende schuimdeksel en afdekjekapje voor de Alpha 7 verkrijgbaar bij Velomobiel.nl!

DuoQuest update

In een bijlage in de mail aan Velomobiel.nl, op VelomobilForum, staan de prijzen en afmetingen van de DuoQuest:

De DuoQuest kost € 12.900,- (incl. BTW)

De DuoQuest is volledig opgebouwd uit carbon composiet; rijklaar, 2 bovensturen, inclusief lichtsysteem, claxon, 3x10 versnellingen, velomobieltasje, fietscomputer, Ventisitmat, schuimrubberen bekleding, SPD-pedalen, luchtpomp, reserveband en bandenreparatieset, gereedschap.

Technische specificaties
Lengte 2,85 m
Breedte 1,25 m
Hoogte 0,90 m
Gewicht 45-50 kg (afhankelijk van de opties)

Mocht je bij deze prijs en specs denken "dat wil ik!", hou er dan rekening mee dat de DuoQuest niet echt op commerciële basis, maar uit liefde voor de fiets wordt gemaakt. Denis verwacht niet meer dan 2 per jaar te maken, waarmee je bij een eventuele bestelling sowieso pas in 2022 aan de beurt bent. De wachtlijst kon wel eens lang worden, terwijl van jaar tot jaar bekeken wordt, of er überhaupt (nog) geproduceerd wordt. Het zal dus zaak zijn er snel bij te zijn, mocht je serieus interesse hebben.

Maria Parker

Vorige week bracht onze collega Honza Galla, van Recumbent.news, een documentaire uit 2016 onder de aandacht. Een aangrijpend verhaal over Maria Parker en haar zieke zus Jenny, Maria's deelname aan RAAM, maar vooral ook over hoop en een race, die je niet mag opgeven.

Zoekplaatje

Jantje had snel gezien waar het was, maar vertikte het om een naam of locatie te noemen. Hij heeft trouwens groot gelijk, als hij zegt dat dit zeker een bezoek waard is. Zelfs als je niet in (recentere) geschiedenis geïnteresseerd bent, is het zeer indrukwekkend.
Wilco deed ook een gok, maar keek de verkeerde kant op.
Het moge duidelijk zijn, we wachten nog een weekje met de oplossing. We willen toch echt van iemand een naam, dan wel locatie horen. Maar met de reeds aanwezige tips, kan dat eigenlijk zo moeilijk niet meer zijn.

Reacties

jantje op vr 22 jan 2021 om 14:40

Vooruit dan maar: Het fort van Eben-Emael gaat verscholen achter de rotswand langs het Albertkanaal. Een fort dat slechts enkele dagen in de 2de wereldoorlog als dusdanig heeft dienstgedaan totdat de oosterburen 's nachts met zweefvliegtuigen erop landden, omdat ze bij verkenningsvluchten soldaten op het fort hadden zien voetballen (wat aangaf dat er geen mijnen lagen).
De foto is genomen op rechteroever kortbij Kanne Sluis, kijkende richting zuiden.

lighans op vr 22 jan 2021 om 15:38

Where are your parents
antwoord: my parents are dead
Oh, I'm sorry, move on.

R.Bos op vr 22 jan 2021 om 16:30

Where's your parent,
my parents are dead,
oh I'm sorry,
quite alright,
you look young

TeJayLigFts op vr 22 jan 2021 om 16:38

Thanks, I couldn’t make heads or tails of it, Hans & Roelf.

lighans op za 23 jan 2021 om 10:20

Je kan niet alles kunnen Theo. ;)

Wat een mooie docu over Maria Parker zeg. Op en top Amerikaans, maar wel heel mooi. Het afzien en de harde keuzes zijn schitterend in beeld gebracht. Maria is een next level bikkel.

Wat me wel opvalt is dat ze een lage cadans heeft. Ik schat zo rond de 80 rpm.

MichielAdriaan op za 23 jan 2021 om 19:06

@Hans: Dat komt door de Moving Bottom Bracket aandrijving die lage cadans (ik heb ook zo'n fiets). Op die fiets!

PietV op zo 24 jan 2021 om 09:49

Een cadans van 80 rpm blijkt ook de sweet spot te zijn waarop de Vastus Lateralis – één van de belangrijkste spieren in je quadriceps – het meeste vermogen kan leveren zonder energie te verspillen. Daarmee is het dus de meest efficiënte en gelijkmatigste cadans. Een cadans die past bij een ligfietser, die soepel liggend door het leven gaat.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.