Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

DCT, PBP, gravel, 3.0, Alpha7, steppen, beperking, snel, RIP, Zandvoort, tot slot

Dutch Capital Tour 2020 (DCT)?

Guus van Charante is bezig met het voorbereiding voor het organiseren van de DCT 2020: een brevet van 1.200 of 1.400 km. In de voorgaande versie van de DCT 2016 (ook door Guus georganiseerd) hebben Elmi, Rob en Roef meegedaan.
Voor deze aflevering zijn, naast deelnemers, ook vrijwilligers nodig. We moesten van Guus benadrukken dat het besluit om dit evenement door te laten gaan af zal hangen van het aantal vrijwilligers wat tijdens de rit ingezet kan worden. Deelnemers zijn er genoeg.
Voor meer informatie, neem contact op met Guus.

Paris-Brest-Paris 2019

Van de PBP zijn inmiddels een paar verhalen verschenen. Of beide deelnemers het gehaald hebben, kan je lezen in de volgende blogs:

Velomobielen op gravel

Wat zijn wij toch gezegend met onze, over het algemeen, fraaie fietspaden. In andere landen kan je zomaar kilometers op een gravelpad 'velomobielen'. En dat schiet maar niet op.

Quest 3.0

Nadat we in mei foto's hebben laten zien van het schaalmodel van de Quest 3.0, hebben we nu ook een wat natuurgetrouwere illustratie (fb) van de uiteindelijke versie (virtueel zit Theo er al in).
Theo kondigde afgelopen vrijdagmiddag op MeWe aan, dat ze momenteel bezig zijn met het laten frezen van de matrijzen voor de nieuwe versie van de Quest. Er komen afneembare wielkastafdekkingen, wat het onderhoud van wiel, rem en veerpoot een stuk eenvoudiger maakt. Zo kan ook het luikje aan de onderzijde klein worden gehouden.
Hoe ziet ie er uit? Onze redactie vindt hem mooi.

Alpha 7

Bicycle Evolution uit Texas pochen dat zij het eerste productiemodel van de Alpha 7 van het westelijk halfrond hebben gekregen.
Op dezelfde pagina staan, naast vele foto's, alle maatgegevens van de Alpha 7 (geen gewicht).
Nog een paar foto’s van het productiemodel zijn te vinden op de facebookpagina van Velomobiel.ro.

Deutsche Meistershaft Tretroller

Op 8 september vonden de Duitse kampioenschappen voor steppers plaats in Hügelheim in het Zwarte Woud. Het weer werkte niet echt mee.
Jutta heeft foto's van het evenement op Facebook gezet.

Coulant

Versoepeling voor 80 km/u: fietsers hoeven zich geen zorgen te maken (sauf = behalve/uitgezonderd).

Sneller

Een waarheid als een koe (fb), mits de juiste infrastructuur aanwezig is. In Konstanz aan de Bodensee lijkt men met deze fietsbrug over de Rijn, in ieder geval aan een deel van deze voorwaarde te voldoen.

Jason’s Mango 2

Vorige week vermelden wij dat Jason nadacht over het nieuwe uiterlijk van de onfortuinlijke Mango (en berijder).
Deze week besloot Jason om de Mango niet meer te repareren (fb), vanwege teveel schade. Sic transit gloria mundi.

Formule 1 of fietsen

Naar aanleiding van het wereldrecord van Rosa Bas in de Velox (wat op het moment van schrijven alweer in Franse handen is overgegaan) heeft Carolina Trujillo een column in het NRC geschreven. Daarin stelt ze dat het veel beter is om het circuit van Zandvoort om te bouwen naar een fietsbaan.

Tot slot

...heeft Belle ook weer een mooi verslag geschreven van hun fietsvakantie aan de andere kant van het Kanaal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.