Duitse Spezi beurs in 2021 verplaatst naar september

Gepubliceerd op

Door corona wordt op 18 en 19 september 2021 de bekende beurs in Germersheim gehouden. Het is het 25-jarig jubileum. De geplande 2020-datum in april werd afgelast, In plaats daarvan werd de eerste virtuele Spezi met een rondleiding door de beurs gehouden. Dit initiatief heeft toch duizenden bezoekers getrokken, schrijven de organisatoren.

Als een van de oudste fietsenbeurzen in Duitsland is de International Special Bikes Fair, oftewel Spezi genoemd, van groot belang voor de branche.
Het evenement wordt het elk jaar door bezoekers uit heel Duitsland en vele andere landen beleefd als een gezellige familiebijeenkomst. De concentratie op nicheproducten als ligfietsen, driewielers, bakfietsen en innovatieve fietsontwerpen blijkt al een kwart eeuw een succesrecept te zijn. Steeds meer exposanten en bezoekers weten de beurs te vinden.

"Zelfs met Corona-beperkingen zijn we vol goede moed dat we de Spezi 2021 in september kunnen houden", schrijft organisator Hardy Siebecke. "Tegenwoordig is de Spezi 's werelds grootste vakbeurs voor ligfietsen en velomobielen. We willen deze positie uitbouwen met ondersteuning van leveranciers van speciale fietsen." Jaarlijks komen meer dan 130 exposanten naar Germersheim, een op de vier komt van buiten Duitsland.

In 2021 worden weer zo'n 50 exposanten van ligfietsen, meer dan 20 leveranciers van velomobielen en 25 fabrikanten van bakfietsen verwacht op de Spezi. Vrijwel alle voertuigen kunnen uitgebreid worden getest op drie proefparcoursen - inclusief een uitgebreide testbaan voor elektrische fietsen en speciale fietsen met extra aandrijving. Meer informatie is beschikbaar op www.spezialradmesse.de en op Facebook.
Ondanks de ontzettend lange afstand vanuit Nederland kunnen we jullie als lezers echt aanrader er eens in je leven in ieder geval eens naartoe te gaan!

Reacties

HvdK op zo 08 nov 2020 om 00:24

Het was altijd een geweldig leuke interessante bijeenkomst, mensen fietsen die je alleen via het net kent. Of je ziet dingen die je voor het eerst ziet. Eindelijk weer eens de hand schudden van Velomobilforum-medeklanten. Prachtig. Hoop van harte dat covid-19 niet weer roet in het eten gooit. Was inderdaad een fikse treinrit, maar het alleszins waard. Staat nu in de boeken.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.