10 Dingen die je nooit tegen een ligfietser moet zeggen

Gepubliceerd op

Op Kampeerwijzer zagen we een handig overzicht met de dingen die een ligfietser liever niet hoort. Overigens is het een typisch nederlandse eigenschap om er alvast een vooroordeel over te hebben.

Reacties

CV op vr 18 okt 2019 om 11:44

Oei, wat een discussie onder die blogpost.

Maar één opmerking steekt mij in het bijzonder, die van
Pieter mels 13/10/2019 om 22:13 · ·

En dan de volgende passage;
Daarbij als een velombiel gewoon goede wettelijke verlichting had dan had dat ongeval niet eens hoeven gebeuren.
En dat is dus onzin. Wettelijk gezien moet zo'n velomobiel twee koplampen hebben op een hoogte tussen 0,35m en 1,2m boven het wegdek. Dan is het nog steeds perfect mogelijk om onder een dwarsbalk door te schijnen die op op ~90cm hangt.

Zelfs met lampen bij de spiegels zou je er nog onderdoor schijnen!

En een enkele lamp bovenop mag dan ook weer niet.

Mauricem op vr 18 okt 2019 om 14:01

Zo en zo respect en gevoelloos om dat soort dingen te roepen over zo een noodlottig ongeval. En dan vind ik de reactie van kampeerwijzer ook wel jammer. Alsof "wij ligfietsers" verantwoordelijk zijn voor de reacties van een enkeling. Als 1 kampeerder zich misdraagt gaan ze dan ook geen artikelen over kamperen meer schrijven ?

tdt op za 19 okt 2019 om 00:19

Ik heb gewoon een account aangemaakt om hier even op te reageren. Schandalig hoe er op een noodlottig ongeluk gereageerd wordt! Ook de toon over ligfietsers is verrassend; ik ken liggers niet anders dan als defensieve rijders. De meeste liggers zie ik bijvoorbeeld hun snelheid aanpassen in 30-zones (ik doe het zelf ook); de gemiddelde speed pedelec of scooterrijder raast dan met 45 km/h door.

Het lijstje is overigens wel leuk :-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.