Voortgang van de LigfrietsrouteNL

Gepubliceerd op

Het gaat goed: de route is bijna af. En het enthousiasme voor samen rijden was groot genoeg om begin september een klein evenementje te maken. Schrijf je in, of pak op een ander moment een van de gpx'en online op en geniet van Nederland en ligfietsplekjes.

Onze oproep voor voorrijders heeft veel effect gehad! Voor bijna elke etappe heeft zich iemand gemeld, voor sommige etappes zelfs meerdere mensen. Die hebben we met elkaar laten overleggen, en de voorrijders laten nu hun blikken en pedalen rondgaan. Soms blijkt een pad niet fijn te fietsen. Of is er een mooier pad. Al met al, krijgt de route vorm en vastigheid. Ongeveer de helft van de etappes is voorgereden en geperfectioneerd, en zien we als “klaar”, dus versie 1.0. Natuurlijk weet niemand of wegen in de toekomst veranderen, dus nieuwe versies zouden kunnen verschijnen. Maar door de publicatie online heb je altijd de meest recente.

Op dit moment komt de hele route komt op 1254 km. Er moeten nog enkele etappes worden voorgereden, dus misschien verandert de route nog een km hier of daar.

Het is in ieder geval duidelijk dat de hele route een hele toer is. Ook om een evenement voor te organiseren. De meeste stemmen staan nu bij een evenement voor begin september. Gezellig, daar gaan we dus iets aan organiseren, alleen is het wel kort dag.

Een evenement moet toegankelijk zijn voor veel fietsers. Vanuit onze ervaring bij treffens, gaan we dan uit van etappes van 70-80km. Verder willen we het evenement laten aansluiten bij een ander NVHPV evenement, begin september is dat de WK training in Spaarndam (6 september).
Tussen nu en 6 september kunnen we geen campings opzoeken bij elke 80 km van de hele route, voor elke 80 km een evenement posten op ligfiets.net, campings reserveren voor die groep (per etappe), voorrijders regelen, en zo de hele ronde NL rijden. Helaas.
We moeten kiezen dus.

Gezien de thuisbases van de ingeschreven fietsers, is nu gekozen voor de volgende etappes:
vrijdag 4 sept: Dordrecht – Pijnacker (79,4 km)
Zaterdag 5 sept: Pijnacker – Amsterdam (70,5 km) + Amsterdam-Spaarnwoude (16.6 km).
Zondag 6 september: vrij en meegenieten bij de WK training.
Maandag 7 september: Spaarnwoud-Amsterdam (16,6 km) + Amsterdam-Amersfoort – Leusden – Woudenberg (77,7 km).
Dinsdag 8 september: Woudenberg – Veenendaal – Harskamp – Dronten (104 km, waarvan we ca. 80 gaan fietsen).
Woensdag 9 september: verder naar Dronten -Nijeveen (restant v ca. 24 km + 52 km).
Op deze korte termijn is dit wat we kunnen organiseren. Per etappe kun je je inschrijven. Woensdag 2 september worden de reserveringen bij de campings gedaan.

Let wel: natuurlijk staat niets in de weg deze etappes zelf te rijden, of samen met anderen. Of nog meer etappes. Op de aangegeven dagen of andere. De route (dus de gpx'en) zijn tenslotte het hele jaar downloadbaar, en de wegen liggen er meestal ook alle dagen van het jaar klaar voor..... De route is tenslotte bedoeld om door zoveel mogelijk mensen gereden te worden, en het ligfietsen te promoten.
We hopen dat de ligfietsclubs af en toe een stukje rijden, of andere groepen, en een leuke blog of vlog maken. Die we dan graag in het vrijdagbericht verspreiden ter leringh ende vermaeck.

Ter informatie: De fietspaden kunnen soms minder breed zijn dan 1.90. In die gevallen kan een fietsers bij tegemoetkomend verkeer niet de 1.50 m van de veilige COVID afstand aanhouden. Deze stukken zullen worden aangegeven in de route. Mensen kunnen dan zelf ev. alternatieven plannen en rijden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.