Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Plat, Battle Mountain, kroeg, auto, winnaar, opkomst, opkomst, aanpassing, Glyde, lichtgewicht, Assen

Jetze Plat

De uitslagen van Para-cycling Emmen zijn nergens te vinden, dus doen we het met de mededeling dat Jetze Plat de derde wereldtitel (fb) binnen twee weken heeft gehaald!
Wel een mooie video (fb) van de tijdrit.

Battle Mountain

De Altaïr (uit Annecy) moet voortijdig stoppen: een noodopvang. Hier de beelden wat de teams en de rijder zien.

Volgend jaar zal het Human Power Team Delft & Amsterdam een nieuw team studenten een nieuwe uitdaging aangaan door met een zelfgemaakte tandem het mannelijke wereldsnelheidsrecord voor tandems proberen te verbeteren.

Ligfietscafé

De Sluipschutters (BNNVARA) hebben een filmpje gemaakt van een alledaagse situatie in een ligfietscafé. Dan wil een bukfietser daar ook een pilsje drinken…

Der Auto

We blijven nog even bij de satire. Het gerucht dat Duitsers niet over enige vorm van humor zouden beschikken, kunnen we na het zien van deze sketch over de uitvinding van de auto, mocht deze in de huidige tijd plaatsvinden, gerust naar het rijk der fabelen verwijzen.

Winnaar...

... van ketting vervangen is Marco (fb) (nummer 55) tijdens de Le Volpi d'Invò (fb)?
Nog meer foto's (fb) van Marco's zegetocht.
In een vrijdagbericht hadden we de crash van nummer 53 al laten zien.

Mooie opkomst

In het Tsjechische Břeclav vond het afgelopen zaterdag een treffen van ligfietsers plaats met een enorme opkomst.
Alleen open liggers doen mee! Wat ons tot de Appelflappentocht van LOL brengt op zondag 29 september.

e-bike

Belgisch onderzoek heeft uitgewezen, dat e-bikers even hard sporten als gewone fietsers. Hoewel ze tijdens het fietsen minder inspanning leveren, zijn de totale prestaties toch ongeveer gelijk, omdat ze met hun e-bike (gemiddeld) bijna de dubbele afstand afleggen.
Mocht je liever helemaal geen afstand willen afleggen (omdat bijvoorbeeld het weer te slecht is), dan is deze stoelfiets wellicht nog een optie om wat calorieën te verbranden.

Zonder helm

Hoe kan je je als Amerikaan je tussen Nederlandse fietsers handhaven. Het blijkt namelijk enorme aanpassingen te vergen om zo soepel te fietsen als die Nederlanders, vooral tussen de oren. Een eye-opener.

In het Nederlands vertalen door Google lukt niet!

Glyde 2.0

Wij kennen de Glyde sinds 2010. Er komt nu een 2019 versie (fb) met gewijzigde koplampen, een streefgewicht van 23 kg (12 kg lichter dan het origineel), hydraulische schijfremmen op de voorwielen en aerodynamische wieldeksels. Nog wat foto's van het prototype (fb) en een eerste impressie van de rijeigenschappen (fb).

Alpha 7 gewicht

Cycles JV & Fenioux wil weten hoe licht de Alpha 7 is, en zet hem op de weegschaal (fb): 22,2 kg.

Zomercompetitie Assen

Zondag zijn in Assen weer de races voor de zomercompetitie. De baan gaat open om 13 uur, waarna om half twee de snelle ronde start. Een uur later start het criterium van 45 minuten. Dat was het serieuze deel, want om 16 uur start het leukste onderdeel: de estafette.
Naar het zich laat aanzien, start er deze middag een nieuweling. Deze rijder, een bekende van ons redactieteam, wil niet zeggen wat hij gaat doen om een kans te maken voor een hoge notering: racebanden, extra stroomlijn, laat staan of het een open ligger dan wel een velomobiel betreft. Het bekende marktonderzoekbureau Niptsof heeft de kansen van deze ligger geschat op, zeker (!), 1 procent.

Reacties

WimH op vr 20 sep 2019 om 14:32

"Een gemiddelde elektrische fietstrip bedraagt 9,4 kilometer, die met een gewone fiets 4,8 kilometer. Dat komt onder meer omdat de elektrische fiets een stevig aandeel heeft vergaard in het woon-werkverkeer, ter vervanging van de auto."

Als de e-bikers vooral ww-verkeer fietsers zijn, wat zijn dan de hp-fietsers? Is niet te vinden in dit onderzoek. Misschien zijn dit wel mensen die even een boodschapje doen op de fiets.

Ze gaan dus de inspanning om 4,8km hp te fietsen vergelijken met 9,4km met een e-bike. De e-biker gebruikt dus 10% meer energie om ongeveer de dubbele afstand af te leggen. I rest my case.

Dit is appels met peren vergelijken.
Neem dezelfde afstand en vergelijk het dan nog eens een keer.
Die uitslag is nu eigenlijk al bekend, kun je namelijk met de gegevens van dit onderzoek beredeneren.

MaartenSneep op vr 20 sep 2019 om 14:51

Ik vind wel dat de sluipschutters een vlaggetje in hun ligfietsbier hadden moeten zetten.

wernerklomp op za 21 sep 2019 om 19:09

Mein Alpha is 21Kg, 70mm trommelremmen..
Verder standaard alleen geen knipperlichten gemonteerd
Rijden doet hij goed, nu zeker al 6000 km maar in vergelijkimg met de df, als je daar in past, is die niet slechter of langzamer.

enduro op za 21 sep 2019 om 19:52

'Der auto', humor ?
.
De eerste auto was een soort fiets, een soort Pedaltricycle, dat is pas humor !
.
" Dessen Ähnlichkeit mit den Pedaltricycles der Hochradzeit ist verblüffend – einige Teile hatte Benz ja von den Frankfurter Adler-Fahrradwerken bezogen. Im Patenttext schreibt er selbst von einem „kleinen Wagen nach Art der Tricycles.“ Die Presse sprach von einem Motoren-Veloziped, Carl Benz nannte es lieber Patentmotorwagen, weil er die zahlungskräftige Kutschenklientel gewinnen wollte – leider die falsche Zielgruppe, weil die am Statussymbol Pferdegespann festhielt. "
.
Een opmerkelijk verhaal met veel minder bekende/pikante details:"Amerikanische Technikhistoriker haben keine Hemmungen, die Vaterschaft beim Automobil dem Fahrrad zuzusprechen und der Kutsche allenfalls die Mutterschaft: „Keine frühere technische Innovation – nicht einmal der Verbrennungsmotor – war für die Entwicklung des Automobils so wichtig wie das Fahrrad“, urteilt etwa James J. Flink.
.
„Erfolgselemente der Automobiltechnik aus der Fahrradindustrie waren Stahlrohr-Rahmen, Kugellager, Kettenantrieb und Differential (von den Pedal-Tricycles) und ganz besonders der Fahrradpneu.
.
https://www.cycling4fans.de/index.php?id=5684

Freddy op za 21 sep 2019 om 19:59

Het onderzoek m.b.t. de activiteit van e-bikers versus gewone fietsers staat hier:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S259019821930017X

Om zelf conclusies te kunnen trekken zou je het moeten lezen. Dit is bijvoorbeeld wel opvallend: "The survey took place from November 2014 to January 2017 in seven European cities: Antwerp (Belgium), Barcelona (Spain), London (United Kingdom), Örebro (Sweden), Rome (Italy), Vienna (Austria) and Zurich (Switzerland)."

Waarom zijn deze steden gekozen? Zou het resultaat anders zijn in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.