Kwaliteitsfietsen nog veel verkocht

Gepubliceerd op

Volgens informatie van de site www.fietsrai.nl worden nog heel veel dure fietsen verkocht. Deze worden sinds vorig jaar ook vaker voor praktische doelen gebruikt.
In het uitgebreide bericht het stuk van deze site.

Trend naar hoge kwaliteit fiets zet door.

Datum: 25-2-2003

Dat het economisch in Nederland wat minder gaat, blijkt niet direct uit de verkoop van nieuwe fietsen en zeker niet in vergelijking met de verkoop van goedkopere gebruikte fietsen. De verkoop van nieuwe fietsen in 2002 loopt met 1.324.000 stuks slechts 3% achter bij het jaar daarvoor. De verkoop van de goedkopere gebruikte 2e hands fiets daalde met ca. 18%. Voor een nieuwe fiets werd in het afgelopen jaar gemiddeld € 557,- uitgegeven wat ruim 5% meer is dan het jaar daarvoor. Hiermee wordt aangetoond dat de fietstraditie in ons land, ondanks een economische teruggang, fietsen van hoge kwaliteit verlangt om de vele kilometers die Nederlanders jaarlijks maken met de fiets comfortabel en veilig te overbruggen.
Dit blijkt uit een marktonderzoek dat in opdracht van de Stichting Fiets! werd uitgevoerd door Survey@marktonderzoek bv.
De toerfiets of stadsfiets is met een aandeel in de verkoop van 51% verreweg het meest populaire model, gevolgd door de hybride fiets met een aandeel van 21%. Opmerkelijk is dat de verkoop van nieuwe kinderfietsen is afgenomen met 4%, maar dat dit in het 2e hands circuit ruimschoots wordt gecompenseerd door een toename van maar liefst 8%.

Het aandeel in de verkoop van nieuwe fietsen bij de vakhandel is met 87% stabiel gebleven. Met een aandeel in de verkoop van ver boven de 80% neemt de vakhandel door de jaren heen wereldwijd gezien een unieke plaats in. De eisen die consumenten in Nederland aan fietsen stellen, verlangen een gedegen advies en service waarvoor de fietsenvakman waarvoor men bij uitstek bij de fietsenvakman terecht kan.

Verleden jaar werd de nieuw aangeschafte fiets vaker gepakt voor het woon-werkverkeer dan voor de recreatie. De verhoogde aandacht voor het stimuleren van het fietsgebruik voor de korte afstand begint wellicht vruchten af te werpen.

Verder wordt verwezen naar http://www.fietsrai.nl/kennisbank

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.