Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Remtest, verkooppraatje, VeloX TX, gesp, wintercompetitie, internationale velomobieltouren, bedrijfsfiets, fietsroutes, ICBF

Remtest

Bij Velomobiel.nl is nu een remtest mogelijk.
Met deze testbank kunnen ze nu dynamisch de remmen testen en balanceren. En zo ook nieuwe remblokken op remschijven en trommels encadreren (inpassen).
Het is een apparaat dat elke velomobielgarage zou behoren te hebben.

Verkooppraatje

Jason rijdt rond in Brooklyn op weg naar een wedstrijd. Eerst wil iemand zijn velomobiel omkiepen, en hij Jason mompelt iets over Dick (net buiten de gehoorgrens), daarna is er iemand duidelijk in geïnteresseerd, laat Jason nou ook een kaartje van het verkoopadres hebben.
Je kan de ondertiteling aanzetten (wel in het Engels), maar soms verstaat deze redacteur beter wat er wel gezegd wordt, terwijl de ondertiteling er duidelijk een slag naar slaat.

VeloX TX presentatie

Mocht je de design presentatie van Human Power Team in zijn geheel willen zien, dan is hier de video (met ondertiteling in het Engels).

Los-vast

Adam toont een soort gesp (fb) waarmee hij de kap snel van binnenuit kan lossen. Ook bij een noodgeval kan de gesp van buitenaf geopend worden.
Deze gespen worden door Fidlock geleverd. Hier de gebruikte gesp.

Wintercompetitie

We hebben de uitslagen binnen van de wintercompetitie in Sloten, met 17 deelnemers!
Mark heeft wat beelden van de races op FaceBook gezet:
Ook staat er een mooie foto van Jochem op FaceBook.
Ondanks dat dit weekend de meteorologische lente begint, is er over vier weken nog een laatste deel van de wintercompetitie in Apeldoorn.

International Velomobile Tour 2020

Josef organiseert dit jaar het vierde internationale velomobiel tour (mooie poster!) van eind juni tot eind juli. Nou valt het hem op dat er tot nu toe nog geen rijders uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland meedoen!
Dat ligt toch niet aan het Corona-virus?!

202020 Velomobile Challenge

Sinds vorige week donderdag is de 202020 Velomobile Challenge officieel gestart. De deelnemers proberen dit jaar (2020) door 20 landen te fietsen.
Je kan deze uitdaging ook op Facebook volgen.
Ons eerdere bericht over deze uitdaging.

Bedrijfsfiets!

Deze medewerker van de firma Wilms in Meerhout ( België) heeft zowaar een Quattrovelo als bedrijfsfiets (fb) gekregen!
En in Nederland…

Fietsroutes in Nederland

Geen goed vooruitzicht als de wetenschap gelijk krijgt: Wat als alle duinen en dijken doorbreken?
Waar hebben we dan nog droge voeten? Met deze fietstocht, het thema is Normaal Amsterdams Peil, wordt je langs de denkbeeldige vloedlijn geleidt.

Iets minder dramatisch, wat idee betreft, is het Pieterpad voor de fiets, van Pieterburen tot Maastricht. Een tocht in 9 etappes.
Waarschijnlijk door een foutje op de kaart wordt de fietser via een paar haakse bochten (Google Maps) net onder Schipborg (etappe 2) naar een daar niet bestaande hunebed (D2) geleidt. Dat zou op zich niet zo erg zijn, alleen de omweg is een zanderig/modderig wandelpad door een productiebos. Gewoon op het fietspad blijven fietsen (het één na mooiste fietspad van Drenthe!).
Binnenkort ook als boek verkrijgbaar: Fietsen langs het Pieterpad.

International Cargo Bike Festival 2020

Het negende International Cargo Bike Festival (ICBF) keert weer terug naar Nijmegen, na edities in Berlijn (2018) en Groningen (2019). Het ICBF 2020 wordt gehouden op 24, 25 en 26 april bij Cultuurspinnerij De Vasim.

Sinds de eerste editie in 2012 heeft het ICBF zich wereldwijd ontwikkeld tot hét event op het gebied van fietslogistiek. Het wordt bezocht door professionals en organisaties die zich bezighouden met duurzame mobiliteit en leefkwaliteit in binnensteden; de deelnemers zijn afkomstig uit meer dan dertig landen.

Conferentie

Het programma omvat een conferentie op de eerste dag, vrijdag 24 april, met een reeks vooraanstaande sprekers die de nieuwste trends en innovaties op het gebied van stadslogistiek en de inzet van transportfietsen belichten. De conferentie draagt als titel: Riding into the Decade of the Cargo Bike. Marriëtte van Empel, directeur Duurzame Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, zal de conferentie openen.
Inschrijving voor de conferentie is verplicht en er zijn kosten aan verbonden.

Beurs, attracties, publieksdag

Op zaterdag 25 en zondag 26 april is er een actieve beurs met deelnemers uit de hele wereld, die hun bak- en vrachtfietsen presenteren en hun visie op de toekomst van de transportfiets laten zien. Daarnaast is er de uitreiking van de Cargo Bike of the Year Award in drie categorieën: licht, zwaar en aanhanger, met een jury van experts uit het veld. Er zijn diverse attracties, zoals een Cargo Bike Parade, Open NK Slowbiking, Cargo Bike Race, een testparcours waar bezoekers de nieuwste transportfietsen zelf kunnen uitproberen, en verschillende FoodBikes met lekkere hapjes. De zondag is een echte publieksdag, die samenvalt met de jaarlijkse Open Dag van De Vasim.
Toegang tot de beurs op zaterdag en zondag is gratis.

Samen oplossingen aandragen

ICBF-directeur Jos Sluijsmans koos om verschillende redenen voor Nijmegen als locatie van het ICBF 2020. ‘Nijmegen heeft net als een veertigtal andere Nederlandse steden de ambitie uitgesproken om de hele stadslogistiek vóór 2025 volledig emissievrij te maken. In 2017 was Nijmegen al gastheer van de internationale Velo-city Conferentie en in 2018 was de stad European Green Capital. In december 2020 zal Nijmegen ook de Europese POLIS Conferentie verwelkomen.’
Het ICBF past in een dergelijke omgeving. Sluijsmans: ‘Het ICBF 2020 laat zien wat bak- en vrachtfietsen kunnen betekenen in de emissievrije stadslogistiek. Het is een evenement waar ideeën uitgewisseld worden en waar mensen samen oplossingen aandragen voor de vermindering van CO2-uitstoot. We willen een bijdrage leveren aan schonere, minder verstopte steden, waar het welzijn van de mens centraal staat. En daarnaast is het gewoon een leuk en gezellig festival.’

Kijk voor meer informatie op de website.

Toertochten

In de agenda staan voor zondag 1 maart (de start van de meteorologische lente!) drie toertochten. Vanwege een aangekondigd winderig weekend (windkracht 5 à 6), moet eenieder zelf maar in de gaten houden of deze wel doorgaan.

Reacties

A.C.B. op za 29 feb 2020 om 12:00

Ondanks dat dit weekend de meteorologische lente begint, is er over vier weken nog een laatste deel van de wintercompetitie in Apeldoorn.

LET OP
Zondag 15 maart Apeldoorn
We beginnen vandaag om 14:00 uur!

Programma (onder voorbehoud):

14.00-14.30: Inschrijven / baan clinic
14.45-15.30: 1km staande start
15.45-16:30: Criterium Runners-up
16.45-17.30: Criterium Hazen (tweede run alle deelnemers)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.