Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Plat, spotlight, kanon, Kerst, Afsluitdijk, speelgoed, OV, hout, HPT, uitdaging, voorouder, EHPVA, tot slot

Jetze Plat sporter van het jaar

Handbiker Jetze Plat is voor de tweede keer in zijn carrière gekozen tot paralympisch sporter van het jaar. Hij bleef daarmee de andere genomineerden, zitskiër Jeroen Kampschreur en rolstoeltennisster Diede de Groot, voor. Jetze Plat werd dit jaar (weer) wereldkampioen op de weg, tijdrijden en paratriatlon.

In de schijnwerpers

Kevin O'Garro reed van Rotterdam naar Antwerpen, om daar letterlijk met zijn Quest in de schijnwerpers te staan tijdens de NAV Techdays 2019 (over bedrijfssoftware). Tijdens dit evenement werd hem een cheque ter waarde van € 3.000 overhandigd voor de organisatie 'Trees for all'.

Lichtkanon

Het lichtkanon is op het Duitse forum al veel langer een bekend fenomeen. Van het type da Cannon is een tijdje geleden de productie met enkele aanpassingen weer opgenomen. Of het in NL en B (en elders) allemaal 'street-legal' is, laten we voor het gemak maar even in het midden, maar zichtbaar(der) ben je in ieder geval wel!
Hoe dan ook, het lichtkanon begint nu ook internationaal wat meer aandacht te krijgen, getuige dit topic op Faceboook.

Kerstig

Over een paar dagen is het weer Kerstmis, wat duidelijk te merken is aan de fietsgerelateerde berichten die op Facebook en andere social media langskomen. Zoals bv. een kleine kerstboom, een grote kerstboom of zelfs een complete verzameling van kerstfietsgerelateerde afbeeldingen bij één onzer redacteurs! Of had iemand nog een passende nieuwe kerstmuts nodig?

Onbekommerd fietsen?

Dat we niet blij waren met de langdurige sluiting van het fietspad op de Afsluitdijk, dat moge intussen wel duidelijk zijn. Maar eerlijk is eerlijk, we gaan er straks wel op vooruit, als we niet meer naast de auto's hoeven te fietsen. Dat is niet alleen qua lucht die je binnenkrijgt een stuk gezonder, maar ook de geest zal een stuk gezonder worden doordat het uitzicht voor meer ontspanning zorgt.
Er is echter één maar, als we zo naar die foto van die meneer op het fietspad kijken: het is te hopen dat er nog een deklaag op komt, want anders zijn de randen van het fietspad wel behoorlijk hoog. En zo heel breed oogt het ook niet, als er tegenliggers zijn en ook nog wandelaars gebruik van het fietspad gaan maken. (oké, dat zijn dus twee maren...)

Opgepakt

Ongeloofelijk is het verhaal dat Jason Dubin nu weer is overkomen: gearresteerd wegens het 'dreigen' met een speelgoed laserpistool! Only in America...
Het positieve hieraan is wel, dat hij eens een keertje niet is aangereden.

OV-fiets

Het gebruik van de OV-fiets blijft maar toenemen. Dit jaar is het aantal ritten met zo'n 23% gestegen, wat betekent dat er ongeveer 1 miljoen ritten meer zijn gemaakt dan vorig jaar! Het Hoofd OV-fiets bij de NS zegt onder andere: "In 2020 zullen we proberen nog meer en nog handigere fietsen voor onze reizigers klaar te hebben staan.", maar of hiermee (ook) ligfietsen worden bedoeld...?

Nieuw uiterlijk trike

In de Facebookgroep 'Velomobile Builders' zijn vorige week foto's gepubliceerd van een, op zich al wonderschone, houten trike die door de Zwitser Erwin Landau voorzien wordt van een houten 'Mosquito'-body.

HPT Delft & Amsterdam

Gisteren verscheen weer een nieuwsbrief van het Human Power Team Delft & Amsterdam, met daarin onder andere aandacht voor intervieuws met teamleden, een 3D scan en een schuimmeting. Wil je de nieuwsbrief zelf ontvangen, dan kun je hiervoor aanmelden via de website van het HPT (onderaan de pagina).

Challenge

Ben je nog op zoek naar een goed voornemen voor 2020? Je zou kunnen overwegen om de 202020-velomobiel-uitdaging aan te nemen: bezoek in 2020 20 verschillende landen. Zoals Alve het op Facebook stelt, is het geen competitie, maar geef je jezelf het eerste zetje als je je op de site inschrijft. We zijn benieuwd wie deze ultieme uitdaging voor 2020 weet te voltooien!

Stamboom

We weten even niet helemaal zeker of deze verre voorouder (fb) van de moderne velomobiel al eens een keer hier is langsgekomen, maar we willen natuurlijk zeker weten dat dit lootje aan 'onze' stamboom niet onontdekt blijft.

EHPVA

Dankzij de inspanningen van Simon Bailey is er een website gekomen voor de samenwerking van alle Europese ligfietsclubs, de European Human Powered Vehicle Association. De verwachting is dat deze website vandaag (20 december) gelanceerd wordt.
Vanuit de nieuwe site is er een link naar alle ligfietsclubs die op dit moment bekend zijn. Ook zal het mogelijk zijn de EuSupino 2019 vanaf deze website te downloaden. Dankzij de inspanningen van velen is de tweede editie van EuSupino nog uitgebreider dan die van vorig jaar. Het blad kan gratis gedownload en verspreid worden.

Tot slot

Wie zich nog wil aanmelden voor de OBT moet zich haasten, want de inschrijving sluit morgen (21 december) om 16.00 uur!

Reacties

CV op vr 20 dec 2019 om 23:47

Die OV-fiets is geeneens legaal in Duitsland... alleen terugtraprem. Dank je de koekoek. Ik neem de vouwfiets wel mee. Om nog een beetje veilig met dat ding te rijden moet je de halve snelheid rijden... gezien het remvermogen iets van een kwart is.

Het lijkt me inderdaad dat er nog een laag asfalt bij komt op die foto van de afsluitdijk. Maar misschien kan de redactie dat nog even navragen bij meneer Meursing. (hint hint :D)

JoyceD op za 21 dec 2019 om 18:45

Een mooi verhaal erbij moeten we helaas missen maar met dank aan @mooigeel's configurator is wel een sneakpeak te zien van de door de redactie gewenste ov-fiets

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.