Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Snelheidsrecord, HPT, één jaar Mango, Facet V1, winterse rit, langste fietsbrug, brilpootje, Fietsersbond (B), Fietsersbond (NL-1), Fietsersbond (NL-2), wintertraining (geannuleerd)

Snelheidsrecord

Eerst denk je dat ze de ruimte in zijn geweest om die snelheid te kunnen halen, en zeker niet op spierkracht in onze bewoonde wereld. Weer 'terug op aarde' dringt het door, dat de getalnotatie op zijn Angelsaksisch is, en dat de punt voor ons door een komma vervangen moet worden.
Dan blijft er nog een ongelofelijke snelheid over die John en Neil gehaald hebben bij Regents Park (Londen).

HPT

Deze week is er ook weer een nieuwsbrief van HPT Delft & Amsterdam verschenen, waaruit we even een paar dingetjes uitlichten.

Heb je bv. de Design Presentatie gemist, of wil je deze nog eens terugzien? Dan kan dat via deze film bij YouTube.
Verder valt te vermelden dat er goed vooruit wordt gedacht, want men is reeds begonnen met het rekruteren van leden voor HPT 11, het volgende team. Hoe eerder de opvolgers van het huidige team bekend zijn, hoe eerder met de overdracht van kennis kan worden begonnen.

Wil je de hele nieuwsbrief lezen en in de toekomst zelf op de hoogte worden gehouden, schrijf je dan hier in op de HPT nieuwsbrief.

Eén jaar Mango

Erik heeft een mooi verslag gemaakt over de goede en de, iets, minder goede dingen bij het rijden met een velomobiel.

Facet V1

Deze 'veelvlakkige stroomlijn' heeft Jeff met Coroplast gemaakt voor zijn trike (Catrike Expedition).
Mocht je ook zoiets willen doen, dan heeft Jeff een wel heel uitgebreide beschrijving op een site staan.

Winterse rit

Sneeuw hebben wij deze winter nauwelijks gezien, natte sneeuw misschien als we goed opgelet hebben. Vladimirs laat ons nog even zien hoe zoiets er uit ziet met een fietstocht door de bossen (fb) in Letland. Zo te zien is hij gelukkig, en laat hij ons meegenieten.

Europees langste fietsbrug in aanbouw

De bouw van de langste fiets- en wandelbrug van Europa, de Blauwe Loper, een verbinding tussen Winschoten en de Blauwestad, is eind vorige maand officieel gestart. Verwacht wordt dat de 800 meter lange brug (misschien zelfs 1 km!), mogelijk al, aan het eind van het jaar gereed is. De helling is maximaal 2,5 %. Het ontwerp is van Syb van Breda & Co.
Ook in het buitenland ('Nederlands') is er al aandacht voor! Ons eerdere bericht hierover.

Brilpootje

Is het pootje van je bril (fb) kapot. Met een stukje fietsketting (en wat laswerk) kan je je bril zo weer opzetten. Wordt de bril alleen niet wat te zwaar?

Fietsersbond (B)

De Fietsersbond in België bestaat dit jaar 25 jaar.
Tot in de jaren negentig kreeg je, als je iets met fietsen deed, te horen ‘Ha, da's van de Groene Fietsers, zeker?’, de voorloper van de Fietsersbond. De Groene Fietsers is begin jaren zeventig opgericht door priesterpater Luc Versteylen, ook de drijvende kracht achter de politieke partij Anders Gaan Leven (het latere Agalev en weer later opgegaan in Groen) die jonge verkeersslachtoffers moest begraven.
De eerste fietseling, oftewel fietsbetoging, vond plaats in Gent in 1980.
Pas in 1995 zijn alle groepen (o.a. Groupe de Recherche et d’Action des Cyclistes Quotidiens (GRACQ), ’t Greun Veloske, Perpetuum Mobile) samengekomen tot wat de Fietsersbond is geworden. Op 14 mei bestonden ze 's morgens nog niet, maar 's avonds hadden al 947 leden hun lidgeld betaald.
Vandaag telt de Fietsersbond meer dan 23.000 leden!

Fietsstad 2020

Weer terug naar de Nederlandse Fietsersbond: die heeft onlangs bekend gemaakt dat Veenendaal deze titel voor de tweede keer mag dragen. Wil je weten hoe je eigen gemeente het ervan af heeft gebracht? Kijk dan op de website van de Fietsersbond.

Afsluitdijk

En nog meer nieuws van de Fietsersbond: afgelopen maandag, 9 maart, werden in de rechtbank de degens gekruist met Rijkswaterstaat en aannemer Levvel. De Fietsersbond stelt dat er fouten zijn gemaakt, waardoor het onterecht is dat de Afsluitdijk voor fietsers gesloten is. Een uitspraak van de rechtbank wordt uiterlijk eind april verwacht.

Wintertraining Apeldoorn: geannuleerd

Komende zondag is alweer de derde wintertraining van dit jaar. De start in de Omnisport Apeldoorn (De Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn) is om 14 uur!
Merk op: de ingang is deur 5 en deze bevindt zich aan de achterkant van het pand, aan de kant van de Intratuin.
Bij het schrijven van dit bericht staan er 11 rijders op de lijst.

Programma (onder voorbehoud):

  • 14.00-14.30: Inschrijven / baan clinic
  • 14.45-15.30: 1km staande start
  • 15.45-16:30: Criterium Runners-up
  • 16.45-17.30: Criterium Hazen (tweede run alle deelnemers)

Reacties

ErikRapt70 op vr 13 mrt 2020 om 13:18

Jippie, mijn oude vertrouwde vrijdag bericht is er gelukkig weer. Maakte me even zorgen!

sjef op vr 13 mrt 2020 om 14:00

Yep, ik kijk ook altijd uit naar het vrijdagbericht, of er nou ligfietsgerelateerde zaken in staan of niet.

CCGimmick op vr 13 mrt 2020 om 15:55

Mooi stuk over de bouw van de Facet V1

janmarcel op vr 13 mrt 2020 om 19:24

LET OP de wintertraining in Apeldoorn is geannuleerd

ErikvanD op vr 13 mrt 2020 om 23:23

Ik vroeg me al af waarom ik ineens weer reacties kreeg op mijn stukje over mijn eerste jaar met de Mango :)

MartiniusBerg op za 14 mrt 2020 om 22:12

Fietsen in alle scandinavia landen kan momenteel waarschijnlijk niet t/m eind april 20.
Geen Corona virus besmettingen in Denemarken uit andere landen Noorwegen, Finland en Sweden en anders om.
Vanuit Noorwegen naar Nederland is de tocht op 14 maart gestopt doordat ze in Denemarken de mensen niet door laten gaan opdat er met blokkades zijn en ook militairen.Alleen mensen die in de betreffende landen wonen of werken.
Deze blokkades zijn tussen tijdelijk en worden misschien weg geruimd naar eind van maand april 20 als het land vrij(er) is van het Corono virus. Alle vliegtuig landingsplaatsen in hele Scandinavia hebben strenge regels van departures en landingen gemaakt ook naar andere landen in Europa en verder in de wereld.
Iedereen die in Scandinavia landen komen worden moeten in een huis/hotel blijven met 14 dagen karantaine bij aankomst.Bij ziekte moet de hulp telefoon gebruikt worden in het betreffende land.

Ligfiets groet van Martinius Berg Noorwegen.

TeJayLigFts op zo 15 mrt 2020 om 10:43

Als vervolg op het bericht van Martinius: coronavirus en reizen naar Noorwegen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.