Laatste aanvullingen Oliebollentocht

Gepubliceerd op

De route is opnieuw gereden. Er zijn geen verder wijzigingen nodig, de route van 22 december is definitief. Dit bericht zal vast nog een aantal keren worden aangepast.

Het dreigt mooi weer te worden op 28 december, droog en niet te koud. De inschrijving is inmiddels gesloten, we zitten op 160 deelnemers.

De route is opnieuw gereden, en behalve de wijzigingen vanwege de werkzaamheden op de Nieuwegracht zijn er verder geen wijzigingen. De oficiele track kan hier worden gedownload (rechts-klikken en bewaren als kiezen).Let verder op de laatste berichten over de tocht. Die zullen we plaatsen bij het agendabericht, en als aanvulling bij dit nieuws-item.

Stalling

Als je hebt aangegeven dat je van een stalling in het centrum gebruik wilt maken, maar geen mail van ons hebt ontvangen, dan graag even contact opnemen met de organisatie.

Koprijder

De organisatie was nog op zoek naar een extra koprijder om de groepen in het eerste deel niet te groot te laten worden. Dat is inmiddels gelukt. Daarnaast is bij het proefrijden duidelijk geworden dat we nog enkele dwarsliggers nodig hebben om te helpen bij het oversteken op een paar plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de organisatie.

Gerelateerde evenementen

Verder zijn er nog diverse zwaan-kleef-aantochten en een bijeenkomst in Olivier op vrijdagavond. Zie de diverse agendaberichten.

Route-aanpassing

Op de Nieuwegracht is een gat in de weg gevonden, of eigenlijk meer in de werfkelder onder de weg.

Er is inmiddels een nieuwe route geplaatst. De oficiele track kan hier worden gedownload (rechts-klikken en bewaren als kiezen).Als laatste opmerking over de route: Tram 22 naar de Uithof rijdt niet op zaterdag. Dat wil zeggen dat het spoor in foto 33 van het overzicht (pdf) niet vrijgehouden hoeft te worden. Dit geeft meer opstelruimte voor de oversteek.

Reacties

MaartenSneep op za 21 dec 2019 om 16:01

Ik heb de inschrijving zojuist gesloten.

MarkJRullens op zo 22 dec 2019 om 17:11

Maarten, Ik kreeg zojuist bericht van John Williams en Marc Lohan dat ze ook nog mee willen doen, kunnen ze jou nog bereiken???

MaartenSneep op zo 22 dec 2019 om 18:32

@ Mark: contact is gelegd, dat loopt.

MaartenSneep op do 26 dec 2019 om 12:18

Nog een allerlaatste opmerking bij de route: tram 22 naar de Uithof rijdt op zaterdag niet. De oversteek bij foto 33 in het overzicht van de route is dus heel veel gemakkelijker, je kunt op het spoor blijven staan, en zo hebben we meer ruimte voor het verkeerslicht.

nvanderwal op do 26 dec 2019 om 17:25

Dag Maarten: Stilstaan op een trambaan blijft verboden; ook al weet je dat er geen tramvervoer is. Er kan een lestram reiden, een inspectie-tocht gehouden worden of nogmaals een proefrit gereden worden.
Dat er geen dienstregeling is, is goed om te weten als je noodgedwongen op het spoor stil moet staan, maar mijn advies is dit te vermijden.
Ik dacht dat het advies van de organisatie was om verkeersregels in Utrecht te eerbiedigen.

MaartenSneep op do 26 dec 2019 om 19:28

Klopt helemaal, maar het maakt me tegelijkertijd iets minder zenuwachtig voor die afslag, de opstelruimte is daar erg krap. Als je weet dat er 10 trams per richting per uur rijden, dan is dat toch geen lekker vooruitzicht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.