Zomercompetitie Assen 2019

Gepubliceerd op

Op de laatste zomerdag en onder zomerse temperaturen vonden de races plaats in het Stadsbroek te Assen.

De uitslagen zijn hier te vinden.

Foto's

Race in een race

Ik ben vanmiddag afgereisd voor mijn allereerst races, in Nederland, in het Stadsboek in Assen, nu om mee te doen. Het is, t.o.v. van de voorafgaande week, ongelofelijk mooi weer met zomerse temperaturen van 24 à 25 graden. Met drie man zijn de Assen Liggers mooi vertegenwoordigd: David, Gert en ik.
Het is al gezellig op en naast de baan, als ik daar aankom. Voor Gerard is het afwachten dat het hek opengaat om zijn auto met meetapparatuur, belangrijk voor de tijdmeting, door te laten. Duitsers zijn er gelukkig ook al, hoewel minder dan vorige keren toen de race als BeND geadverteerd stond.
Ik wacht op David, die met racebanden voor mijn Mango komt (alle beetjes helpen, hoewel, ik mijn toerkap, pardon, racekap thuisgelaten heb). Ik rij dan ook even op de baan om me in te prenten hoe ik zo goed mogelijk door de bochten kan rijden (geen chicanes).
Dan is er, ruim op tijd, David met ‘mijn bandjes’, en kan ik ze erop leggen. Ook Gerard heeft inmiddels alles klaarstaan zodat de race kan starten.
Ik ga in de rij staan voor de snelle ronde, maar sta in de verkeerde, zware, versnelling, zodat ik, iedere keer als ik op kan schuiven in de rij, de versnelling langzaam in de betere stand kan krijgen.
Als ik weg ben bij de start vind ik dat ik al een behoorlijke snelheid heb totdat ik op de snelheidsmeter kijk: minder dan 25 km/uur. Dat kan beter, dus ga door naar de 40 km/uur. Ik eindig met iets minder dan 37 km/uur, waar ik wel tevreden over ben. Maar dat kan beter.
Bij het criterium doe ik het iets beter, ik hou David in mijn vizier. Ik rij door naar 40 km/uur, misschien er iets over heen. Maar na twee rondjes besef ik dat ik dit geen drie kwartier volhou, en ga terug naar 37, 38 km/uur.
Dan zie ik dat David naast de baan staat, een afgelopen ketting hoor ik na afloop. Als ik weer in de buurt van zijn stopplaats kom, zie ik hem al weer ‘voor mij rijden’. Af en toe zak ik naar 35 km/uur, maar als ik dat zie, span ik mijn spieren weer aan. Tegen het einde van de wedstrijd verschalk ik Gert, en ga op jacht naar David. Ik zie dat er nog 7 seconden te gaan zijn voordat de bel geluid wordt als ik de meetpost voorbij rij, dus nog twee ronden te gaan. Ik begin David te naderen, als we afgevlagd worden! Wat?! Ik heb de bel niet gehoord, ik verwacht nog een ronde...
Ik ben uiterst tevreden over mijn gemiddelde: iets meer dan 37 km/uur.
Het laatste onderdeel, de estafette sla ik liever over om te vertellen. Maar vooruit... Ik rij in het ploegje met Ymte, David en Anne. Als David het stokje aan mij wil overgeven, laat ik het uit mijn handen vallen! Tijdverlies dat ik nooit goed kan maken. Ik gooi het stokje rechts van mij in de Mango, en rij als een bezetene. Om bij zoeken naar het stokje, met mijn handen, bij de laatste bocht weer wat snelheid te verliezen. Ik kan het stokje gelukkig goed overdragen aan Anne. Ik stop volledig buiten adem, misselijk en voel een hoofdpijnsteek. Nadat ik weer bij ben gekomen, peddel ik terug naar de start. Met excuses aan mijn ploegje.
Einde van een heel gezellige en inspannende dag! Ik had nog gedacht dat ik tijdens de wedstrijd foto’s zou kunnen maken, maar dat plan heb ik meteen laten varen. Niet te doen, bovendien gevaarlijk!
Terug rij ik met Marten (ironphoto). ‘s Avonds word ik ‘gestraft’ met een stevige hoofdpijn voor mijn inspanningen (te weinig gedronken?!). Desondanks volgend jaar weer!

Theo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.