Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Regen, afdalen, rit, bici reclinata, Wildcat, zebrapad, flitspaal, Whikes, NH dichtgereden, ligfietskleding, spook, toekomst ligfietsen, Frikar, zoekplaatje

Soms regent het iets

Of Alve het voorzien had! Hij was in Griekenland (Amfilochía) en daar is de Medicane overheen gegaan. In ieder geval stond zijn Quattrovelo lekker ingepakt (fb) de regen te trotseren.

Ook zo'n hoes hebben? Radical Design maakt ze (onder anderen).

Downhill

Reuben rijdt met zijn Mango Plus in het heuvellandschap (Truro in Engeland). Om weg te rijden en helling op gebruikt hij de trapondersteuning. Maar heuvel af laat hij het de Mango doen met behulp van de zwaartekracht. En wat een snelheden! 59,9 mijl/uur (ongeveer 96 km/uur).
Maar of hij zich veilig voelt op die autoweg…

Hilgo & Challenge

Twee Hilgo's (Yoave & Petja) en een Challenge lowrider (David) maken in Finland een september rit bij heerlijk weer.

Bici reclinata

Ook in Italië bij Global Cycling Network (GCN) mogen twee wielrenners zich uitleven op ligfietsen, net zoals onlangs bij hun Britse collega's. De wielrenners krijgen uitleg van ligfietser Marco Ruga. Ze mogen het proberen op een ligfiets met voorwielaandrijving: er zijn ligfietsen waar je het makkelijker op leert ('…als ik mijn benen stilhoud, rijdt het comfortabel…').
Aangezien ons Italiaans niet al te best is, helpt ook de Italiaanse ondertiteling niet echt. Is een vertaling mogelijk? Ja!
Klik bij het YouTube-filmpje op instellingen, klik op ondertiteling. Daarna op Automatisch vertalen. Kies de gewenste taal uit. De keuze Nederlands levert 'Nederlandse tekst' op, maar of dat duidelijk is… Vermoedelijk is Engels (als je dat machtig bent) een beter keuze.

Wildcat

De romp van de Wildcat ('Nederlands') is het resultaat van de ontwikkeling van Carl Georg Rasmussen, de oprichter van Leitra in 1981. Het erft de ervaring van enkele honderdduizenden kilometers op een fiets in alle weersomstandigheden. Het biedt de middelen om uw trike om te vormen tot een fiets om het gebruik te verbreden en echt dagelijks vervoer te bieden.

Zebrapad

Zebrapaden leggen het verkeer niets in de weg om toch die voetganger te negeren. Maar dit zebrapad (fb) maakt daar resoluut een eind aan.

'Flitspaal'

Zo'n 50 meter voor het einde van de bebouwde kom van Rolde, staat een 'flitspaal'. De bewoner zegt dat iedereen maar gas geeft terwijl er toch maximaal 50 km/uur gereden mag worden, en ook buiten de bebouwde kom een maximum van 60 km/u geldt.
De eigenaar van de rode Quattrovelo (bij 1:17) is zo te zien goed op de hoogte van de ter plekke toegestane snelheid.
Update: de ‘flitspaal’ is gestolen.

Whikes te koop

Op Marktplaats staan meerdere trapondersteunde Whikes, zeilfietsen, te koop. Er kan op geboden worden.
Als we het goed hebben, komen de fietsen uit de voorraad van De Jongens Uit Schoorl, gevonden via Whike.

NH dichtgereden

Wilco gaat vanuit Noord-Holland verhuizen naar een ander deel van het land.
Maar hoe goed kent hij Noord-Holland nou, waar hij vrijwel zijn hele leven heeft gewoond (tot nu toe)?

Ligfietskleding

Maia overweegt fietsshirts en jacks voor ligfietsers (fb) in het assortiment op te nemen: sportieve strakke fietskleding (zoals voor wielrenners/toerfietsers) met zakken aan de voorkant.

Liggend spook

De politie maakte op een donderdagochtend in juli melding van een ligfiets (tw) die in tegenovergestelde richting over de A79 reed.

Toekomst ligfietsen?

Via het Hellendoorns Nieuwsblad vinden we een bericht over ligfietsaandelen in opkomende markten. Het lijkt eerder een Google vertaling en meer een clickbait gebeuren te zijn. Het Nieuwsblad opent met het Duitstalige Donnerstag en Neueste Beiträge, verder lijkt het op een soort Nederlands.

Podbike Frikar

De Podbike heet nu Frikar, een Noorse woordcombinatie die iets in de trend van '(be)vrij(ding) van de auto' moet betekenen. De naam Podbike blijft als merknaam behouden, maar de fiets zelf gaat nu dus onder de nieuwe (model)naam verder door het leven. Of dit betekent dat er in een later stadium nog meer modellen zullen verschijnen, is momenteel niet bekend.

Zoekplaatje

Door tijdgebrek van verantwoordelijk redacteur, is het er vorige week niet van gekomen de oplossing van het zoekplaatje te geven. Nico had het uiteraard bij het goede eind: dit is de brandtoren op de Posbank. Pieter Jan had in de eerste reactie al de bonusvraag beantwoord; de roets is inderdaad van Wim, die we bij deze dus bedanken voor het aanleveren van de foto.

Reacties

Freddy op vr 02 okt 2020 om 13:53

Jammer van de naamswijziging van Podbike. Ga het ding nu automatisch "Frietkar" noemen ;)

CV op za 03 okt 2020 om 03:12

He, ik dacht dat er een QV met 50 km/h voorbij zou rijden in dat segment over die flitspaal, kruipt er alleen op de achtergrond eentje met 10 km/h langs.

Wel weer typisch asomobilistje dat die paal uit z'n tuin gejat werd.

xanderniezing op zo 04 okt 2020 om 15:20

Sinds Anne verhuisd is van Groningen naar Drenthe doet hij het ook met de snelheid 'rustig aan'.

twilwel op di 06 okt 2020 om 18:34

Ja Xander, in Drenthe is duidelijk minder stress dan in Groningen ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.