Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Snoek, aanhoudingen, fietstest, vakantie in …, fietscaravan, compacte vouwfiets, Goodwood, for sale, agenda

A Quest called Snoek

De Snoek (Engels 'pike', Duits 'Hecht', Frans 'brochet') is een compleet nieuwe en fraai uitziende velomobiel met een gewicht van 20 kg. Deze Snoek heeft zo te zien niet veel bodemspeling.
Opmerking: in deze getoonde versie passen er mensen in tot ongeveer 1,78 m. Hoewel er aanwijzingen zijn voor een grotere Snoek.
Zie ook het bericht op Facebook.
Overigens kent deze redacteur ook een auto met de bijnaam snoek. Ook een heel mooi model, toentertijd zijn tijd ver vooruit, zowel uiterlijk als vernieuwende technieken.

Aanhoudingen

John werd in zijn Alpha staande gehouden (fb) (in Groot Brittannië). De agent vroeg: 'Heb je hier een verzekering voor? Je hoort een verzekering te hebben om hiermee de weg op te gaan.' Uiteraard hoeft dit ook in Engeland niet. Toch laat de agent zich niet intimideren en zegt: 'Je hebt gladde banden'. John: 'Tot ziens!'
Mmm, misschien niet de beste aanpak.

Dat het ook anders kan, zie je bij de reactie van Sandiway. Daar wordt een fietser in New York letterlijk plat gereden door een agent, omdat hij, naar het schijnt, niet reageerde op het bevel. Of hier het staande, of hier liggende, gehouden worden terecht was, is een ander verhaal.

Fietstest

De Consumentenbond heeft 390 e-bikes getest op onder andere ondersteuning, actieradius en accucapaciteit. Op de website kun je alle geteste e-bikes vergelijken en hierbij ook gebruik maken van filters als bv. de zithouding. Hierbij kun je kiezen tussen comfortabel en sportief. De keuze comfortabel én sportief heb je niet, want zoals de naam van deze filteroptie eigenlijk al zegt, is er inderdaad geen enkele e-ligfiets in het overzicht te vinden…

Vakantie in Nederland

Dat je ook in Nederland een tropische vakantie kan houden, zal inmiddels wel doorgedrongen zijn.
Wilco en Petra, reizen ons land door op zoek naar mooie plekken, deze keer de noordelijke provincies. Zie de blog van de Bak.

Er is in deze tijd soms weinig of zelfs geen plaats meer op de camping, hoewel voor fietsers… (fb)

Vakantie in Duitsland

Eric heeft met zijn Flevotrike (fb) heel wat afstanden pijnloos afgelegd. En komt tot de vraag, na meerdere belangstellende vragen over zijn trike: waarom worden ze (Flevotrikes) niet meer gemaakt?

Fietscaravan

Julia wilde ook een caravan. Dus bouwde pa in een half jaar, vooral in de weekenden, er een die achter haar fiets past.

Compacte vouwfiets

Deze, standaard, fiets gaat een stapje wat betreft vouwen (fb) nog verder dan de 'standaard' vouwfiets, er wordt nog iets 'gevouwen'.

Speed

Bij een enkeling zal het vliegveld Westhampnett misschien een belletje doen rinkelen, gezien dit een satellietveld van het nabijgelegen bekendere, en tegenwoordig tot zonneveld omgetoverde, Tangmere airfield was tijdens de Battle of Britain. Heden ten dage zal de huidige naam Goodwood bij veel meer mensen bekend zijn in verband met het Festival of Speed. Dat er op het hier gelegen circuit ook ongemotoriseerd behoorlijke snelheden kunnen worden behaald, bewijst deze impressie van Alan Goodman.

For sale

Ook in Engeland, maar dan in Colchester, aan de andere kant van London, staat een mooie DFXL te koop (let vooral op die prachtige kleurencombinatie; er is geen mooiere!). We raden Andrew aan om zijn eigen promotiefilmpje vooral vaak te bekijken, zodat hij zich misschien nog bedenkt. Zoiets moois doe je toch niet weg...?!?

Agenda

In de agenda, hiernaast, staat een toertocht, en een ligfietstestdag, beide voor de zondag.

Let ook op het volgende weekend: training voor het WK met de sprint en de 1- en 3-uursrace bij Spaarndam.

En niet vergeten: hou de komende weken ook nog een plekje vrij om (een stukje van) de Ligfietsroute mee te fietsen!

Reacties

Hoekie op vr 28 aug 2020 om 19:01

Beter direct linken naar de MeWe pagina van velomobiel.nl.
Zo komen we nooit van die Facebook privacy zut af.

Bij deze de link naar het originele bericht op MeWe

wakkermans op za 29 aug 2020 om 11:18

@Hoekie: Ik constateer toch dat je op jouw MeWe link niets te zien krijgt behalve een login pagina, terwijl je op de facebook link zonder in te loggen het filmpje kunt bekijken. Is die MeWe pagina op een of andere manier afgeschermd of houden ze bij MeWe niet van anonieme gebruikers?

Hoekie op za 29 aug 2020 om 12:26

@Rembrandt Ik bedacht me dat net ook weer. Je moet inderdaad 'even' een account aanmaken. Da's niet handig voor de snelle lezer. Beetje dom van MeWe als ze willen groeien.

Een account aanmaken is wel eenmalig en het account kan meer anoniem zijn. Door Facebook ben ik 3x gebant omdat mijn account te weinig informatie over mij bevatte of wanneer ik te vaak via VPN van locatie veranderde. Facebook is ook zonder acount niet echt anoniem.

Als bonus: op de velomobiel.nl pagina staan wel nieuwe zaken überhaupt of eerder. Zoals een eigen bouw - een persoons bediende - velomobiel drager.

Oliver op ma 31 aug 2020 om 21:18

@Hoekie en @ Rembrandt:
Privacy is juist het sterke punt van MeWe, en dat is ook de reden dat je 'van buitenaf' niks kunt zien. Ze hebben dus bewust deze keuze gemaakt en gaan er dan ook (terecht) prat op.

Hoekie op di 01 sep 2020 om 19:21

@Oliver Zit ook wat in.

m66roepers op wo 02 sep 2020 om 08:59

@Oliver, maar juist dat maakt linken naar MeWe een beetje zinloos. Het is een keuze van MeWe die ook tegen hen werkt. Men had ook de keuze bij poster kunnen laten of iets openbaar is of niet.

Fietsbennie op wo 02 sep 2020 om 16:06

Wat is het verschil tussen de oranje lijn en blauwe lijn?

Oliver op do 03 sep 2020 om 08:08

@Fietsbennie:
blauw = gecontroleerde route; maar dat is inmiddels deels alweer achterhaald, gezien er in de tussentijd al meer stukken ter controle zijn voorgereden.

Oliver op do 03 sep 2020 om 08:10

@Marco:
Daarom linken wij dan ook niet (of nauwelijks) naar MeWe. Ideaal zou natuurlijk zijn, dat alle ligfietsers dat vermaledijde Facebook verlaten en naar MeWe zouden overstappen: problem solved! ;-)

nvanderwal op do 03 sep 2020 om 17:36

@Oliver:
En als je het omdraait: Link vooral naar MeWe en niet meer naar facebook; dan los je een groter probleem op. Ligfietsers worden nu gedwongen hun privacy in te leveren om zich aan te kunnen sluiten bij ligfietsers. Stop daarmee.

Niels,(MW),der Wal

Freddy op do 03 sep 2020 om 20:05

@Fietsbennie: de meest actuele route staat hier:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=nl&hl=nl&mid=1HuJgG0CdsUZZvxviESPWzKGMOvg9q9Ox&ll=52.13935988285506%2C5.166766447288267&z=8

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.