Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Kunst, Greenspeed, verliefd, autocorrect, 18+, collectie, stoel, sneller, ALV, voorwielaandrijving, LigfietsrouteNL, verkeersinformatie, eerste, Texel, klimtijdrit, zoekplaatje

Zit hier muziek in?

Kunstzinnige uitingen, gemaakt van oude fietsonderdelen, hebben we al vaker in ons vrijdagbericht getoond. Van het voorbeeld dat deze week langskomt (fb), zouden we eigenlijk heel graag willen weten of er ook een geluid uitkomt dat enigszins overeenkomt met het nagemaakte instrument. De vraag is dus: genot voor oog én oor...???

Plug Greenspeed Glyde 2

Er komt een nieuw type Glyde aan, de plug (fb) is al gereed. Deze Glyde 2 is 10 cm smaller dan de oorspronkelijke Glyde.
Hier foto's van de plug naast Glyde 1 (fb).

Straalverliefd op de fiets

Dingen die ik in mijn vrije tijd doe (fb)
Fietsen;
Naar mijn fiets kijken;
Speuren naar de fiets;
Keuvelen over de fiets;
Peinzen over de fiets;
Dromen over de fiets.

Controle

En als je dan straalverliefd bent op je fiets, dan is dat mogelijk de verklaring voor deze Freudiaanse spellingscontrole... (tw)?

Lijkt wel een …

Disclaimer: mogelijk 18+, al naar gelang je hersenkronkels!
Nu we dan toch bezig zijn… hier is een foto van de onderkant van de Alpha 7 (fb).
Wat je denkt te zien is echt subjectief.

Verzameling


Over Denis Bodennec en zijn projecten, zoals de mini-velomobiel voor zijn kleinzoon of zijn DuoQuest(s), hebben we al eerder bericht, maar deze week kwam op MeWe een mooi overzichtsshot van zijn collectie langs, dat we jullie niet willen onthouden.
Met dank aan Theo van Andel, voor het plaatsen van de foto('s), en aan Denis zelf, voor de toestemming om deze toch wel bijzondere collectie hier te mogen tonen.

Stoeltje

HP Velotechnik heeft onlangs een nieuwe ligfietsstoel ontwikkeld. De hoek van het zitvlak en de rugleuning kunnen los van elkaar worden ingesteld, zodat het voor de berijder een stuk gemakkelijker wordt om een comfortabele positie te vinden. Maar ook los daarvan ziet het stoeltje er erg comfortabel uit.

Langer sneller

André probeert zijn woon-werkverkeer-route te optimaliseren: is de langere route de snellere? En wat zijn de plussen en minnen van zo'n 'nieuwe' route? Oftewel, wat is het verschil tussen theorie en praktijk?

Herfstreffen/ALV

Ook in dit vrijdagbericht nog even aandacht voor het Herfsttreffen en de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
Wil je je ligfietsvrienden eindelijk weer eens zien, of nieuwe ligfietsvrienden ontmoeten, dan ben je van 9-11 oktober van harte welkom in de omgeving van Otterlo. Wil je ook nog inspraak hebben in de toekomst van de NVHPV, ga dan op 11 oktober vooral niet te vroeg naar huis!

Voorwielaandrijving

David Sommerfeld toont in de Facebookgroep World Human Powered Speed Challenge diverse (bewegende) beelden van zijn DHZ-project met voorwielaandrijving. Zo laat hij zijn voorwielophanging zien, legt hij uit hoe hij het inveren onder belasting van het trappen tegengaat, en showt hij het (voorlopige) eindresultaat. En laten we eerlijk zijn, dat ziet er allemaal niet verkeerd uit!

LigfietsrouteNL

Gisteren verscheen op Ligfiets.net een nieuw artikel over LigfietsrouteNL, waarin ook een mooie indruk van een aantal etappe's is verwerkt. We hopen dat we in de toekomst nog meer verslagen onder ogen zullen krijgen, of dat nou op deze site is, of ergens in een blog. Onze tip in deze: ga toch (lig)fietsen!

Verkeersinformatie

De (lig)fietser die in september/oktober het zuidelijke stuk van bovengenoemde LigfietsrouteNL wil rijden, zal op het traject Roermond - Eindhoven rekening moeten houden met een stremming. Van 28 september t/m 23 oktober is de fietsbrug over de stuw bij Linne volledig afgesloten.
Er is een alternatieve route voor deze etappe beschikbaar, welke hier als GPX-bestand of als Garmin Course-bestand gedownload kan worden. Mensen met een Alltrails-account kunnen de route ook daar downloaden in de gewenste bestandsextensie.
Omdat dit een tijdelijke omleiding is, hebben we ervoor gekozen deze GPX niet bij de andere bestanden op de Stack-server te zetten en het overzicht aldaar 'schoon' te houden.

Eerste ligfiets

Wie nog geen ligfiets heeft, maar wel serieus geïnteresseerd is, kan zondag 20 september a.s. wellicht nog wat interessante tips krijgen in de YouTube live stream van Gary Solomon.

Rondje Texel 2020

Afgelopen woensdag reed een delegatie ligfietsers het uitgestelde Rondje Texel.
Hier de route van André, de reisleider.

Foto's

Video's

Klimtijdrit

Als je met een bakfiets en zelfs met skeelers mee mag doen, dan zal een ligfiets of velomobiel ook wel geen probleem zijn, toch?
Door ervaring wijs geworden, hebben we het voor de zekerheid bij de organisatie van deze klimtijdrit op 27 september nagevraagd, en ja, 'we' zijn welkom. En de ligfietsers hebben een eigen categorie gekregen, waarvoor dank! Zie de agenda.

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van deze maand is naar alle waarschijnlijkheid niet al te moeilijk, vandaar dat we er deze keer een bonusvraag bij stellen: van wie is deze fiets?
Antwoorden mag weer d.m.v. een reactie onder dit vrijdagbericht.

Reacties

bouma op vr 18 sep 2020 om 14:40

Is dat de roets van Wim?
Ik zal de plek maar niet verklappen, die is voor de leden van LOL te makkelijk :-)

Oliver op vr 18 sep 2020 om 16:08

Oké, de bonusvraag is dus al beantwoord. Nu kijken of er niet-LOL-leden zijn die een poging wagen. Jullie weten nu in ieder geval alvast waar (ongeveer) te zoeken.

hartenn op vr 18 sep 2020 om 18:26

Het hoog(s)tepunt van de Veluwe. De brandtoren bij paddestoel 21061/001.

Egbert.Vonkeman op vr 18 sep 2020 om 20:50

Bij "Shirt , een leuk T-shirt (fb), voor wie als kind een driewieler had en nu een trike heeft" geeft klikken op de link geen resultaat.
En ik behoor toch wel tot de bedoelde doelgroep...

TeJayLigFts op vr 18 sep 2020 om 22:16

Egbert, ik zie het artikel ook niet meer. Ik heb er ook geen kopie van, dus helaas...
Ik heb het onderwerp 'Shirt' (driewieler) weggehaald.

En, nee, het is niet de schuld van Facebook, maar van diegene die het er opgezet en nu afgehaald heeft. Vast een tijdelijke aanbieding geweest.

mikok op za 19 sep 2020 om 04:03

Wat is facebook toch geweldig. "This Content Isn't Available Right Now"

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.