Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Rondje NL, mondkapje, DF-4, rijervaring DF, tandemtrike, malle fietsen, bootrace, DuoQuest 003, BVT, gratis met de fiets, fietspaaltjes, mail, zoekplaatje

Rondje NL

Door alle afgeblazen evenementen is de NVHPV op zoek gegaan naar een manier om dit jaar, na verlichting van de coronamaatregelen, toch nog op één of andere manier verbinding met ligfietsend Nederland te houden. Zo is het idee ontstaan om een rondje langs de Nederlandse provincies, lokale ligfietsclubs en ligfietswinkels te gaan maken. Meer hierover hier

Mondkapje

Gerrit deed een bestelling bij Icletta en kreeg naast de bestelling een Mundmaske. Dit mondkapje waarschuwt voor het besmettelijke trikevirus met als oorsprong Icletta.
Dus, wees gewaarschuwd!

DF-4

Rob, met zijn altijd wonderschone foto's op zijn blog, mocht zijn splinternieuwe DF ophalen bij Intercitybike. Zo rijdt hij met zijn trouwe Quest naar Dronten. Daar aangekomen, rijdt een een oud grijs busje voor waaruit de even grijze plug voor de nieuwe DF-4 uitgehaald wordt. Net als Rob zijn we benieuwd hoe deze fiets gaat rijden.
Het is wel even wennen aan de 'afgehakte' achterkant, maar plaats genoeg voor remlicht en richtingaanwijsledjes.
Ja, vlot zijn wij niet geweest met deze melding. Zie ook het onderwerp Mail, en Douwe: sorry.

Rijervaring DF

Ruim een maandje verder en Rob heeft, na duizend kilometer, een rijervaring met zijn DF op zijn blog gezet.

Tandemtrike

John, velo-ads, gaat met Graham Williams op stap op een Ice Trice Expedition X2, een tandemtrike. Als stoker is het een compleet nieuwe ervaring voor John.

Malle fietsen

  • Onder de noemer 'malle fietsen' kunnen we deze scharen: de rollend stoel (fb). Wij worden achter het scherm al duizelig van deze capriolen.
  • Dan hebben we ook nog een loopfiets, ja één met voetjes.

Bootrace

Zo'n 20 jaar geleden waren er interessante races op het Hamana meer in Japan. De, overwegend, catamarans (fb) worden aangedreven door fietsers, waarvan één door een ligfietser (zonder armen!).

DuoQuest 003

Jarenlang was er maar één DuoQuest, en nu kunnen we jullie nummer drie (fb) tonen. Versie twee is gebouwd door Denez Bodennec voor een Franse klant, en deze derde voor hemzelf. Mogelijk worden er toch nog meer gebouwd! Dit allemaal in overleg met velomobiel.nl.

BVT

Oftewel de Bohus Velomobile Tour, georganiseerd door Alve, is tot een goed einde gekomen. Alle routes in het westen van Zweden staan op de site, en kan dus ook voor eigen gebruik nagereden worden.

Gratis met de fiets (B)

Stefaan wees ons op het bericht dat in België je de fiets kosteloos mag meenemen met de trein. Dit geldt van 1 juli tot en met 31 december.
Je moet wel over een biljet met fietssupplement beschikken, maar dat biljet zelf zal dus gratis zijn.

Fietspaaltjes

Welke fietser heeft eigenlijk geen hekel aan die vermaledijde fietspaaltjes, die her en der op het fietspad worden gezet? Het zullen er waarschijnlijk niet veel zijn die hier voorstander van zijn.
Mocht je er flinke (letsel)schade door oplopen, dan heb je grote kans dat je dit bij de betreffende gemeente kunt verhalen. In diverse uitspraken heeft de rechter erkend, dat de wegbeheerder met het plaatsen van deze paaltjes een risicofactor aan de weg/het fietspad toevoegt. De wegbeheerder dient er in dergelijke situaties alles aan te doen, om ongelukken te voorkomen. Als dat niet het geval is, heb je dus grote kans van slagen, als je de gemeente aansprakelijk stelt voor de geleden schade.

Mail!

Deze week kreeg de redactie opeens een hele bulk mail voor z'n kiezen, waarvan het oudste bericht reeds begin juni was verzonden. Dus bij deze onze excuses als er nog niet op je mail is gereageerd, of als de reactie (te) laat was. Het probleem met de mailserver is, als het goed is, nu verholpen.

Aan de mensen die in de afgelopen weken zoekplaatjes hebben gestuurd (Hein, Johan, Arnold, Gideon, Wim, Jules,...; heb ik ze allemaal?): deze zijn nu ook terecht, waarvoor onze hartelijke dank!

Zoekplaatje

Over zoekplaatjes gesproken. We zitten alweer halverwege de maand, dus tijd voor het maandelijkse zoekplaatje. Gezien de voorgaande edities steeds snel gevonden zijn, proberen we het dit keer toch weer wat moeilijker te maken. We zijn benieuwd...

Waar is dit? Ongeveer dan, want zelfs mét voorkennis heeft deze redacteur de nodige moeite gehad om de exacte plek te vinden...

Reacties

jzwaard op vr 17 jul 2020 om 14:05

Het gratis met de fiets in de trein in België is inmiddels weer voor een deel teruggedraaid. De regeling ging aan zijn eigen succes ten onder. https://tinyurl.com/y4zedza3

peter2807 op vr 17 jul 2020 om 15:10

Maarten Sneep zal wel weten waar het is.

Wilco op za 18 jul 2020 om 22:50

Via Sauki heb ik ook paar leuke velomobiel ontmaskerd besteld.

TeJayLigFts op zo 19 jul 2020 om 13:52

Het zoekplaatje is deze keer blijkbaar moeilijker. Goed, wat aanwijzingen:
1. Wat staat er op de velomobiel?
2. Staat de velomobiel vlak met het achterliggende land? (Dat is eigenlijk geen hint meer, Theo)
3. Wat (aangenomen dat je de weg gevonden hebt) is er op de foto niet te zien, terwijl de hele route bezaaid is met dat soort dingen?
4. ...

Ik heb het ook niet meteen kunnen vinden, maar ben er via Google Streetview wel een paar keer langs geraasd, zonder het te zien...

Succes!

Fietsbennie op vr 24 jul 2020 om 15:32

Ik wil ook nog een gokje wagen, is het dan de Lekdijk west in de buurt van Lopik? Moet aan de noordkant geweest zijn van de Lek. Zelf ben ik ooit eens de zuidkant van de Lekdijk van Lexmond naar Kinderdijk gefietst met Zuidwesten wind windkracht 4 tegen...

TeJayLigFts op vr 24 jul 2020 om 19:08

Best een heel goede gok, Fietsbennie. Je zit er ongeveer 8 à 9 fietskilometers naast!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.