Battle Mountain 2019: Een prima ochtend

Gepubliceerd op

Gejuich bij het vangteam, in de verte komt de N-1 aan. Het is de Australische Adam Hari gelukt om zich te kwalificeren. Gisterochtend wilde hij nog de handdoek in de ring gooien, maar met hulp van andere teams kan hij alsnog gaan rijden. Het is tekenend voor de sfeer bij de World Human Powered Speed Challenge. Vlak na de Adam komt ook de Japanse Kazujiro Takei aan onder luid applaus. Zijn fiets is weliswaar ontdaan van de stroomlijn, hij is in elk geval gekwalificeerd. Daar gaat het om.

Het is een koude ochtend en de wind is veranderlijk. Het weerhoudt veel teams niet om hard te gaan. Als eerste komt Rosa Bas in de VeloX 9 binnen. Helemaal tevreden is ze niet, zacht gereden heeft ze met 120,7 km/u zeker niet. Het is ook even spannend voor het team de versnelling goed werkt. Die hebben ze namelijk de dag daarvoor aangepast, zodat ze uiteindelijk nog hogere snelheden moet kunnen halen.

Opvallend kort na Rosa komt de Française Ilona Peltier in de Altair 6 aan. Zij heeft een zeer goede run gehad en haalt 110 km/u. Pech is er voor Denise Mueller-Korenek. De Wahoo heeft mechanische problemen en Denise moet na 2,5 mijl stoppen. Haar team kan haar echter niet meer op tijd vangen en dus valt ze, met wat lichte schade aan de fiets als gevolg. Ondertussen draait Ellen van Vugt zoals altijd lekker. Ze is nog ver van haar persoonlijk record, haar doel van dit jaar.

Goede zaken doet Jennifer Breet. Ze is weer fris in de fiets gestapt en zet een goede tijd neer. Doordat haar helm iets voor haar ogen is gezakt kan ze niet goed haar protocol zien. Toch rijdt ze 103 km/u met de toegestane wind. Het is haar beste snelheid van dit jaar en ze stijgt iets in het klassement. Belangrijker nog is dat het nu duidelijk is dat zij nog veel harder kan deze week.

De Sprocket Rocket is weliswaar met afstand de grootste fiets dit jaar, de Titan van de universiteit van Toronto is een goede tweede. Na wat problemen met de fiets begin deze week is de tandem nu klaar. Calvin Moes en Evan rijden nog rustig aan, ze willen nog wat wennen aan de fiets. De verwachtingen zijn hoog en de fiets zit ook erg goed in elkaar. Er wordt zelfs gesproken dat de Titan tegen de 90 mijl per uur moet kunnen gaan, de snelheid die Todd Reichtert heeft gehaald. Todd doet dit jaar ook mee. Zij het niet in de Eta maar in een velomobiel. Na de kwalificatie gisteren rijdt hij de DF in de ochtend al bijna naar een record.

Tot nu toe is het weer gunstig in Battle Mountain. De helft zit er nu op, als het zo doorgaat zal er vaker gefeest gaan worden in het dorp.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.