Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Rare jongens, oeps, After 7, opgezet, Grease, hoesje, foto's, motortjes, up hill, Parijs, Frankrijk, tempo, zoekplaatje

Fietspad delen

Tal van onwetende automobilisten In Italië hebben niet door dat ze op een fietspad rijden, totdat een fietser hen de weg blokkeert. 'Oh, ja, da's waar ook, die verdo(e)mde fietser(s) (fb) hebben ook rechten.' Hoe zei Obelix dat ook alweer? "Rare jongens..."

Keihard naar rechts

Soms is het achter een 80 km/uur rijdende camper teleurstellend langzaam, waar je meestal cruiset in met snelheden in de buurt van 100 à 110 km/uur. Maar achteraf ben je blij voor deze beperking van snelheid.
Toen Sandiway, op een meer gangbare snelheid van 40 km/uur, weer op het fietspad reed, trok zijn velomobiel ineens keihard naar rechts.
Geen lekke band o.i.d. De stuurstang lag los (fb), de bevestigingsmoer had zichzelf losgedraaid. Ook was de stuurstang wat verbogen. Als dat bij die hogere snelheid was gebeurt…

Ontkenning

Ik wil 'm niet
Ik wil 'm niet
Ik wil 'm niet
Het weegt 16,6 kg…
Maar ik wil 'm niet
Het is de snelste wat er is…
Ik heb geen belangstelling
Voldoende bodemvrijheid tijdens toeren, te verlagen tijdens racen…
Ik wil 'm echt niet
Die verlichting is geweldig…
Ik wil 'm niet
Diepe zucht
Zweet
Blijf herhalen
Blijf mezelf vertellen:
Ik wil 'm niet.

Waar gaat dit over? De After 7 (fb), met als gewicht: 16,6 kg.
Vrije vertaling naar die van Jan Trenson.

Ons vorige bericht over de After 7.

Velomobiel op pootjes

Bij een lekke achterband moet de velomobiel op zijn kant. Alle losse spullen in de velomobiel horen dan eerst gered te zijn.
Piet was dit zat en heeft een juk (fb) (geen joke!), opgebouwd uit drie buisjes en twee hoekstukken, een hulpje gemaakt waardoor de velomobiel rechtop kan blijven staan.
Ook handig bij de ketting oliën!
Eh, eh, zien wij daar op een van de foto's niet een prototype van een velomobiel…

Grease

Nee, niet de film uit 1978, maar de moderne versie met die ligfiets. Oftewel, ketting smeren op je ligfietsdoe je zo! Je gaat fietsen op je tweewieler (of trike), je peddelt en tegelijkertijd spuit je de olie op de ketting (fb).

Radical Design velomobielhoes

Die hoezen voor de diverse velomobielen komen niet vanzelf op de markt.
Laatst waren de Alpha 7, Milan GT and Milan SL op bezoek bij Radical Design om een hoes aangemeten te krijgen.
Er wordt gestart met papier voor de eerste patronen voordat het prototype van de hoes de velomobiel mag omhullen. Daarna is het een kwestie van knippen of wat extra stof toe te voegen, voordat de hoes productieklaar is!
Ontworpen en handgemaakt in Nederland!

Mooie foto's

Klaus Liebertz (KLKöln) heeft schitterende foto's gemaakt van de Winter Bahntraining van vorige zondag in Keulen. Deze zijn te zien halverwege de pagina op het Duitse Velomobil Forum.
Natuurlijk is ook die foto, helemaal bovenaan, van Jostein geweldig.

Trapondersteuning bij Velomobiel.nl

In samenwerking met Fietsunie biedt Velomobiel.nl nu de inbouw van een Bafang middenmotor aan op alle modellen. Een grotere accu is een optie.
De trapondersteuning zal, zoals wettelijk verplicht is, assisteren tot 27 km/uur. Dit is vooral interessant voor mensen die in heuvelachtig gebied fietsen, of die een (kinder- of bagage)kar willen trekken, of die zelf weinig kracht hebben.
Harder rijden dan 27 km/u zal iets meer moeite kosten dan eenzelfde velomobiel zonder trapondersteuning.
Een snellere versie, speed-pedelec, (tot 45 km/u) kunnen wij niet aanbieden i.v.m. keuringseisen waar velomobielen niet aan voldoen.

Wat maakt een goede lig-MTB?

Als je het hebt over een MTB, dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan een ligfiets. Wie anders dan onze vriend Saukki, denkt daar juist wel aan en heeft er een paar ideeën over.

Mobiliteit in Parijs

Parijs heeft de koe bij de horens gevat en probeert het autogebruik in de lichtstad zoveel mogelijk terug te dringen. Hierbij wordt onder andere het gebruik van de fiets zoveel mogelijk gestimuleerd. De TV-zender BFM Paris besteedt daarom de laatste tijd veel aandacht voor diverse varianten van dit vervoermiddel. Zo werd een kleine 2 weken geleden de velomobiel aan de tand gevoeld (fb) en kwamen afgelopen weekend de cargo-bikes aan de beurt.

Mobiliteit in Frankrijk

Maar niet alleen in Parijs wordt aandacht besteed aan het verminderen van autokilometers. Om de Franse doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot te halen, zijn ook de autokilometers buiten Parijs van belang. Dit artikel, waaraan onder andere door de universiteit van Lille (Rijssel) en de École Polytechnique hebben meegewerkt, noemt een aantal van alternatieven voor de auto.

Snelheid

Op YouTube geeft The Motivated Rider een aantal tips om je snelheid (nog) wat op te voeren. Heb je geen geduld om de hele film te bekijken (zonde, want het is een prachtige rit bij schitterend weer), dan kun je natuurlijk ook de beschrijving onder de film lezen.

Zoekplaatje

Met de hint die we de vorige week gaven, had Hans de plaats van de molen al gevonden, waarna Rob zich nog de moeite nam om de naam van de molen te geven: de Trouwe Wachter in Tienhoven. Onze dank voor de foto gaat deze keer naar Hein Pekelharing.

Reacties

mikok op vr 30 okt 2020 om 14:40

Kettingen moet je niet "smeren" maar waxen.

WimH op vr 30 okt 2020 om 17:14

Waar kan de After 7 eigenlijk besteld worden?

Is dat nog steeds alleen bij Daniël Fenn zelf?

Vraagprijs ook nog steeds €15.000,-?

PietV op za 31 okt 2020 om 08:19

Kettingen moet je smeren. Waxen is voor de bikinilijn.

A.C.B. op za 31 okt 2020 om 11:51

Na drie keer kijken zie ik nog steeds 17 kg op de schaal staan eind van de video voor de A7 hoe kom je dan tot 16,6 kg , (doet een vrouw deze truc ook op de weegschaal????) PS mijn M5 M racer met tailbag en verlichting is +/- even zwaar.

dobunl op za 31 okt 2020 om 12:10

"Ignore the scales as there was a clamp inside at the time, true weight is 16.6 Kg"

RGerritsen op di 03 nov 2020 om 15:05

Even over de velomobiel op pootjes. Ik gebruik al een paar jaar een klein houten latje als "krik". Reuzehandig bij het verwijderen van voorwielen. Voor een foto, zie mijn blog http://intellifiets.blogspot.com/2019/01/de-bijna-ideale-df-kap.html

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.