Voortgang van de LigfietsrouteNL: Klaar. Rijden maar!

Gepubliceerd op

De route is bijna klaar. En het enthousiasme voor samen rijden was groot genoeg dat er nu een aantal dagen op de agenda staan. Schrijf je in, of kom langs!
Als je daar geen tijd voor hebt, geen zorgen. De route is online beschikbaar, dus altijd en overal voor iedereen te rijden.

Onze oproep voor voorrijders heeft veel effect gehad. Voor bijna elke etappe heeft zich iemand gemeld, soms meerdere mensen. Die hebben we met elkaar laten overleggen, en de voorrijders laten nu hun blikken en pedalen rondgaan. Soms blijkt een pad niet fijn te fietsen. Of is er een mooier pad. Al met al, krijgt de route vorm en vastigheid. Ongeveer de helft van de etappes is voorgereden en geperfectioneerd, en zien we als “klaar”, dus ziet er zo uit in versie 1.0. Natuurlijk weet niemand of wegen in de toekomst veranderen, dus nieuwe versies zouden kunnen verschijnen. Maar door de publicatie van de gpx'en online heb je altijd de meest recente.

Op dit moment komt de hele route komt op 1254 km. Er moeten nog enkele etappes worden voorgereden, dus misschien verandert de route nog een km hier of daar.

Het is in ieder geval duidelijk dat de hele route een hele toer is. Ook om een evenement voor te organiseren. De meeste stemmen staan nu bij een evenement voor begin september. Gezellig, daar gaan we dus iets aan organiseren, alleen is het wel kort dag.

Een evenement moet toegankelijk zijn voor veel fietsers. Vanuit onze ervaring bij treffens, gaan we dan uit van etappes van 70-80 km. Verder willen we het evenement laten aansluiten bij een ander NVHPV evenement. Begin september is dat de WK training in Spaarndam op 6 september.
Tussen nu en 6 september kunnen we geen campings opzoeken bij elke 80 km van de hele route, voor elke 80 km een evenement posten op ligfiets.net, campings reserveren voor die groep (per etappe), voorrijders regelen, en zo de hele ronde NL rijden. Helaas.
We moeten kiezen dus.

Gezien de thuisbases van de ingeschreven fietsers, is nu gekozen de volgende etappes te organiseren:
vrijdag 4 sept: Dordrecht – Pijnacker (79,4 km).
Zaterdag 5 sept: Pijnacker – Amsterdam (70,5 km) + Amsterdam-Spaarnwoude (16.6 km).
Zondag 6 september: vrij/WK training.
Maandag 7 september: Spaarnwoud-Amsterdam (16,6 km) + Amsterdam-Amersfoort – Leusden – Woudenberg (77,7 km).
Dinsdag 8 september: Woudenberg – Veenendaal – Harskamp – Dronten (104 km, waarvan we ca. 80 gaan fietsen).
Woensdag 9 september: verder naar Dronten -Nijeveen (restant v ca. 24 km + 52 km).
Schrijf je in voor elk van de etappes die jij mee wilt rijden, dan zien we je graag daar&dan!
We hopen nog op aanmeldingen van voorrijders van etappes, en op mensen die willen helpen met gezellige avondjes: kom je langs op de camping? Gezellig!


Let wel: natuurlijk staat niets in de weg deze etappes zelf te rijden, of samen met anderen. Of nog meer etappes. Op de aangegeven dagen of andere. De route (dus de gpx'en) zijn tenslotte het hele jaar downloadbaar, en de wegen liggen er meestal ook alle dagen van het jaar klaar voor..... De route is tenslotte bedoeld om door zoveel mogelijk mensen gereden te worden, en het ligfietsen te promoten.

Ter informatie: Hoewel we de route zoveel mogelijk over brede fietspaden laten lopen, is dat de niet altijd mogelijk, helaas. De fietspaden kunnen dus soms minder breed zijn dan 1.90. In die gevallen kan een fietsers bij tegemoetkomend verkeer niet de 1.50 m van de veilige COVID afstand aanhouden. De NVHPV vraagt mensen hiervoor zelf ev. handelings- of route alternatieven aan te houden.

Reacties

Hoekie op vr 28 aug 2020 om 23:29

Zojuist via streetview de route Breda-Kreekrak gevolgd.
Als ik het zo zag geeft me deze route, ook in tegengestelde richting, een veel betere route (vanaf de Kreekrak) dan de vorige keer dat ik naar Breda gereden ben. Top!

Freddy op za 29 aug 2020 om 15:25

Dank Hoekie :) Ik heb verschillende opties van de routeplanner van de fietsersbond geprobeerd en ook stukjes met Google Streetview bekeken. Fijn dat jij een controle hebt gedaan!

Freddy op za 29 aug 2020 om 15:42

Met dank aan de voorrijders en routecontroleurs: Hoekie, Hans, Lelievelo, MartinR, Bocycle, Ymte, Twilwel, Fietsbennie, Bert, Marc, Roef, Raymond, Oliver, Erik en anderen die ons enorm hebben geholpen!

wakkermans op ma 31 aug 2020 om 16:06

Ik kom zaterdag meeëten/kamperen op de camping nabij Spaarndam, om de volgende dag de uursrace te rijden op het circuit.

mannetje op do 07 jul 2022 om 22:03

ik heb in de voorbije 10 dagen de volledige route gereden, met nog de aanloop vanuit Ieper en nadien terug naar Ieper.  Dit met een Ewaw velomobiel.  Ik deed ongeveer 150km per dag.  Enorm genoten van deze tocht.  Niet alle stukken zijn even mooi om als fietsvakantie te doen maar algemeen kunnen we als Belg maar concluderen dat Nederland een fantastisch fietsland is.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.