Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

e-fiets, op leeftijd, schitterend, koukleum, kalender, druk, Velox, eerste keer, gedempt, wolf

18% door e-fiets

Van alle door fietsers afgelegde afstanden gaat inmiddels 18% per e-fiets. Het e-fietsgebruik neemt vooral toe onder Nederlanders jonger dan 65 jaar, hoewel de meest kilometers toch nog door 65-plussers wordt afgelegd (op de e-fiets).
Wij, als ligfietsers, zijn jaloers op die cijfers. Was er maar zo'n reclameoffensief voor ligfietsen!

Nooit te oud om…

…te fietsen. Over oudjes gesproken, Graham (86) en Betty (91) rijden al jaren op hun tandem (fb) (pas hun vierde tandem).

Schitterend

Het glinsterend fietspad van Daan Roosegaarde heeft ook Polen bereikt: in Polen hebben fietspaden met achtergrondverlichting gecreëerd die opgeladen wordt door de zon: er zijn geen straatlantaarns nodig, een grote ecologische doorbraak!! Dat blijkt uit Sain et Naturel ('Nederlands') van drie jaar geleden.

Koude schouders

Sandiway vindt het in dit jaargetijde maar behoorlijk fris, vooral op schouderhoogte in de velomobiel. Dus heeft hij Lexan ruitjes (fb) aan de zijkant van het instapgat gemaakt. Ze worden met klittenband bevestigd voor het makkelijk in- en uitstappen. Wel moeten de randen van de ruitjes nog wat afgerond worden, omdat je anders snel een snee in je hand, je arm, of ergens anders hebt.
In de opmerkingen komen ook andere ideeën ter voorkoming van de tocht ter sprake.

Velomobielkalender

Vorig jaar hebben Fritz en Brigitte (Tandem-on-Tour) de eerste velomobielkalender gemaakt. De opbrengst daarvan is aan een goed doel gedoneerd. In totaal waren er 66 kalenders verkocht. Dit jaar hopen ze op meer.
Dus, ook dit jaar kan er weer een kalender aangeschaft worden.
De totale prijs bestaat uit drukkosten (€ 8), verpakking (€ 1), donatie (€ 5) plus verzendkosten (Duitsland € 6, EU € 16, Zwitserland € 27, rest van Europa zoals Noorwegen € 30 - ja, DHL heeft de verzendkosten gestandaardiseerd en helaas aanzienlijk verhoogd).

Om de prijs van het verzenden te nivelleren, komt Fritz met de kalenders naar de Oliebollentocht in Utrecht. Althans voor de mensen die én een kalender besteld hebben, én naar de OBT komen. Wellicht een extra reden om voor de OBT in te schrijven, mocht je een kalender willen bestellen. Andersom werkt het natuurlijk ook, want als je toch al naar de OBT komt, dan is zo'n kalender natuurlijk extra aantrekkelijk als je de verzendkosten niet hoeft te betalen.
Vergeet dus niet in te schrijven, voor zowel de OBT, alsook de kalender!

Bandenspanning uitlezen

Ook benieuwd of je banden op spanning staan? SKS Airspy is een sensor die de luchtdruk in je banden meet, en deze draadloos doorgeeft aan je smartphone.
Iets voor de ligfiets(er)?

VeloX S

Nee, niet in Nederland! Andrew kwam de VeloX S (fb) tegen in het Lexus Velodrome in Detroit. Helaas heeft hij blijkbaar alleen de fiets aangetroffen, en de huidige bezitter (Mike) net gemist.

De eerste keer

Wie kan zich zijn/haar eerste keer nog herinneren? De eerste keer dat je op een ligfiets stapte, welteverstaan! Hank, wiens eerste keer in dit filmpje (fb) van Global Cycling Network is vastgelegd, deed het in ieder geval met een glimlach. En denken we niet allemaal met een glimlach terug aan onze eerste keer...???

Dempertest 2.0

Woensdag verscheen op het YouTube-kanaal van De Rotte Rijders het vervolg van de, in het vrijdagbericht van vorige week genoemde, dempertest.

Sinterklaas

Dat de Goedheiligman weer in het land is, zal waarschijnlijk niemand zijn ontgaan. Erik werd er voor de zekerheid nog eens op geattendeerd door zijn dochter (fb).
Een schitterend idee, vinden wij hier op de redactie! Volgend jaar geen stoomboot of -trein, maar een CO2- en stikstof-neutrale velomobiel voor Sint en zijn Pieterbazen!

Azub Max

Saukki is deze week eens een keer niet met een velomobiel onderweg, maar met een Azub Max. Hiermee verlaat hij de verharde wegen en vindt even later sporen van een wolf in een dun laagje sneeuw. Maar daar laat een beetje ligfietser zich natuurlijk niet door afschrikken...

Reacties

MichielAdriaan op za 23 nov 2019 om 11:31

"Was er maar zo'n reclameoffensief voor ligfietsen!"-misschien volgend jaar het ZESENDERTIG-jaars jubileum van de Vereniging vieren? Ghé, ghé!
Wees blij want dan zou er aangepaste verkeerswetgeving worden gemaakt die ons zeker niet meer vrijheid zal gunnen.
Er zijn in mijn w-w route minstens 2 plekken waar ik blij ben dat ik van links of rechts weinig risico loop op een andere laagrijder zonder vlag bij de bossages!
Maar ik meen dat bij de NVHPV het belang van de ligfietsproducenten (en dan met name van de velomobielen) eigenlijk ALTIJD voorop heeft gestaan!

MichielAdriaan op za 23 nov 2019 om 11:54

Kijk die 'Airspy' van SKS dat is andere koek / precies wat ik zoek (ja ik weet, dat rijmt)!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.